Seuraa 
Viestejä45973

Bobby Fischer on kuollut. Hän eli vain 64-vuotiaaksi. Olisin suonut hänelle vähän pidemmän elämä.

Sivut

Kommentit (47)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bobby Fischerin syrjäytti mestarin paikalta nuori neuvostoliittolainen shakki-ihme Anatoli Karpov vuonna 1975. Karpov piti maailmanmestruutta liki kymmenen vuotta, kunnes Garry Kasparov tuli kuvioihin.

90-luvun olin seuraamassa, kun Karpov vieraillessaan Suomessa pelasi 50 peliä yhtäaikaa. Voitti melkein kaikki ja pari tasapeliä tuli.

Itse olen osallistunut jopa yhteen shakkiturnaukseen: 8 pelaajan turnauksessa tulin 5:ksi eli siksi viimeiseksi poistuneeksi(lue Ilmestyskirja)

Mutta tokihan kuulin mitä Fischer sanoi kun hän kuoli: "You must do your life AS chessgame: "If somebody comes after you to place where you are, you have became eaten! Then you die and a new game comes soon!"

And Agison:"I belive to the soul-rolling!"

Ding Ding
Fischer oli Hitleriä ihaileva, terrorismia tukeva, paranoidi antisemitisti. Ja veronkiertäjäkin.

Mutta nerokas shakinpelaaja hän oli; itsellänikin on muutama kirja Fischeristä.

Kasparovissa ei ole mitään vikaa. Kelpaa esimerkiksi kelle tahansa. Siis olen oikeasti tätä mieltä. Tosin en ole perehtynyt tyyppiin uutisotsikoita syvällisemmin.

"Bobby Fischerin syrjäytti mestarin paikalta nuori neuvostoliittolainen shakki-ihme Anatoli Karpov vuonna 1975."

Karpov kyllä syrjäytti Fischerin, mutta käytännössä Fischer luovutti ottelun suostumatta pelaamaan yhtään peliä Karpovia vastaan. Fischer sairasti vainoharhaisuutta ja vaati ottelun järjestäjiltä niin omalaatuisia järjestelyjä pelien toteuttamiseksi, että niihin ei voitu suostua. Ilman sairauttaan Robert Fischer olisi mahdollisesti pitänyt shakin maailmanmestaruusvaltikkaa hyvinkin kauan.

Tarkkailija
Fischer sairasti vainoharhaisuutta

USAn fasistihallinnosta kertoo paljon se, että se kyllä käytti tarpeen tullen tätä sairasta miestä hyväkseen omassa propagandassaan, mutta kun hän ei suostunutkaan heidän moukakseen, niin vainosivat häntä vanhoilla päivillään, ja aina katkeraan loppuun asti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat