Seuraa 
Viestejä45973

Ilta-Sanomissa oli äänestys kloonatun eläimen lihasta, että ostaisitko. Suurin osa vastasi kielteisesti, jakauma oli 33% puolesta ja 67% vastaan. Miksi ihmeessä? Mitään kunnon perusteita ei ollut nopeasti vilkaisten nähtävissä, joten ainoa "syy" kloonilihan välttämiselle tulevaisuudessa on se, että sana "klooni" on paljon epäilyttävämmän kuuloisempi kuin "geeni" johon ollaan jo vähän totuttu. Luonnonmukaistahan se ei tietenkään ole, kauheaa.

Haluaisin kysellä tätä asiaa Tiede-lehden lukijoilta. Perustelut olis kiva ylläri. Tai siis, onko jokin oikea syy välttää kloonilihaa. Usassa tämä hyväksyttiin, tässä uutinen aiheesta: http://www.cbsnews.com/stories/2003/10/ ... 1135.shtml

Sivut

Kommentit (21)

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

En näe syytä misi en ostaisi, tuskin kuitenkaan ostaisin ensinmäisten joukossa vaan silloin kun asiasta on tehty tarpeeksi tutkimuksia. Miten klooniliha eroaisi tavallisesta?

Eikö kloonaus ole kuitenkin kallista sekä normaaliin jalostettuun lihaan verrattuna myös epäkäytännöllistä.

Rikkooko tämä eläinoikeuksia, eläimethän haluaa lisääntyä ja tämän oikeuden kieltäminen niiltä voisi olla varsin epäeettistä.

Ainut ongelmahan kloonilihassa on se, ettei tiedetä, onko se täsmälleen samanlaista kuin normaali. Itse en kyllä ymmärrä, miten kloonattu liha voisi olla erilaista, jos kloonaus vaan on kunnolla onnistunut.ö Eli tutkimusten jälkeen ostaisin heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kloonilehmässä on kloonigeenei!" - se vasta on hirvittävänpahapahapaha!

Eli siis kun syö kloonigeenei, niin varmasti sitten mutatoituu ja kloonaantuu!

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Tietysti söisin kloonattua lihaa. No ajatelkaa ny, parhaasta lihakimpaleesta on tehty täydellinen klooni ja sitten ette syö.
Kyllä mä uskon että te ottaisisitte nykyisen tyttöystävänne tilalle mielummin Claudia shifferin, vaikka olisikin kloonattu. Ainakin mä ottaisisin.

Olen fiksu ja älykäs!

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36162

Ostaisin kyllä, en näe mitään perustetta epäluuloon. Saavatko lehmät koskaan kaksosia? Jättävätköhän kloonilihan vastustajat sellaisten lehmien lihan syömättä. Ei se kloonaaminen sen ihmeellisempi asia ole.

Geenimuunnellun lihan suhteen olisin varovaisempi. Söisin sitäkin, jos jossain tarjottaisiin, mutta tuskin ostaisin (riippuu vähän minkälaisia muunteluja olisi tehty).

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19485

Totta kai ostaisin.

Pitkällä tähtäimellä tavoitteena voisi olla että liha on kloonatuista kantasoluista kasvatettua. Sisäfilettä viljeltäisiin kuten nykyään esim. porkkanoita.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Onneksi en tarvitse ajatella tuollaista, kun olen vegetaari. Ja se mitä toiset syö, se on heidän oma asia.
Ja tehdäänhän sitä joskus vihanneksillekin kaikenlaista?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Neutraalia vaihtoehtoa ei ollut, mutta vastasin "miksen". Sinällään kummallinen kysymyksenasettelu, ei kai kloonauksesta ole tulossa mitään vallitsevaa lihantuottotapaa? Itse odotan vesi kielellä sitä kun lihaa saa luuttomana mehevänä pihvinä suoraan kasvatusaltaasta, ilman vaivalloista eläimenkasvatusta. Säästää paljon enemmän luonnonvaroja, luulisin, ainakin siinä muodossa että piereskeleviä lehmiä ja sikoja on huomattavasti vähemmän, eikä niiden ravinnon tuottamiseen mene niin montaa miljoonaa peltohehtaaria.

Kloonaus sinällään on vähän hassu vastustuskohde, eihän karjan lisääntyminen ole ollut ns. luonnollista enää vuosikymmeniin.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Ostaisin ja jopa suosisin sitä.

Minun tulevaisuuden visiossani muokkaamatonta luontoa ei enään ole vaan kaikki jalostetaan ja valjastetaan ihmisen käyttöön.

Eikös kloonaaminen olisi kaikkein fiksuinta? Jos ajatellaan että joku lehmä saisi erittäin hyvän vasikan lihantuotannon tai maidontuotannon tai vastaavan kautta niin miksei kaikista lihakarjalehmistä tehtäisi tuon kyseisen lehmän klooneja. Ainakin liha olisi tasalaatuista.

Taudit sitten, jos kaikki maailman karja kuolisi... No jos kaikki maailman lihakarjat olisivat 1000 parhaan yksilön klooneja?

Tasainen lihanlaatu, luonne, viat ja taudit. Kivaa.

Voisi olla fiksu tapa poistaa nälänhätää, jos homma saataisiin massatuotannoksi. En tiedä sitten.

En näe hommassa moraalisia ongelmia. Voisi olla myös keino työvoimapulaan. Ei muuta kuin ihmisiä kloonaamaan. Ihmisfarmeja, ihmistuotantolaitoksia jne.

Kantasolututkimus on myös hyvä juttu. Bush on idiootti vastustaessaan sitä. Uskovaisilta puuttuu jotain elimellisestä aivoista aivan selvästi. Vastustavat kehitystä. Jee jee, Jeesus pelastaa. Paskat.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Canccu
"Kloonilehmässä on kloonigeenei!" - se vasta on hirvittävänpahapahapaha!

Kuulostaa erään ydinvoimafoobikon sanomalta. Ja on yhtä paikkansapitävääkin..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Niin, ei kloonilihassa ole todistettu mitään eroja olevan verrattuna normaalilihaan. Eikä geenitekniikassa mitään vikaa ole, päinvastoin. Mutta en tosin ymmärrä miksi karjaeläimiä tarvitsisi kloonata nälänhädän kannalta. Ihminen pystyy pitkälti tehokkaasti säätelemään karjatalouden eläimien määrää joka korreloi lihatuotannon kanssa. Tällä hetkellä karjatalous on määritelty lähinnä teollisuusmaiden tarpeisiin, koska heillä sitä taloudellisesti kannattavaa kysyntää on eniten. Bisnes menee ilmeisesti jälleen globaalin hyväntekeväisyyden edelle. Eli kyllä sitä ihan normaali karjataloudella on uskoakseni tarpeeksi potentiaalia ruokkia ihmisiä.

Siis en usko tarvetta käyttää kloonausta karjatalouteen, vaan mielummin keskitytään muihin käyttötarkoituksiin mm. uhanalaisten eläinkantojen elvyttämiseen ja miksei jo ihmisen toiminnan takia kadonneihinkin.

On eläinten kloonaus jossain vaiheessa tietenkin halvempaa kuten gm-soija jota rehuna käytetään. Ei sitä nyt huvin vuoksi markkinoille tuoda. Ei ihmisten reaktiot ole kovin positiivisia että sitä pidettäisiin jotenkin hienona kuten aidolla paskalla viljeltyä luomua. Olen kyllä kuullut että eläinten kloonauksessa on ongelmia, ei se ihan helppoa ole mutta eiköhän ongelmat poistu kun asia yleistyy. Klooniruoka on kuitenkin turvallista USA:n FDA on tutkinut sitä vuosia. Synteettinen liha olisi parasta, se kuluttaisi vähän vettä eikä päästelisi metaania.

En kyllä ymmärrä ihmisten vedenkulutushysteriaa. Uudessa Tiede-lehdessäkin oli aiheesta juttua kuinka kulutamme piilovettä. Eihän se vesi mihinkään katoa kun sitä käytetään. Vaatisi aika paljon energiaa rikkoa vety- ja happiatomit toisistaan tai lingota se avaruuteen, pois maapallolta. Vesi likaantuu kun sitä käytetään ja energiaa kuluu sen käytössä, mutta se kiertää ja palaa takaisin sateena. Ilmaston lämpeminen lisää varmasti sateita.

Osis+

Taudit sitten, jos kaikki maailman karja kuolisi... No jos kaikki maailman lihakarjat olisivat 1000 parhaan yksilön klooneja?

Tasainen lihanlaatu, luonne, viat ja taudit. Kivaa.

Taudit voisivat olla ongelma jos käännät yhtälön toisin päin. Ehkä juuri monimuotoisuuden takia on vältytty sukupuutoilta. Aina löytyy joku mutaatio joka on immuuni taudille tai tauti vaikuttaa vain tietyn mutaation omaaviin yksilöihin.

Canccu
Joo. "Säästä vettä Suomessa että afrikan lapsellekin riittää!"

Eppu Nuotio on tätä mieltä. Luin yhden hänen kolumninsa ja alkoi ärsyttämään. Suomessa kehdataan kuluttaa vettä kun Saharassa on kuivaa. En kyllä ymmärrä logiikkaa miten suomalaisen vessanveto on Malilaisilta pois, mutta kai se on. Sieltä varmaan tuodaan vettä tänne hukattavaksi.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Kloonattujen eläinten liha olisi hyvää edistystä. Nythän vain harvasta eläimestä saadaan ensiluokkaista lihaa - naudoista vain noin 2% kelpaa parhaaseen laatuluokkaan.

Hyvät eläimet kloonaamalla laatulihan hinta arvatenkin laskisi, kun huonolaatuista lihaa ei tarvitsisi kasvattaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat