Seuraa 
Viestejä45973

TV2 Ke 30.1.2008 klo 19:20 SUOMI EXPRESS

aiheena LASTEN HUOSTAANOTTO.

Tämä on ilmoitus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lasten huostaanotoista!

Kommentit (15)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Suomi express
TV2 klo 19.20

Lastensuojelu menossa ilmiannoiksi, kyttäilyksi ja ylilyönneksi.
Kuka valvoo lasten valvojaa? Esimerkkinä perhe, jossa pojan ADHD-diagnoosi johti huostaanottoon.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopeta jo tämä roskapostittelu. Onko pakko vastata omaan viestiin useita kertoja? selvästikään ketään muuta ei kiinnosta lukea sinun juttujasi..."Miia" vai kuka lienetkin.

Sait jo loisittua itsellesi talvitakin...mitä muuta haluat?

Minulla on montakin takkia ja ihan itse ostettu. Ohjelma oli hyvä, Leeni Ikonen kertoi niistä faktoista, jotka liittyvät huostaanottoihin.

Minun lapseni ei edes kenkiä saaneet, toivottavasti tuo huostaanotettu poika edes perustarpeet saa. Muutenhan hän oli alkanut voida huonosti sijoitettuna. Niin kuin yleensä sijoituspaikoissa lapset voivat huonosti, koska heitä siellä kaltoinkohdellaan ja jopa pahoinpidellään ja kuten

tässäkin tapauksessa.

En muuten voi ymmärtää sitä, että lapsia viedään perheistä, varsinkin yksinhuoltajilta, jotka taloudellisesta tiukkuudesta huolimatta huolehtivat lapsistaan, mutta ne päihdeperheiden lapset, jotka tarvitsivat suojelua, jätetään heitteille. Ilmeisesti nämä suojelua tarvitsevat lapset eivät käy kaupaksi sijaispaikkamarkkinoilla.

Onko tarkoitus tehdä tosi poikkeavia yksilöitä: joko seksuaalisesti tai näin täysin piittaamattomia kuten Nekalan kaksoissurmaan osallistuneet nuoret olivat?

Mihin huostaanotolla pyritään, mihin päästään ?

http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2466&start=0

Pedofiili lastenkodin johtaja sai tuomion !
http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1360&start=0

Äiti hylkäsi vauvansa ojaan
http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2482&start=0

Huumevauvoja vieroitetaan morfiinilla
http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2490

Leeni Ikonen sanoi, että mediassa annetaan kuva, että huostaanotetut lapset yleensä ovat päihdeperheistä!

Joskus olisi huostaanottoihin turvauduttava nykyistä helpommin:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1482326

Äitinsä surman tilannut tyttö ei kestänyt asua kotona
30.1.2008 17:41

Äitinsä surman tilaamisesta epäilty teinityttö muutti lastensuojelulaitoksesta kotiin vain noin kuukautta ennen surmayritystä.

Nimettömänä pysyttelevä sukulainen sanoo STT:lle, että äiti halusi tytön luokseen, mutta tyttö halusi mieluummin lähteä takaisin laitokseen.

Perheen elämää läheltä seurannut sukulainen väittää suvun tehneen perheestä lukuisia lastensuojeluilmoituksia. Yksinhuoltajaäiti sai kuitenkin pitää lapset luonaan, kunnes kaikki kolme lasta karkasivat teini-iässä yksi kerrallaan kotoa.

Nuorin, surman tilaamisesta epäilty tyttö, karkasi pari vuotta sitten ja hänet sijoitettiin pian sen jälkeen lastensuojelulaitokseen.

Sukulaiset yrittivät puuttua perheen elämään, mutta sosiaaliviranomaiset suhtautuivat valituksiin nihkeästi. Sukulaisen mukaan moni sosiaalityöntekijä sanoi olevansa huolissaan, muttei tehnyt mitään asian ratkaisemiseksi.

Tytön äiti ei halunnut keskiviikkona kommentoida tietoja STT:lle.

Ajautui huonoon seuraan

Surman tilaamisesta epäilty perheen nuorin tyttö sijoitettiin karkaamisen jälkeen aluksi lyhytaikaiseen nuorten sijoituspaikkaan Helsinkiin.

Sukulaisen mukaan hän ajautui tuona aikana huonoon seuraan. Välit uusiin kavereihin ilmeisesti säilyivät, vaikka tyttö oli välillä sijoitettuna Kuopiossa.

Tyttö palasi äitinsä luokse viime jouluksi. Sukulainen sanoo ymmärtävänsä tytön hätää.

- Hän oli todella masentunut, sukulainen sanoo.

16-vuotias tyttö kävi tiiviisti internetissä ja piti päiväkirjaa nuorten suosimassa Irc-galleriassa. Siellä hän kirjoitti elämästään esimerkiksi verkkopäiväkirjassa, mutta ei juuri kertonut perheestään.

Epäillyt puhuneet avoimesti

Tyttö ja neljä parikymppistä miestä ovat edelleen vangittuina murhan yrityksestä epäiltyinä. Helsingin poliisin tutkimusten perusteella tyttö lupasi miehille palkkion äitinsä surmaamisesta.

Äitiä ammuttiin päähän jalkajousella, mutta vammat jäivät lieviksi.

Tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimon mukaan kaikki vangitut ovat tunnustaneet teot.

- Tämä on niin sanottu puhuttu juttu, jossa kaikki puhuvat seikkaperäisesti ja yhdensuuntaisesti tapahtumista. Ei ole syytä epäillä, etteivätkö asiat olisi niin kuin niistä on kerrottu, Rautaheimo sanoo.

Kaikkia epäillään ainakin toistaiseksi murhan yrityksestä, vaikka he ovat olleet hyvin eri rooleissa. Tyttöä epäillään yllytyksestä tekoon, kolmea miestä teosta ja yhtä avunannosta.

Avunantaja on tiennyt suunnitelmista ja edistänyt rikoksen tekemistä tekopäivänä.

Rautaheimon mukaan tyttären kohdalla on hankala puhua teon varsinaisesta motiivista. Äidin ja tyttären huonot välit on yksinkertaistava selitys harvinaislaatuiselle teolle.

- Tähän on vaikea löytää järjellistä motiivia. Miehille on luvattu tästä rahallinen palkkio, ja he ovat lähteneet tekoa siksi suunnittelemaan.

Oliko näin vai sittenkin näin?

Äitinsä surman tilanneesta ei tehty katoamisilmoitusta

Julkaistu: 30.1.2008 21:01

Juha Salonen

helsingin sanomat

Äitinsä palkkamurhan tilannut 16-vuotias helsinkiläistyttö ehti olla teillä tietymättömillä noin kolme viikkoa. Hän jätti palaamatta huostakotiinsa kahden päivän lomaltaan joulukuun lopulla.

Tytön karkaamisesta ilmoitettiin poliisille noin vuorokausi sen jälkeen, kun hän jäi palaamatta lomaltaan. Tytön huostakodista pyydettiin poliisin virka-apua hänen löytämisekseen.

Käytännössä pelkkä karkausilmoitus ei velvoittanut poliisia aktiivisiin etsintöihin. Sen sijaan se valtuutti poliisin palauttamaan tytön sosiaaliviranomaisten huostaan tavattaessa.

Tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimon mukaan poliisin reagointi riippuu saadusta ilmoituksesta. Jos tytöstä olisi tehty katoamisilmoitus, olisi aloitettu aktiivinen etsintä.

"Poliisin tulee saada valtuutus sosiaaliviranomaisilta, ennen kuin toimiin ryhdytään."

Poliisin tietoon tyttö putkahti seuraavan kerran 16. tammikuuta. Tuolloin noin 20-vuotiaat miehet tunkeutuivat tytön äidin asuntoon tarkoituksenaan tappaa hänet jalkajousella.

Kuulusteluissa ilmeni, että 16-vuotias oli tilannut murhayrityksen tuntemiltaan miehiltä, mutta kaksi viikkoa suunniteltu murha jäi yritykseksi.

Lähes saman jakson joulukuun lopusta tammikuun puoliväliin tyttö asusti tuttujensa luona lukuisissa eri osoitteissa.

Sosiaaliviraston sijaishuollon päällikkö Pirjo Rissanen ihmettelee tapahtunutta.

"Olen yllättynyt, jos hänestä ei ole tehty katoamisilmoitusta. Me olemme kuitenkin viranomaisina vastuussa huostaanotetuista, ja signaalin pitää olla se, että heistä myös välitetään", Rissanen sanoo.

Rissasen mukaan katoamisilmoitus pitää tehdä vuorokauden sisällä siitä, kun lomalta jäädään palaamatta, tai kun huostakodista karataan.

"Tietysti voi olla, että häneen on oltu neuvotteluyhteydessä tuona aikana ja koetettu saada hänet muin keinoin palaamaan. Vaihtoehtoja on useita, mutta yleensä tällaisissa tapauksissa sosiaalityöntekijät pyrkivät aktiivisesti etsimään nuorta myös omin voimin."

Normaalikäytäntö on, että poliisille tehdään ilmoitus.

"Ja jos tiedetään nuoren olevan paikassa, johon virkailijat eivät yksin oikein voi mennä, pyydetään poliisilta apua."

Tyttö ja neljä miestä ovat edelleen vangittuina murhan yrityksestä epäiltyinä. Poliisin mukaan kaikki vangitut ovat tunnustaneet teot.

HS

Darkstar
Lopeta jo tämä roskapostittelu. Onko pakko vastata omaan viestiin useita kertoja? selvästikään ketään muuta ei kiinnosta lukea sinun juttujasi..."Miia" vai kuka lienetkin.

Sait jo loisittua itsellesi talvitakin...mitä muuta haluat?

Ei oo mikään Miia. Se on se bännitty Mestariampuja PiPi eli kuten on itse
täällä kertonut Pirjo Pienimäki.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat