Seuraa 
Viestejä45973

Eli ihan haluaisin yleisen mielipiteen ovatko mainokset ihmisistä tarpeellisia katukuvassa. Henkilökohtainen mielipide on, etten ensinnäkään enää katso mainoksia, enkä toimi niiden mukaan, ja mielummin katsoisin ympäristöäni ilman mitään alepa-kylttejä. Mutta kertokaa omat mielipiteenne!

Sivut

Kommentit (26)

Minusta mainoksia on mukava tuijottaa esim. bussipysäkillä tai pyöräillessä. Ne eivät häiritse. PAITSI rintaliivi ym. mainokset, sillä en tykkää siitä, että kaupungilla kulkiessa silmä harhautuu puolialastomien mallien rintavakoon. Bikinimainokset pitäisi kieltää lailla.

Eli näillä täsmennyksillä vastaan "ei".

Vastasin ei.

Antaahan ne tietynlaista väriä katukuvaan, eikä niistä niin haittaakaan ole, kunhan ei ole kyseessä liikamainonta. Kyllä mainoksia tulee katsottua välillä, ja ehkä jopa toimittua niiden mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä miksi pitäisi kieltää, kunhan noudatetaan hyvää makua. Alusvaatemainokset eivät mielestäni ole sen kummempia kuin muutkaan, vaatetta niillä myydään eikä tissejä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Enpä tiedä. Julkisen mainonnan poistaminen olisi vähän keinotekoista, kun julkinen ilmoittelu on kuitenkin aika välttämätöntä. Tarkoitan, mihin vetäisi sen rajan? Tisseihin, kuten Dinoflagellat ehdottaa? Se olisi naissukupuolta kohtaan aika epäreilu teko...

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Scylla
En tiedä miksi pitäisi kieltää, kunhan noudatetaan hyvää makua. Alusvaatemainokset eivät mielestäni ole sen kummempia kuin muutkaan, vaatetta niillä myydään eikä tissejä.

Joo, seuraavaksi kondomimainokseen mallin k****n päälle kondomi. Kondomiahan siinä myydään eikä k****a.

Minusta hyvä maku ylitetään siinä, että mallilla on vain alusvaatteet/bikinit päällä. Minua suututtaa nähdä niitä naisvartaloiden kurveja joka puolella. Mainostakoot kuvastoissa miten lystäävät, mutta minusta minulla on oikeus kulkea kaupungilla ilman, että tarvitsee törmätä liki alastomiin naisten kuviin. Pelkät bikinit riittäisivät, ilman sitä mallia. Jos jotakuta ei itseään haittaa, niin varmaan kuitenkin voi ymmärtää, että toisia ärsyttää.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Dino

Naisvartalo on kumminkin ehkä jonninverran esteettisempi näky kaupungilla kuin penis. Ymmärrän kyllä harmisi, ja onhan joitakin mainoskampanjoita mainitsemastasi syystä hyllytetykin. Mutta... minkäs päälle sinä ne alusvaatteet pukisit, jos et ihmisen?

Vai pitäisikö alusvaatteet liittää tupakan ja väkevän alkoholin kanssa samaan kategoriaan?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Dinoflagellat kirjoitti:
Pelkät bikinit riittäisivät, ilman sitä mallia.

Mutta kun tarkoitus olisi varmaan saada sitä tuotetta kaupaksikin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Dinoflagellat kirjoitti:
Pelkät bikinit riittäisivät, ilman sitä mallia.

Mutta kun tarkoitus olisi varmaan saada sitä tuotetta kaupaksikin.

Mielestäni paras kompromissi olisi sellainen että nainen olisi tissit paljaana bikinit kädessä mainoksissa, jotkut eivät halua hyvävartaloisia naisia katukuvaan koska ovat kateellisia ja lisäksi oma mies näkee että parempiakin on olemassa.

No tuota minun poikaystävänikin sanoo, että olen vain kateellinen/mustasukkainen (huolimatta esimerkiksi siitä, että itselläni on ihan hyvä vartalo tai siitä, ettei minua häiritse esimerkiksi jos poikaystäväni katsoo "miestenlehtiä").

Tosiasia on, että se vain kiukuttaa. Poikaystävälleni sanon, että kyllä häntäkin alkaisi särkeä silmiin, jos kaupungilla olisi niissä parimetrisissä pyörivissä paaluissa miehiä persvako näkyvillä.

Mainoksissa voisi minusta ihan hyvin olla se pelkkä vaatekappale, ilman sitä naista. Mahtuisi kuvaan useampikin kappale helpommin.

Joskus mainokset ovat aika hauskoja. Taannoin bongasin kaupan ikkunasta seuraavanlaisen ison tekstin. Tekstiin oli ilmeisesti tarkoitettu kirjoittaa: "MÄMMIÄ SAATAVANA!" mutta kun siitä oli jäänyt yksi tavu pois, siinä luki: "MÄMMIÄ SAATANA!" Helvetillinen huomioarvo mainoksella.

Höh, mun aihe ymmärrettiin väärin, kyse ei ollu siitä että pitääkö katukuvassa olla peniksiä ja tissejä ja vaginoita, vaan kaikkea sitä turhaa lottomainosta sun muuta roskaa, jota kukaan ei oikeasti enää katso...

EDIT: Ja masentaa muutenkin ku ihmiset näyttäis olevan aika aivopestyjä markkinoinnin epäjumalanpalvojia, mut ei mahda mitään...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Jotkut mainokset ovat luonteeltaan enemmän tiedottavia ja jotkut taas tyrkyttäviä. Ostaostaosta. Ensinmainittuja on ihan kiva katsoa ohimennen ja huomata että: Ahaa Tartsan ja kuristelevien muumioryövärien paluu onkin nyt elokuvissa, hmm oiskohan hyvä. Mutta jos jossakin on mainoskyltti, missä on tekohauska tekopirteä aivojarassaava rallatushokema, niin kieltää pitäisi se heti. Kiittius-alttius-forttius-veeniviidivic AAAAAARGH! Tuomoisia kun onnikanikkunasta jokapäivä näki koulumatkalla, niin olipa ärsyttävää. Jos taasen mainosta ei edes huomaa, eikä lue, niin silloinhan se ei haittaakkaan. Tosin hyödytönhän se myös olisi mainostajalle. Mielipiteeni siis on se että, olkoon mainokset, kunhan ei liiaksi asti tuppaa silmille.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Mainoksista on paljon vahinkoa meille kuluttajille vaikkemme niitä huomaisikaan. Jokaisesta mainoksesta on kauppias joutunut maksamaan mainostoimistoille ja muille markkinoinnissa mukana oleville. Ne maksut siirtyvät tuotteen hintoihin.

Mainosala on maailmassa täysin turha elinkeino. Me kuluttajat ylläpidämme mainosalaa maksamalla ylihintaa kaikesta. Suurin osa mainos-euroista menee kalliisiin mielikuvamainoskampanjoihin, jotka eivät kerro itse tuotteesta mitään.

Jos kukaan ei mainostaisi niin tuotteet olisivat paljon halvempia. Ihmiset saisivat tarpeellisen tiedon lehtien ja kuningaskuluttajan vertailuista, joita olisi sitten nykyistä paljon enemmän. Ehkä valtio voisi järjestää ilmaisen kuluttajapalvelun. Siellä tuotteista kerrottaisiin vain oleellinen tieto eli hinta, koostumus ja laatu (perustuen testeihin). Mielikuvamarkkinointia ei olisi. Suusta suuhun kerrottaisiin hyvistä tuotteista joita kannattaisi ostaa.

Mainokset ovat välttämättömiä: muuten uuden tuotteen lanseeraus hankaloituu huomattavasti ja sitä kautta kilpailu vääristyy. Mielestäni katumainonta on yksi parhaista tavoista mainostaa, ennemminkin kävisin puhelinmyynnin ja (onneksi hyvin harvinaisen) ovelta-ovelle-myynnin kimppuun. Puhelinmyynti on mielestäni oikeutettua vain kun kohderyhmä on hyvin rajattu. Me naiset-lehtiä ei saisi mielestäni missään tapauksessa myydä puhelimitse.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat