Seuraa 
Viestejä45973

Ajattelin, että jos olisi pilkkikalastuksesta jollain jotain kerrottavaa, niin, että tänne vaan sitten höpäjämään.

Lähden tänään aamupäivällä.porukan mukana Lohjan suuntaan pilkille. Ensimmäisen kerran sitten viime lumien jälkeen. Pitäisi olla kuulemma kantava jää (niinhän sen pitäisi - katsotaan sanoi lääkäri)
Oli viime sunnuntaina pilkkilpailutkin kyseisellä jäätiköllä.
Olin viikonloppuna käymässä mökillä. Meren laineet liplatti iloisesti laiturin tolppia vasten. Uitin pilkkiä laiturin nokassa. Kaloista ei mitään havaintoa. Meri on arvaamattomampi kalan suhteen kuin sisävesistöt. Tai sitten sitä pitäisi osata paremmin "lukea" kuin muita vesistöjä.

Olen sillä reissulla pari päivää. Tuttavan luona kyläilen. Meinaan, että jos alatte epäilemään, että nyt se mamma jäi sitten sinne pilkkireissulle.

Kommentit (15)

markent
Ajattelin, että jos olisi pilkkikalastuksesta jollain jotain kerrottavaa, niin, että tänne vaan sitten höpäjämään.

Tarvitaan kestävä jääkansi, siis pakkasia.

Kiitos huomautuksesta.
Koskaan ei ole liian varovainen jäällä liikkuessa.
Kuulemma siellä jään paksuus on yli 10 sm.
Voi olla, ettei jäälle ole asiaa, mutta tuleepa ainakin kyläiltyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Aiheen sivusta tuli mieleeni: pari päivää sitten joku nero oli lähtenyt jossain päin Pirkanmaata autolla jäätä pitkin kokemaan verkkoja. Ei sentään hukkunut, mutta kävellen joutui palaamaan. Autokin saatiin järvestä jo samana päivänä.

tiäremiäs
Soutuveneestäkin voi pilkkiä

Juu, kesäpilkkimistäkin on kokeiltu. Veneillessä pilkki on paljon kätsympi kuin kolmemetrinen mato-onki.

Tulisi nyt jäätä turkuunkin, että pääsisi kuhia pilkkimään.

Lapsena tuli pilkittyä veneestäkin, nykyisin pitääkin sitten olla kalliimmat ja laadukkaammat pelit ja vehkeet, saalis ei tosin välttämättä niillä nouse, kuhan hifistelee. Sellainen kesällä käytettävä pilkkilautta voisi olla ihan mukava. Joskus olen miettinyt, että jos rakentaisi kelluvan saunan ja saunan pohjaan reiän, niin voisi sitten juoda saunassa kaljaa ja pilkkiä. Melkein meikäläisen taivas olisi se...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Pilkkimisessä tarvitaan ennenkaikkea salaista tietoa. Siispä en kerro, muutenhan se ei olisi salaista.

Salaista sen sijaan ei ole se, että kairan lisäksi mukaan on hyvä pakata pullollinen kossua. Tyyli on tärkeää: Liiallinen hötkyily on pahasta.

Volitans kirjoitti: "Salaista sen sijaan ei ole se, että kairan lisäksi mukaan on hyvä pakata pullollinen kossua."
Niin se on. Selkä vastatuuleen, pilkkihaalarin huppu ylös ja kossupullo povitaskuun. Hyvä lisäelementti on pilli, jotta ei tarvitse pulloa aina huulille nostaa. Kuskiksi on hyvä palkata joku täysin raitis kaveri, jotta vaimo ei kotiinpalatessa osaisi epäillä mitään. Sata metriä ennen kotitallia sinä käyt itse rattiin, raitis kuski vierelle ja sitten vain ajat kieli keskellä suuta talliin. Ulko-ovelle vastaantullut vaimo ei osaa epäillä mitään, koska omin silmin näki sinun ajavan.
Monia muitakin pilkkimatkan niksejä on tiedossa, mutta paljastetaan yksi kerrallaan.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
tiäremiäs
Pilkkimiehet on tosi reiluja yleensä, kun metsätiellä tulevat kossupöhnässä vastaan autolla. Jos tulee kolari niin aina reiluja ovat ei soita poliiseja.

Yleensä vai aina? Kuinkas monta kertaa oikein olet ollut kossupöhnäautokolarissa pilkkimiesten kanssa metsätiellä?

tiäremiäs kirjoitti:
"Soutuveneestäkin voi pilkkiä"
Edu:
"Juu, kesäpilkkimistäkin on kokeiltu. Veneillessä pilkki on paljon kätsympi kuin kolmemetrinen mato-onki."

Oma kokemukseni on, että alkusyksyllä alkaa mato-ongella kalansaalis vähentyä. Kalat alkavat luimistella syviin vesiin ja silloin pilkki on parempi kuin onki. Silloin otan mukaan veneelle mukaan myös pilkkivehkeet. Syksyllähän mato-ongella saa vain kokemusta.

Olin pilkillä vävyn kanssa eräällä lammella. Nelisenkymmentä pienehköä ahventa ja särkeä saatiin yhteensä.
Hauenretaleet veivät kummaltakin yhden mormuskan. Mormuskassa ei voi käyttää terästapseja, siima alkaa heti vieheestä ja hauki napajaa siiman irti poikki heti tokaisunsa aluksi.
Otetaan seuraavalla kerralla kun mennään kyseiselle lammelle 5 iskukoukkua mukaan, niin katsotaan, vieläkö siimat katkeilee.
Huomenna pitäisi mennä vapaa-ajat... hmm, eiku vapaa-ajan kalastajayhdistyksemme kaikenkalan cup -kilpailuun. Kävimme katsastamassa jäätilanteen. Jäätä 10-14 sm.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat