Seuraa 
Viestejä45973

Eli ihan haluaisin yleisen mielipiteen ovatko mainokset ihmisistä tarpeellisia katukuvassa. Henkilökohtainen mielipide on, etten ensinnäkään enää katso mainoksia, enkä toimi niiden mukaan, ja mielummin katsoisin ympäristöäni ilman mitään alepa-kylttejä. Mutta kertokaa omat mielipiteenne!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (26)

Minusta mainoksia on mukava tuijottaa esim. bussipysäkillä tai pyöräillessä. Ne eivät häiritse. PAITSI rintaliivi ym. mainokset, sillä en tykkää siitä, että kaupungilla kulkiessa silmä harhautuu puolialastomien mallien rintavakoon. Bikinimainokset pitäisi kieltää lailla.

Eli näillä täsmennyksillä vastaan "ei".

Vastasin ei.

Antaahan ne tietynlaista väriä katukuvaan, eikä niistä niin haittaakaan ole, kunhan ei ole kyseessä liikamainonta. Kyllä mainoksia tulee katsottua välillä, ja ehkä jopa toimittua niiden mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä miksi pitäisi kieltää, kunhan noudatetaan hyvää makua. Alusvaatemainokset eivät mielestäni ole sen kummempia kuin muutkaan, vaatetta niillä myydään eikä tissejä.

Vierailija

Enpä tiedä. Julkisen mainonnan poistaminen olisi vähän keinotekoista, kun julkinen ilmoittelu on kuitenkin aika välttämätöntä. Tarkoitan, mihin vetäisi sen rajan? Tisseihin, kuten Dinoflagellat ehdottaa? Se olisi naissukupuolta kohtaan aika epäreilu teko...

Scylla
En tiedä miksi pitäisi kieltää, kunhan noudatetaan hyvää makua. Alusvaatemainokset eivät mielestäni ole sen kummempia kuin muutkaan, vaatetta niillä myydään eikä tissejä.

Joo, seuraavaksi kondomimainokseen mallin k****n päälle kondomi. Kondomiahan siinä myydään eikä k****a.

Minusta hyvä maku ylitetään siinä, että mallilla on vain alusvaatteet/bikinit päällä. Minua suututtaa nähdä niitä naisvartaloiden kurveja joka puolella. Mainostakoot kuvastoissa miten lystäävät, mutta minusta minulla on oikeus kulkea kaupungilla ilman, että tarvitsee törmätä liki alastomiin naisten kuviin. Pelkät bikinit riittäisivät, ilman sitä mallia. Jos jotakuta ei itseään haittaa, niin varmaan kuitenkin voi ymmärtää, että toisia ärsyttää.

Vierailija

Dino

Naisvartalo on kumminkin ehkä jonninverran esteettisempi näky kaupungilla kuin penis. Ymmärrän kyllä harmisi, ja onhan joitakin mainoskampanjoita mainitsemastasi syystä hyllytetykin. Mutta... minkäs päälle sinä ne alusvaatteet pukisit, jos et ihmisen?

Vai pitäisikö alusvaatteet liittää tupakan ja väkevän alkoholin kanssa samaan kategoriaan?

Vierailija

Dinoflagellat kirjoitti:
Pelkät bikinit riittäisivät, ilman sitä mallia.

Mutta kun tarkoitus olisi varmaan saada sitä tuotetta kaupaksikin.

Aweb
Dinoflagellat kirjoitti:
Pelkät bikinit riittäisivät, ilman sitä mallia.

Mutta kun tarkoitus olisi varmaan saada sitä tuotetta kaupaksikin.

Mielestäni paras kompromissi olisi sellainen että nainen olisi tissit paljaana bikinit kädessä mainoksissa, jotkut eivät halua hyvävartaloisia naisia katukuvaan koska ovat kateellisia ja lisäksi oma mies näkee että parempiakin on olemassa.

No tuota minun poikaystävänikin sanoo, että olen vain kateellinen/mustasukkainen (huolimatta esimerkiksi siitä, että itselläni on ihan hyvä vartalo tai siitä, ettei minua häiritse esimerkiksi jos poikaystäväni katsoo "miestenlehtiä").

Tosiasia on, että se vain kiukuttaa. Poikaystävälleni sanon, että kyllä häntäkin alkaisi särkeä silmiin, jos kaupungilla olisi niissä parimetrisissä pyörivissä paaluissa miehiä persvako näkyvillä.

Mainoksissa voisi minusta ihan hyvin olla se pelkkä vaatekappale, ilman sitä naista. Mahtuisi kuvaan useampikin kappale helpommin.

Joskus mainokset ovat aika hauskoja. Taannoin bongasin kaupan ikkunasta seuraavanlaisen ison tekstin. Tekstiin oli ilmeisesti tarkoitettu kirjoittaa: "MÄMMIÄ SAATAVANA!" mutta kun siitä oli jäänyt yksi tavu pois, siinä luki: "MÄMMIÄ SAATANA!" Helvetillinen huomioarvo mainoksella.

Aweb kirjoitti:

Naisvartalo on kumminkin ehkä jonninverran esteettisempi näky kaupungilla kuin penis.

Kyllä kauneus on katsojan silmässä..

Höh, mun aihe ymmärrettiin väärin, kyse ei ollu siitä että pitääkö katukuvassa olla peniksiä ja tissejä ja vaginoita, vaan kaikkea sitä turhaa lottomainosta sun muuta roskaa, jota kukaan ei oikeasti enää katso...

EDIT: Ja masentaa muutenkin ku ihmiset näyttäis olevan aika aivopestyjä markkinoinnin epäjumalanpalvojia, mut ei mahda mitään...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Jotkut mainokset ovat luonteeltaan enemmän tiedottavia ja jotkut taas tyrkyttäviä. Ostaostaosta. Ensinmainittuja on ihan kiva katsoa ohimennen ja huomata että: Ahaa Tartsan ja kuristelevien muumioryövärien paluu onkin nyt elokuvissa, hmm oiskohan hyvä. Mutta jos jossakin on mainoskyltti, missä on tekohauska tekopirteä aivojarassaava rallatushokema, niin kieltää pitäisi se heti. Kiittius-alttius-forttius-veeniviidivic AAAAAARGH! Tuomoisia kun onnikanikkunasta jokapäivä näki koulumatkalla, niin olipa ärsyttävää. Jos taasen mainosta ei edes huomaa, eikä lue, niin silloinhan se ei haittaakkaan. Tosin hyödytönhän se myös olisi mainostajalle. Mielipiteeni siis on se että, olkoon mainokset, kunhan ei liiaksi asti tuppaa silmille.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Mainoksista on paljon vahinkoa meille kuluttajille vaikkemme niitä huomaisikaan. Jokaisesta mainoksesta on kauppias joutunut maksamaan mainostoimistoille ja muille markkinoinnissa mukana oleville. Ne maksut siirtyvät tuotteen hintoihin.

Mainosala on maailmassa täysin turha elinkeino. Me kuluttajat ylläpidämme mainosalaa maksamalla ylihintaa kaikesta. Suurin osa mainos-euroista menee kalliisiin mielikuvamainoskampanjoihin, jotka eivät kerro itse tuotteesta mitään.

Jos kukaan ei mainostaisi niin tuotteet olisivat paljon halvempia. Ihmiset saisivat tarpeellisen tiedon lehtien ja kuningaskuluttajan vertailuista, joita olisi sitten nykyistä paljon enemmän. Ehkä valtio voisi järjestää ilmaisen kuluttajapalvelun. Siellä tuotteista kerrottaisiin vain oleellinen tieto eli hinta, koostumus ja laatu (perustuen testeihin). Mielikuvamarkkinointia ei olisi. Suusta suuhun kerrottaisiin hyvistä tuotteista joita kannattaisi ostaa.

Mainokset ovat välttämättömiä: muuten uuden tuotteen lanseeraus hankaloituu huomattavasti ja sitä kautta kilpailu vääristyy. Mielestäni katumainonta on yksi parhaista tavoista mainostaa, ennemminkin kävisin puhelinmyynnin ja (onneksi hyvin harvinaisen) ovelta-ovelle-myynnin kimppuun. Puhelinmyynti on mielestäni oikeutettua vain kun kohderyhmä on hyvin rajattu. Me naiset-lehtiä ei saisi mielestäni missään tapauksessa myydä puhelimitse.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Rollerball
Mainokset ovat välttämättömiä: muuten uuden tuotteen lanseeraus hankaloituu huomattavasti ja sitä kautta kilpailu vääristyy.

Päinvastoin minusta. Pienet ja uudet tuottajat eivät nykyisin saa näkyvyyttä kun iso mainoskampanja maksaa maltaita ja pienet mainokset hukkuvat ilmaisjakelulehtiin joita harvat lukevat.

Jos mainonta kielletään Suomessa, valtion mainosvirasto tuottaa sen jälkeen jokaiseen kotiin viikottain ilmaisen lehden, jossa on esitelty tai ainakin lueteltu kaikki uudet tuotteet tasapuolisesti. Toisissa lehdissä luetellaan sitten kaikki markkinoilla olevat tuotteet, alakohtaisesti. Voit valita minkä alan lehteä tilaat. Jos tuo tieto ei lehteen mahdu, niin viraston verkkopalvelussa löytyy kaikki kuluttajatieto ja hyvä hakutoiminto.

Tämän viraston ylläpitokustannukset olisivat murto-osa mainosalan nykyisistä ylläpitokustannuksista. Mielikuvan ansiosta nyt yksin menestyvät tuotteet väistyisivät laadukkaampien tuotteiden tieltä.

Jokainen tuottaja ja kauppias voi mainostaa omilla verkkosivuillaan sydämensä kyllyydestä.

Kaupat voivat sitten seinillään kertoa, mitä tuotteita heillä on myynnissä.

Eihän tämä tietenkään toteudu, mutta utopiana minusta ihan hyvä.

No joo... Onhan tossa se pointti että yritäs luoda tunnettu cola-brändi kilpailemaan Coca Colan ja Pepsin kanssa. Vois muutama tziljärdi upota. Toisaalta ei aina tarvitse kilpailla mainostamisella ja brändillä, muitakin kilpailuetuja on.

Mutta kyllä minä näen mainostamisen valtiomonopolissa paljon enemmän huonoja puolia. Ja onhan se toisaalta kivaa kun voi katsella mainosrahoitteista Nelosta ja kuunnella mainosrahoitteista Novaa. Suoraan sanoen minä en edes tiedä alueeni julkisten radiokanavien taajuuksia.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Minunkin mielestäni mainonta on muuten hyvä juttu, mutta sillä poikkeuksella että niissä ei saa esiintyä naisen ruumiinosia. Jos nainen on välttämättä näytettävä mainoksessa, puettakoon hänet vähintään pitkähihaisiin ja -lahkeisiin, löysiin, läpinäkymättömiin vaatteisiin kera hiukset kätkevän huivin. Mieluiten kuitenkin kokomustaan burkhaan.

Tämähän on tietyssä osassa maailmaa normaali käytäntö, mielestäni meillä on vähän arvot ja estetiikka vinksallaan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Minunkin mielestäni mainonta on muuten hyvä juttu, mutta sillä poikkeuksella että niissä ei saa esiintyä naisen ruumiinosia. Jos nainen on välttämättä näytettävä mainoksessa, puettakoon hänet vähintään pitkähihaisiin ja -lahkeisiin, löysiin, läpinäkymättömiin vaatteisiin kera hiukset kätkevän huivin. Mieluiten kuitenkin kokomustaan burkhaan.

Tämähän on tietyssä osassa maailmaa normaali käytäntö, mielestäni meillä on vähän arvot ja estetiikka vinksallaan.

Tulipa vaan mieleeni semmoinen muistikuva, että jos nyt en väärin ole ymmärtänyt, niin joskus muinoin on alusvaatemainoksissa on malleilla ollut joku koko vartalon peittävä puku päällä, ja vasta sen päällä mainostettavat alusvaatteet...

Tiedä sitten onko se sitten niin paljon parempi käytäntö...

Armitage
Ja masentaa muutenkin ku ihmiset näyttäis olevan aika aivopestyjä markkinoinnin epäjumalanpalvojia, mut ei mahda mitään...

Täsmennätkö vähän millainen ihminen on aivopesty markkinoinnin epäjumalanpalvoja. Olenko sellainen esimerkiksi minä, josta on kiva katsella joitain mainoksia ohikulkiessa, joka nauraa niille TV:n vitsityyppisille mainoksille (joista tosin harvemmin muistaa jälkikäteen mitä oikeastaan mainostettiin) ja joka oikeasti saattaa innostua kun näkee karkkiuutuuden mainoksen lehdessä?

Mikäli tarkoitit ihmisiä, jotka käyvät McDonaldsilla juomassa Pepsiä ja syömässä kanaa sillä they're loving it, niin he ovatkin jo aika eri luokkaa kanssani. Haluaisin kuitenkin täsmennyksen, koska itse en ole sattunut huomaamaan ympärilläni markkinoinninpalvojia. Vai olenko jäävi arvioimaan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat