Seuraa 
Viestejä45973
Tutkimus: Yhdysvaltain johto valehteli jatkuvasti Irakin aseista
Julkaistu: 18:09

stt–afp

Washington. Irakin sodan alla ei Yhdysvaltain johtajien suusta kuultu montakaan toden sanaa, väittää tuore amerikkalaisselvitys. Sen mukaan johto antoi parissa vuodessa liki tuhat valheellista lausuntoa niin Irakin joukkotuhoaseista kuin al-Qaida-yhteyksistä.

"Presidentti George W. Bush ja seitsemän hänen hallintonsa johtavaa virkamiestä levittivät säännönmukaisesti virheellistä tietoa yli kahden vuoden ajan, alkaen 11. syyskuuta 2001", sanoi Bill Buzenberg, Center for Public Integrity -tutkimuslaitoksen johtaja.

Laitoksen tekemä selvitys asettaa kyseenalaiseksi Bushin hallinnon edustajien väitteet siitä, että he olivat vain huonojen tiedustelutietojen uhreja. Virheellisiä lausuntoja kun annettiin peräti 935 kappaletta kaikkiaan 532 yhteydessä.

"Valehtelu lisääntyi dramaattisesti elokuussa 2002, juuri ennen kuin kongressi alkoi harkita sodanjulistusta, ja vuoden 2003 alussa, kun ulkoministeri Colin Powell piti ikimuistettavan Irak-esityksensä turvallisuusneuvostossa" Buzenberg jatkoi.

Bush ja Powell olivat selvityksen perusteella virheellisten lausuntojen ykkösesittäjiä. Heidän kannoillaan tulivat varapresidentti Dick Cheney, neuvonantaja Condoleezza Rice, puolustusministeri Donald Rumsfeld, apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz sekä tiedottajat Ari Fleischer ja Scott McClellan.


Eli pelin juoni alkaa olla melko selvä. Tätä tutkimusta eivät tehneet ainakaan komukat.

Sivut

Kommentit (78)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisessa ketjussa kerroin jo, että vuoden 2000 NIE:ssä USA:n tiedusteluyhteisön virallinen arvio oli, että Irakilla on kemiallisia ja biologisia aseita, mahdollinen ydinohjelma sekä kyky aloittaa pikaisesti kemiallisten aseiden lisätuotanto. Tuo oli siis Clintonin kaudella. Kertokaapa, miten Bush voi valehdella, jos tieudustelun arvio on tällainen?

Vaalitaistelu alkaa kuumeta USA:ssa ja demarit lyövät Bushin hallintoa
kuin vierasta sikaa kaikella, mikä käteen sattuu, luulevat kansan jo unohtaneen, että olivat mukana tekemässä päätöstä sodasta !!!

ruskamies
luulevat kansan jo unohtaneen, että olivat mukana tekemässä päätöstä sodasta

Mitähän ihmettä sinä nyt taas piereskelet? Olkoonkin niin että suurin osa kansasta saatiin kuukausia kestäneellä propagandakampanjalla peloteltua tukemaan pähkähullua hyökkäystä, niin tuskinpa se omien sanojensa mukaan "gallupeista piittaamaton" apina olisi hyökkäystä perunut vaikka enemmistö olisi vastustanut.

Dark Serenity
Kukapa ei nyt tuollaista jo ollut tajunnut?

Paitsi nyt amerikkalaiset tietysti...

Kyllä amerikkalaiset on tajunneet sen, muutama pseudoamerikkalainen Bushin "kannattaja" täältä ja suomi24:stä vaan ei ole.

Puudeli
ruskamies
luulevat kansan jo unohtaneen, että olivat mukana tekemässä päätöstä sodastaMitähän ihmettä sinä nyt taas piereskelet? Olkoonkin niin että suurin osa kansasta saatiin kuukausia kestäneellä propagandakampanjalla peloteltua tukemaan pähkähullua hyökkäystä, niin tuskinpa se omien sanojensa mukaan "gallupeista piittaamaton" apina olisi hyökkäystä perunut vaikka enemmistö olisi vastustanut.

Ei tietenkään, kun oli saanut ohjeet hyökkäykseen suoraan Jumalalta.

Toisessa viestiketjussa puitiin juurta jaksain koko tapaus, pilkunnussimista ja propagandaa. Kemialliset ja ym. atomijoukkotuhoaseet on todistettu suomalaisvoimin. Google: Olli Heinonen IEAN

Haistakaa nyt ...

77% senaatista tuki hyökkäystä, demot mukana yhtenä miehenä,
ei kai siinä galluppeja järjestetä, "mennäänkö sotaan vai ei", mitä
me silloin hallituksilla ylipäätään tekisimme ???

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat