Seuraa 
Viestejä45973

Tieteellä on tietenkin hyviä perusteita olla enemmän kuin uskonto, vaikka moni asia meneekin yli ymmärryksen. Miten voisi olla tällainen keskustelutekniikka käytössä, jos tiede olisi pelkkiä olettamuksia ja uskomuksia? Monilla ei ole on hajuakaan mitä tapahtuu, kun painelee näppäimistöä. Kun kuitenkin tulokset toteuttavat odotukset, niin usko tieteeseen lujittuu.
Mutta
Uskonto on tunkemassa luonnontieteisiinkin. Hiilidioksidin aiheuttama ilmastonlämpiäminen alkaa olla uskonnollinen ilmiö. Kun tieteessäkin alkaa olla uskontoon viittaavia piirteitä, tiedekulttuurin rappeutuminen on jo pitkällä.
Mahdollisesti trendi on seurausta yliopistojen rahoituksesta johtuvasta paineesta. Ne ajautuvat vapaista perustutkimusta tekevistä ja opetusta antavista laitoksista sidotuiksi soveltavan tutkimuksen pajoiksi ja ammattikouluiksi. Ennen yliopisto sai rahoja sitoumuksetta. Nyt vaaditaan katetta annetuille rahoille. Perustutkimus ja opetus, joka ei tuota välittömästi, tulee syrjityksi. Lisäksi kilpailu tutkimuksen rahoituksesta, johtaa epärehellisiin keinoihin.
Historia osoittaa, että kulttuuri elää noin 500 vuotta. Länsimainen kulttuuri, joka on tieteen aikaansaamaa, on nyt kulttuurin S-käyrän laskevalla jyrkällä osuudella. Mahdollisesti mikään ei saa käännettä aikaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat