Seuraa 
Viestejä45973

http://www.wintecc.de/geschichte_de.html
En niin hyvin osaa saksaa että pystyisin tulkkaamaan tuota tekstiä täysin, mutta ilmeisesti laiva kulkee jättiläismäisen leijan avulla. Miten lienee ohjattavuuden laita? Ilmaista kyytiä ainakin on...

Kommentit (9)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Vastoin yleistä luuloa, kyseessä ei ole uusi ajatus...

Noh, leikki sikseen.

Ideanahan tuossa on se, että suuripinta-alainen ja suuritehoinen purje nostetaan pintahäiriöistä korkeammalle, missä tuuli on yleensä tasaisempaa.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Seuraavaksi joku käyttää suuren määrän veroeuroja tuotekehittelyyn, jossa kangas saadaan sellaiseen keppiin kiini, joka on laivan kannella pystyssä..

Ja sitten huomataan, jotta moottoripurjealus onkin jo keksitty...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä7209

Ensinnäkin tuossa kuvassa ei ole kysymys tankkerista vaan kuivarahtialuksesta. Toisekseen katso sitä alempaa kuvaa. Onko mitään tuttua ? Siitä on täällä keskusteltu jo varmaan pari vuotta, jos satut muistamaan. Olen linkittänyt tämän saman kuvankin varmaan kymmeniä kertoja:

Täällä lisää aiheesta: http://www.skysails.info/

Ertsu
Olen linkittänyt tämän saman kuvankin varmaan kymmeniä kertoja:

Täällä lisää aiheesta: http://www.skysails.info/


Olisi mielenkiintoista tietää missä kulmassa vastatuuleen purje pystyy vetämään laivaa eteenpäin
Muistaakseni mailman nopein purjevene saavuttaa huippunopeutensa sivuvastaisessa tuulessa jonka suunta on keulan suunnasta n. 30 deg sivulle.
Vaikuttaa kuvista päätellen että leija pystyy vetämään laivaa korkeintaa suoraan sivutuuleen. Sehän tarkoittaa sitä, että puolet matkasta on tehtävä muilla konsteilla.

Seuraavaksi voitaisiin kehittää järjestelmä joka vetäisi alusta joissa ja merivirroissa myötävirtaan. Ei tarvittaisi muuta kuin iso ämpäri joka virran avulla vetäisi laivaa. Polttoainetta säästyisi huomattavia määriä.

Kaarnalaivat kulkevat virran mukana ja purjelaivat tuulen. Seuraava askel kehityksessä on varmaan keksiä moottori, jonka avulla voidaan ajaa tuulesta tai merivirroista riippumatta. Itse laittaisin isot rahtilaivat kulkemaan ydinvoimalla.

Näin telkasta jutun vastaavasta systeemistä ja jos siihen on luottamista, niin purje vähentää moottoreilla varustetun valtamerivenosen polttoaineenkulutusta noin viidenneksellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat