Seuraa 
Viestejä45973

Haluaisin perustaa kilpailevan YK:n.

Se olisi nettiperustainen. Ei mitään valtiorajoja. Se olisi kuitenkin edustajapohjainen, eli olisi ehdokkaat ja vaalit. Vaalipiiri koko planeetta. Edustajat ei saa palkkaa eikä kulukorvauksia ja he lähinnä vetävät työryhmiä.

Tästä tulisi aikaa myöten auktoriteetti ja merkittävä rahan jakaja. Kuka voi ohittaa tyypin, jonka takana on miljardi ääntä ja 10 miljardin euron varat esim rauhoittaa Kenia välittömästi ?

Koska ei olisi mitään poliittista kauppaa, niin uskottavuus ohittaisi YK:n parissa vuodessa. Onhan koripalloliigojakin useita. Ja nyrkkeilyssä. Miksei politiikassa ? Joku vaan on uskottavampi kuin toiset. YK ei ole juuri kenekään mielestä uskottava. Tosin enemmän kuin Afrikan unioni, joka on Gaddafin henkilökohtainen hanke.

Jonkun tämä pitää tehdä. Se on väistämätön. Planeetta päättää että kuka hoidetaan, kuka ei. Miljardin ihmisen boikotti on hyvä painostuskeino tarvittaessa esim Irania vastaan. Vai olisiko sota parempi ?

Saako esim kenialaiset tappaa toisensa kuten Ruanda ? Maiden hallitusten järjestöt kuten EU, NATO ja YK on kuopattu. Eihän heillä ole koskaan mitään todellista valtaa edes ollut. Kaiken rahansa ne saa tavallisilta ihmisiltä, jotka kykenee kyllä hallitsemaan ilman aatelistoakin.

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36154
oge
Tästä tulisi aikaa myöten auktoriteetti ja merkittävä rahan jakaja. Kuka voi ohittaa tyypin, jonka takana on miljardi ääntä ja 10 miljardin euron varat esim rauhoittaa Kenia välittömästi ?Miksi Kenian johtajat puhumattakaan kapinallisjohtajista kuuntelisivat tuollaisen yhdistyksen edustajia? Jos lahjoisit nykyiset johtajat hiljaiksi, piankos sitä olisi uusia rähinöijiä helpon rahan perässä kapinaa lietsomassa.

Mistä muuten yhdistys tekisi rahat? Millä saisit miljardi ihmistä kiinnostumaan tuollaisesta toiminnasta?

Jonkun tämä pitää tehdä. Se on väistämätön. Planeetta päättää että kuka hoidetaan, kuka ei. Miljardin ihmisen boikotti on hyvä painostuskeino tarvittaessa esim Irania vastaan. Vai olisiko sota parempi ?Aiot saada miljardi ihmistä panostamaan toimintaan siinä määrin, että he tekisivät itselleen epäedullisia valintoja. Kuulostaa todella realistiselta.

Maiden hallitusten järjestöt kuten EU, NATO ja YK on kuopattu. Eihän heillä ole koskaan mitään todellista valtaa edes ollut. Kaiken rahansa ne saa tavallisilta ihmisiltä, jotka kykenee kyllä hallitsemaan ilman aatelistoakin.

Noilla on valta kerätä rahaa verottamalla (epäsuorasti, järjestöön liittyneiden valtioiden kautta). Ja raha on valtaa tässä maailmassa. Jäsenmaksuina rivijäseniltäko ajattelit kerätä kilpailevalla YK:lle tarvittavat miljardit, joita tarvitaan edes pienimuotoisissa asioissa uskottavan kansainvälisen toiminnan järjestämsieen.

YK on jo nyt farmiliiga, jos ajatellaan IETF merkitystä internetin organisoinnissa, tai open source työryhmiä, joissa voi olla miljoona jäsentä per projekti. Wikipedia, linux, mozilla jne.

Haluat ilmeisesti ulottaa saman polittiikkaan ? Tai onhan noista kansainvälisistä AY-liikkeistä esim puhuttu jo kommarien aikana. Puoli maapalloa he saavuttivat mutta kasvun rajat tuli vastaan, koska valta ei ollutkaan kansalla vaan pienellä eliitillä. Kyse oli siis huijauksesta.

Koska jokainen tekee ostopäätökset ja kuntavalinnat aika itsenäisesti, niin jokainen äänestää jo jaloillaan ja lompakoillaan. NettiYK päättäisi siis melko harvoista asioista.

Mutta iso ero verrattuna esim kirkkokuntiin, puolueisiin, ay-liikkeisiin, FIFA, UEFA yms urheilusääntöjen päättäjiin olisi se, että käyttäjät eli maksajat saisi päättää asioista oikeasti. Semmoista on nähty tähän asti lähinnä Idols ja Big Brother sarjoissa. Miksei kansa voisi äänestää tärkeämmistäkin asioista kuin nämä, tai oikeastaan päättää myös itse siitä, että mistä äänestetään. Sehän on pahin epäkohta aina. On helppoa tehdä näennäisdemokratiaa tuomalla kaksi samantyyppistä vaihtoehtoa äänestykseen.

Jos kysyy Sipoolaisilta, niin varmaan kannattavat. Maksoiko Helsinki edes mitään maasta ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Aiot saada miljardi ihmistä panostamaan toimintaan siinä määrin, että he tekisivät itselleen epäedullisia valintoja.Itselleen epäedullisia? Ilmeisen rajoittuneen subjektiosi kentässä kenties.

Boysen
On helppoa tehdä näennäisdemokratiaa tuomalla kaksi samantyyppistä vaihtoehtoa äänestykseen.

Kaksi, tai kaksikymmentä. Sitä näennäisdemokratiaa kutsutaan meilläpäin edustukselliseksi demokratiaksi.

Neutroni

Miksi Kenian johtajat puhumattakaan kapinallisjohtajista kuuntelisivat tuollaisen yhdistyksen edustajia? Jos lahjoisit nykyiset johtajat hiljaiksi, piankos sitä olisi uusia rähinöijiä helpon rahan perässä kapinaa lietsomassa.Jos huudan kurkku suorana korvaasi, niin sinä kuulet, vaikka et kuuntele. Poliitikkojen kommunikointikieli on voiman osoittaminen, ei puhe ja sanat. Pitää vaan kerätä jäseniltä projektirahaa, esim sentti per naama, ja ostetaan esim ilmaherruus tarjouskilpailun perusteella. Tuskin Kenian valta edes kiinnostaisi niin monia jos vaan tajuaisivat että kuka nyt haluaa todella hallita jotain Somalian naapurivaltiota, persaukista kehitysmaata. Pitää vaan viedä sinne tietoa maan surkeudesta.

Neutroni

Mistä muuten yhdistys tekisi rahat? Millä saisit miljardi ihmistä kiinnostumaan tuollaisesta toiminnasta?

Miten saadaan miljardi ihmistä kiinnostumaan linuxista tai jalkapallosta ? Vaikka miten. Ei ongelma todellakaan minulle. Agenda ja edut on semmoiset, että teet mitä tahansa päästäksesi jäseneksi.

Neutroni

Aiot saada miljardi ihmistä panostamaan toimintaan siinä määrin, että he tekisivät itselleen epäedullisia valintoja. Kuulostaa todella realistiselta.

Ei ne tee mitään itselleen epäedullista valintaa. Äänestys jostain asiasta kerran kuussa, ja samalla äänestys siitä, että mikä on ensi kuun äänestysaihe. No et voi olettaa että hetken mielijohteessa kirjoitettu draft olisi lopullinen toimintamalli.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat