Seuraa 
Viestejä45973

Yeps.

Tähän ketjuun koomisia virheilmoituksia tietokonemaailmasta. Pari Esimerkkiä:

1)
Pari päivää, kun konffasin tv -korttia ubuntuun --> virheilmoitus:
'Kieltäydyn pelkurimaisesti luomasta tyhjää kansiota.'

2)
Joskus 80 -luvulla asentelin Novellin verkko-ohjelmistoa ja asennusohjelma sanoi, että 'press any key to continue.' Painoin space baaria. Tuli ilmoitus: 'Press any other key to continue.'

Kommentit (13)

Eikös joidenkin koneiden BIOS anna sellaisen virheilmoituksen, kuin: Näppäimistöä ei löydetty, paina jotakin näppäintä jatkaaksesi.

Virheilmoitus on suomennettu vapaasti englannista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä8026
sfinksi
Joskus 80 -luvulla asentelin Novellin verkko-ohjelmistoa ja asennusohjelma sanoi, että 'press any key to continue.' Painoin space baaria. Tuli ilmoitus: 'Press any other key to continue.'
Muistaakseni asennusta aloitettaessa sanoi myös hyvin viisaasti "Please, be patient . . .", pyytäessään syöttämään niitä kymmeniä 360 kB korppuja.

Pitäisiköhän kokeilla, vieläkö saisi NetWaren asennettua johonkin 386-koneeseen. Siitä on sentään kohta 20 vuotta, kun viimeksi tehnyt tuota. Olisi tuolla kaapissa itselle ostettu 3.1 viiden käyttäjän paketti käyttämättömänä (hankin manuaalien takia), hinta aikoinaan kai viitisentuhatta mummoa. Vasta eilen googlasin mahdollisuutta asentaa se virtuaalikoneeseen, mutta ilmeisesti ei onnistu, ainakaan ilmaisversioilla?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Kesken työohjelman ruudulle ilmestyi se tiedoteikkuna, joka punarastein ilmoittaa virheestä. Mielestäni en ainakaan itse - saati edessä istuva asiakkaani - tehnyt erhettä, joten koetin poistaa vikavirheilmoituksen ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa rastia klikaten. Häiriö ei poistunut, vaan ruudulle pompahteli yksi toisensa jälkeen samanlaisia virkeikkuinoita dominonappuloiden tapaan. Ilmiö matki pelejä siinäkin mielessä, että koettaessani sulkea noita irvikissa-fönareita uusia ilmestyi kiihtyvään tahtiin ja toisaallekin ruutuun. Lopulta koko näyttö peittyi näihin ilmoitusikkunoihin. Kone ei totellut edes Ctrl+Alt+Del -painalluskomentoa, joten sain irvikissan irvimästä vain katkaisten laitteesta virran.
Iäkäs asiakkaani, hänen poikansa ja minä emme neuvotellenkaan löytäneet tapaa ohittaa virhe. Teknisen tukemme puututtua asiaan virheirvikissa painui takaisin virtuaalimaahansa ja hommani toimi taas. (Muistaakseni virhe piili tuolloin käyttämässäni ohjelmassa.)
Mutta millainen virhe riittää suistamaan ohjelman tällä tavoin tasapainosta, ykskaks yllättäen? (Muistaakseni samainen ohjelma oli muutaman kerran jo toiminut tyydyttävästi mutta ehkä en ollut vielä käyttänyt ohjelman osaa, jossa virhe piili ja jonka käyttämisen jälkeen ohjelma jumittui...)
Minä ja kompuutterit - toivoton yhtälö!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat