Seuraa 
Viestejä979

Nyt kun tuntuu Lapissa työpaikat olevan höllässä, niin valtiovalta voisi tulla apuun heidän kohdallaan ja samalla koko Suomen.

Jos nyt oikein tiedän, niin Pohjois-Suomessa ja vähän muuallakin on suuria käyttämättömiä mineraalivaroja odottamassa ottajaansa. Vaikkei kaikkia kaivoksia pidetä auki tai ei olla jossain koeporausta enempää tehty kannattamattomuuden vuoksi, niin onko sillä lopulta hirveästi merkitystä? Pääasia, että kaivokset saataisiin pysymään plus-tuloksella ja tulevaisuudessa mineraalien maailmanmarkkinahinnat tulevat kuitenkin vain kohoamaan (kullankin hinta on miltei kolminkertaistunut 5 vuodessa).

Uraaniakin Suomesta voisi jo louhia, josta tulikin mieleen se että aivan ensimmmäikseksi pitää heittää ulkomaalaiset monialakonsernit helvettiin täältä ryöväämästä Suomi-Neidon varoja!
Hyvä keino olisi olla uusimatta ympäristölupaa ulkomaalaisille yrityksille

Vastaan kitiseville Viherpiipertäjille annettaisiin vastaisuudessa selkäsauna aina nähtäessä ja palstan vaki-trolli Vastaaja_s24fi heitettäisiin pari kertaa yliopiston rappuset alas niska-perse-otteella.

KUKA KANNATTAA?

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Kommentit (3)

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Ei tunnu palstalaisia kansantalous kiinnostavan!

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Höpöhöpö. Täysin epärealistinen ajatus. Kannatan kyllä kuitenkin määrätyllälailla, mutta ei tule koskaan toteutumaan.

Miten ulkomaalaiset toimijat heitetään suomesta pihalle? Vaatisi aikamoisia lakimuutoksia, Eu ja yleensäkin markkinatalous tulisi vastaan. Ei onnistu ikinä.

Yksi vaihtoehto olisi perustaa valtiollinen malminetsintäfirma ja kaivosyhtiö. Tämä kuulostaa tutulta, koska Outokumpu oli aikanaan tällaisessa asemassa. Outokumpu kuitenkin myi (lue:lahjoitti) pois kaikki kaivoksensa ja mineralisaationsa sekä suomessa että maailmalla. Myös kaikki malminetsintätieto myytiin (lue:lahjoitettiin) ulkomaille. Ilman näitä tekoja Outokumpu olisi tällä hetkellä yksi maailman suurimmista kaivos- ja etsintäyhtiöistä omistaen mm. lähes kaikki suomen mineralisaatiot ja kaivokset, Chilen rikkaimmat kuparikaivokset, maailman rikkaimman Black Swanin nikkelikaivoksen australiassa ja useita muita mm. Marokossa (Ni, Cu, Au), Australiassa (Ni, Au, Cu), Chilessä (Cu, Au), Meksikossa (Cu, Ag, Au), Irlannissa (Zn, Pb) ja monessa muussa paikassa.

Suomen kaikki potentiaalisimmat malmialueet ovat vallatut pääasiassa ulkomaalaisten yhtiöiden toimesta, joten turha valittaa enää kun paskat on jo housuissa. Malminetsintä ja kaivoksen perustaminen vaatii lisäksi paljon pääomia ja niitä on aina ollut suomalaisilta sijoittajilta aika kitsaasti saatavilla. Suomessa ei ole samanlaista malminetsintään ja kaivostoimintaan sijoittamisen kulttuuria kuin esim. Kanadassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

Ei auta enää. Tallaiseksi tilanne päästettiin ja kansallisomaisuus myytiin (lue:lahjoitettiin) pois. Teosta ei kukaan joudu ikinä edesvastuuseen. Toisaalta kannatan ulkomaisten firmojen toimintaa, koska niiltä löytyy pääomia, tieto-taitoa ja halua kehittää geologiaa, malminetsintää ja kaivostoimintaa. Tämä halu on suomessa hyvin lapsipuolen asemassa. Suomalaiset ovat typeriä eivätkä osaa hinnoitella resurssejaan ja osaamistaan oikein.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat