Seuraa 
Viestejä1285

Eivätkö marsmönkijät ole aika hitaita? Mikseivät ne kulje sen nopeampaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
ilaiho
Eivätkö marsmönkijät ole aika hitaita? Mikseivät ne kulje sen nopeampaa?

Niitä kauko-ohjataan Maasta, joten hitaus estää "mopon karkaamisen käsistä". Nopeampaa liikuttaessa myös pölyä syntyisi enemmän, joka hankaloittaisi mm. kuvaamista.

Hitaampi vauhti vie myös vähemmän energiaa.

Ja toisaalta - mikäs kiire niillä on. Hiljaa hyvä tulee - tässäkin asiassa.

Vuonna 2009 Marssiin lähetetän Mars Science Laboratory joka on aikaisemmista poiketen ydinkäyttöinen ja sen on suunniteltu taivaltavan yli sata kilometriä marssin pinnalla. Näissä ydinkäyttöisissä vehkeissä tuo energia ei ole ongelma mutta sekään tuskin kamalan paljon kovempaa liikkuu kuin nykyisetkään sillä eihän ne laitteet siellä minkään rallikisan takia ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mars mönkijät eivät kulje nopeampaa, koska käskyt ajoreiteistä kestävät etäisyyden takia 20 sekuntia. jos ne menisivät nopeampaa ne saattaisivat törmätä vaikka johonkin isoon kiveen. edellä mainittu Mars Science Laboratory voi kulkea sen takia lujempaa koska se on niin suuri että se menee kivien yli ja se toimii ydinvoimalla. kun nämä kulkijat painavat n. 170 kg, niin MSL painaa 3000kg. aika suuri siis> http://marsprogram.jpl.nasa.gov/mission ... 140426.jpg

tietäjä
mars mönkijät eivät kulje nopeampaa, koska käskyt ajoreiteistä kestävät etäisyyden takia 20 sekuntia. jos ne menisivät nopeampaa ne saattaisivat törmätä vaikka johonkin isoon kiveen. edellä mainittu Mars Science Laboratory voi kulkea sen takia lujempaa koska se on niin suuri että se menee kivien yli ja se toimii ydinvoimalla. kun nämä kulkijat painavat n. 170 kg, niin MSL painaa 3000kg. aika suuri siis> http://marsprogram.jpl.nasa.gov/missions/images/PIA04892_MSL_04102914042...

Pitäisi olla kuvassa vähän mittakaavaa. Ja kai siellä marsissa nyt isompiakin kiviä on kuin MSL.

Sitten tulee rengasrikko ja liftataan pieniltä vihreiltä miehiltä kyytiä himbbeen.

OT: Kauhiaa ku tulee hirveesti of toppiccii tänään (:

tietäjä
mars mönkijät eivät kulje nopeampaa, koska käskyt ajoreiteistä kestävät etäisyyden takia 20 sekuntia.

Viive on siis 3-20 minuuttia yhteen suuntaan (riippuen Marsin sijainnista).

Eikö noissa laitteissa ole jonkinlaiset ohjelmistot jotka kykenevät itsekkin jotain tekemään. Et tiedä mutta olisi esim. fiksua jos ne kykenisivät vaikka jollain tutkilla huomaavaan vaikka esteen tai pudotuksen. Toisaalta niitä nyt ei varmaan ihan lähelle jyrkänteitä ajella.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Tulevissa vehkeissä on jo omaakin älyä. Ne siis tunnistavat ja osaavat kiertää epäilyttävät tai vaaralliset kohteet. Nykyiset vielä vaativat ihmisälyä; ne kun on aika kauan sitten laukaistu, ja mutuenkin ihan yksinkertaisuussyistä. Älykäs automatiikka ei sinänsä enää ole ongelma nykytekniikalla, mutta avaruusteknologia laahaa hieman jäljessä poikkeuksellisten ja vaativien olosuhteiden takia.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat