Seuraa 
Viestejä45973
Kaikki varmaan tietävät, että lähestulkoon kaikkien nykyisten korkeakulttuurien tarustossa, ainakin vanhemmissa sellaisissa, mainitaan lohikäärmeet. Mielenkiintoista on myös se, että kaikissa näissä taruissa on lohikäärmeillä samat piirteet; valtava koko, suuret hampaat ja kynnet, valtava kita jne. On myös olemassa kuvia, eräskin Pyhästä Yrjöstä, joissa ritarit taistelevat näitä lohikäärmeitä vastaan. Miksi kaikissa kulttuureissa nämä tarut, kuvat ja kertomukset ovat samoilta ajoilta peräisin?

Ne ovat liian samanaikaisia, jotta ne olisivat voineet levitä kulttuurista toiseen tarpeeksi laajalle matkailijoiden mukana. Monissa kuvissa, kuten äsken mainitussa Yrjö vs. lohikäärme -teoksessa, on myös kuvattu yksityiskohtaisen tarkasti eräiden dinosaurusten piirteitä, kuten vaikkapa kolmivarpaisien jalkojen suhteettoman suuri ja kaareva ns. "raateleva isovarpaankynsi".

Kristoffer Columbus myös kirjoitti muistiinpanoissa nähneensä Kiinassa elävän lohikäärmeen, ja jatkoi sen jälkeen aika tarkasti kuvailulla sen koosta ja ulkonäöstä, esim. koosta, suusta ja hampaista. Lohikäärmeet ovat kuitenkin taruolentoja vai?

On yksi hauska tapaus lisää. Joku vuosi sitten löydettiin noin kuusikymmentä miljoonaa vuotta vanha dinosauruksen luuranko jään sisästä. Ei siinä mitään, mutta luurangossa oli tallella runsaasti orgaanista ainesta. Erikoisinta on kuitenkin tämä: Orgaaninen aines hajoaa noin kymmenessä-kahdessakymmenessä tuhannessa vuodessa, jään ulko- tai sisäpuolella. Luuranko oli kuusikymmentä miljoonaa vuotta vanha. Jossain mättää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat