Seuraa 
Viestejä45973

Jos jollekkin ei ole tuttu niin täältä näkee säännöt.

Olen katsonut pari kertaa ja ideahan on se, että " Pankin tarjous riippuu aina avatuista salkuista paljastuneista summista. Suuret summat pienentävät pankin tarjousta ja päinvastoin." En kuitenkaan ole havainnut mitään tarkaa logiikkaa, miten tarjous muodostuu. Kenties jäljellä olevien salkkujen summa/salkkujen määrä tai jotakin sellaista. Vai vaikuttaako ensimmäisenä valittu salkku jotenkin ("pankkiirihan" sen sisällön tietää). Tuolla Nelosen sivuilla on Ota tai jätä-nettipeli, mutta en tiedä, meneekö se täysin samalla lailla kuin "oikeasti". Jotakin kuvaa sekin voi antaa.

Joku viisaampi voisi nyt auttaa.

Kommentit (11)

Jollakin lailla tarjous lasketaan jäljellä olevien salkkujen odotusarvosta ja mahdollisesti (ei välttämättä) korjataan sitä joidenkin korkeiden arvojen salkkujen saantitodennäköisyydellä. Luulisin, että odotusarvo on ratkaisevin tekijä. Se miten tarjous lasketaan odotusarvosta (ja mahdollisesti muusta) ei ole tiedossani.

Jos olisi aineistoa eri tilanteista ja niitä vastaavista tarjouksista, niin jonkinnäköisen laskukaava-arvion voisi yrittää kehitellä.

H
Seuraa 
Viestejä2622

Kokonaista kaksi jaksoa katsoneena olen päätynyt seuravaan:

Ensimmäisillä tarjouksilla ei ole muuta merkitystä kuin viihdyttää. Salkkujen vähetessä tarjous on 85% suurimman jäljellä olevan summan odostusarvosta.

Tai ehkä 85% koko odotusarvosta. Otokseni on aika pieni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jäärä
Seuraa 
Viestejä3767
MSan
Vai vaikuttaako ensimmäisenä valittu salkku jotenkin ("pankkiirihan" sen sisällön tietää).

Mistäs sen tiedät, että tietää? Eihän pankkiiri sillä tiedolla juuri mitään käytännössä edes tee...

Jäärä
MSan
Vai vaikuttaako ensimmäisenä valittu salkku jotenkin ("pankkiirihan" sen sisällön tietää).Mistäs sen tiedät, että tietää? Eihän pankkiiri sillä tiedolla juuri mitään käytännössä edes tee...

No kyllä se sillä tiedolla jotakin tekee jos se jotenkin liittyy tähän tarjoukseen. Se oli yksi arvaus niistä tekijöistä, jotka voisivat tarjoukseen vaikuttaa. Siten pankkiirilla voisi olla pelin alussa tieto, mitä missäkin salkussa on. Täsmennettäköön, että kyseinen pankkiiri ei ole vain satunnainen Osuuspankin virkailija, joka heittää tarjouksia miten sattuu. Jollakin kaavalla tämä tarjous lasketaan, ja sitä tässä ketjussa haetaan.

MSan
Jäärä
MSan
Vai vaikuttaako ensimmäisenä valittu salkku jotenkin ("pankkiirihan" sen sisällön tietää).Mistäs sen tiedät, että tietää? Eihän pankkiiri sillä tiedolla juuri mitään käytännössä edes tee...No kyllä se sillä tiedolla jotakin tekee jos se jotenkin liittyy tähän tarjoukseen. Se oli yksi arvaus niistä tekijöistä, jotka voisivat tarjoukseen vaikuttaa. Siten pankkiirilla voisi olla pelin alussa tieto, mitä missäkin salkussa on. Täsmennettäköön, että kyseinen pankkiiri ei ole vain satunnainen Osuuspankin virkailija, joka heittää tarjouksia miten sattuu. Jollakin kaavalla tämä tarjous lasketaan, ja sitä tässä ketjussa haetaan.

Voi pankkiirilla olla tieto. Jos pankkiiri esim. tietää, että pelaajan salkussa on 100 000 e, niin loppupeleissä hän voi tehdä odotusarvoon nähden korkeampia tarjouksia, kuin jos tietää, että ei ole. Sekin selviäisi, jos olisi dataa.

jiitu
Seuraa 
Viestejä266

En ole tarkkoja laskuja tehnyt enkä hirveän montaa jaksoakaan nähnyt, mutta mielestäni hommassa on aika selkeä kaava:

Tarjous on suhteessa odotusarvoon, mutta prosenttiosuus muuttuu laukkujen lukumäärän mukaan. Eli siis alussa pankkiirin tarjous on aika paljon odotusarvoa heikompi, jolloin käytännössä pelaaja jatkaa aina ja saadaan tavaraa koko jaksoa varten. Loppua kohden tarjoukset lähenevät odotusarvoa, kunnes on vain pari salkku jäljellä. Tällöin tarjous on likimain odotusarvo.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3767
MSan

No kyllä se sillä tiedolla jotakin tekee jos se jotenkin liittyy tähän tarjoukseen. Se oli yksi arvaus niistä tekijöistä, jotka voisivat tarjoukseen vaikuttaa. Siten pankkiirilla voisi olla pelin alussa tieto, mitä missäkin salkussa on. Täsmennettäköön, että kyseinen pankkiiri ei ole vain satunnainen Osuuspankin virkailija, joka heittää tarjouksia miten sattuu. Jollakin kaavalla tämä tarjous lasketaan, ja sitä tässä ketjussa haetaan.

Pelaajat ovat niin hämmennyksissä näiden rahasummien äärellä, että pääsääntöisesti niitä viedään kuin pässiä narussa. Eli pelin idea pitää huolen pelin toimivuudesta ilmankin, että pankkiiri tietää salkun sisältöä. Salkun sisällön tietäminen voisi viedä pankkiirin tarjoukset epäilyttävän suuriksi, jolloin pelaaja voisi tästäkin aavistella että salkussa on paljon rahaa. Salkkujen sisällön tietäminen saattaisi muutenkin olla jonkin asteinen riskitekijä. Minusta vaan tämän peli-idean monimutkaistaminen on turhaa, kun se toimii ihan simppelinäkin versiona. Taustalla on valmis tietokoneohjelma joka laskee sille annettujen ehtojen perusteella niitä tarjottavia summia, that's it.

Eli täsmennettäköön vielä, pankkiirihan on joku aivan tavis, liekkö Lola, joka kertoo korvanapin kautta juontajalle summan jota tietokone ehdottaa. Se puhelinkin on ihan "feikki" ja kuuluu pelin henkeen.

Ei siis salaliittoa tässäkään, hajaantukaa!

Edit: niin ja jos tässä nyt sitä kaavaa haetaan, niin sori off-topic, siitä minulla ei ole mitään hajua, mutta tuskin se valtionasalaisuus kuitenkaan on?

No ei se mikään valtiosalaisuus olekkaan, siksi se olisikin kiva tietää. Jos muistan niin katon jonkun jakson ja kirjaan tapahtumat tänne niin saa joku tulkita niistä jotain. Voisiko joku selittää tuon odotusarvo-käsitteen?

MSan
Voisiko joku selittää tuon odotusarvo-käsitteen?

Keskimääräinen voitto.

Jos pelaajalla on 50% todennäköisyys voittaa 20000€ ja 50% tn voittaa 1€, voiton odotusarvo on 20000€*50%+1€*50% = 10000,5€. Odotusarvo saadaan, kun jokaisen mahdollisuuden rahallisen arvon (voi olla myös negatiivinen) ja todennäköisyyden tulo lasketaan yhteen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat