Seuraa 
Viestejä13176

Eturauhassyöpä on yleisin syöpä länsimaissa. Mutta taitaa olla myös vaarattomin syöpä mitä on?

Voiko eturaugassyöpä parantua pelkillä lääkkeillä jos se ei ole pahan laatuinen.

Niin ja kyseiseen syöpään ei taida enään moni kuolla jos on hyvissä ajoin löydetty.

Kertokaa jos tiedätte pitääkö nämä väittämät paikkaansa.?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Eturauhassyöpään käytetään yleensä hormonihoitoa, jos käytetään testosteronia niin ko. syöpä lähettää nopeasti metastaaseja.
Se ei leviä ennenkuin se leviää pussin ulkopuolelle jossa eturauhanen on.
Kerron myöhemmin lisää, juoppokuski tuli juuri, pitää lähteä aamukaljalle..

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Mitenkäs eturauhassyövän diagnosointi? Eikös kyseessä ole syöpä, joka havaitaan suhteellisen ajoissa, mikä helpottaa osaltaan hoidon toimivuutta?

Säännöllinen seksuaalinen aktiivisuus(ejakulointi) tunnetusti pitää prostatan kunnossa, mutta vaikuttaako tämä todetusti myös syöpäriskiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neonomide
Mitenkäs eturauhassyövän diagnosointi? Eikös kyseessä ole syöpä, joka havaitaan suhteellisen ajoissa, mikä helpottaa osaltaan hoidon toimivuutta?

Säännöllinen seksuaalinen aktiivisuus(ejakulointi) tunnetusti pitää prostatan kunnossa, mutta vaikuttaako tämä todetusti myös syöpäriskiin?

Eturauhassyövässä veren PSA-arvo on kohonnut, prostataspesifisen antigeenin arvo voi olla koholla myös eturauhastulehduksen ym. takia.
Jos PSA-arvo on kohonnut niin yleensä tunnustellaan anuksen kautta onko eturauhanen kovettunut ja onko siinä kyhmyjä.
Lisäksi voidaan tehdä ultraäänitutkimus ja ottaa koepala.
Hoitona on hormonihoidon(jonka tarkoituksena on laskea testosteronitasoa) lisäksi leikkaus ja sädehoito.
Jos syöpä ei ole lähettänyt etäpesäkkeitä niin yli 90 % potilaista on hengissä vielä 10 vuoden kuluttua.
Jos se on lähettänyt metastaaseja, elinaikaennuste on 2-3 vuotta, jos ne saadaan hoidettua, voi elää paljon kauemminkin.
Jos hormonihoito estrogeeneillä ei tehoa, on elinaika ehkä alle 1 vuosi.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kiitoksia. Luin aiheesta kiinnostavia vertailua tuohon Tiäremiähen alustukseen liittyen. Muistaakseni tilastollisesti tarkasteluna mm. haimasyöpä oli erityisen tappava juuri siitä syystä, että se diagnosoidaan liian myöhään. Siksikin syöpien hoidossa hoidon tehon kannalta on olennaista, missä sairauden vaiheessa tauti havaitaan. Jos diagnosointimenetelmät paranevat ja seulonnat yleistyvät, ihmisiä kuolee myös vähemmän ko. sairauteen.

Oireet

* Tyypillistä kliinistä kuvaa ei ole, vaan ensioireet ovat enimmäkseen samanlaisia kuin eturauhasen hyvänlaatuisessa liikakasvussa.
* Varhaisvaiheen eturauhassyöpä ei kuitenkaan yleensä aiheuta mitään oireita.
* Oireita antava eturauhassyöpä on käytännössä aina levinnyt.
* Eturauhasen liikakasvun ja syövän lisäksi virtsaamishäiriöitä aiheuttavat muutkin sairaudet, kuten eturauhastulehdus, virtsatietulehdus, virtsarakon toimintahäiriöt, virtsaputken ahtauma ja virtsarakon tuumori.
* Toisinaan eturauhassyövän ensimmäinen oire voi olla etäpesäkkeistä johtuva luustokipu tai patologinen murtuma.

Eturauhassyövän seulonta

* Eturauhasen syöpä täyttää suuren joukon seulontaan vaadittavia ehtoja.
o Sillä on suuri kansantaloudellinen merkitys. .
o Eturauhassyövälle on olemassa seulontamenetelmiä, joilla se voidaan löytää varhaisessa vaiheessa. Varhaisvaiheen eturauhassyöpä voidaan myös hoitaa parantavasti eikä sille ole primaaripreventiota. Nykyisin tärkein seulontamenetelmä on PSA-pitoisuuden määritys. Muita menetelmiä ovat rektaalinen palpaatio ja transrektaalinen kaikututkimus .
* Vapaan PSA-pitoisuuden prosentuaalinen määritys saattaa lisätä aggressiivisen taudin löytämistä verrattuna rektaaliseen palpaatioon ja se on sensitiivisempi kuin kokonais-PSA-pitoisuuden määritys B.
o Vapaan PSA:n määritys vähentää myös turhien prostatabiopsioiden määrää.
o Uusia seulontamenetelmiä ollaan testaamassa.
* Vaikka tiedetään, että seulonnalla kyetään löytämään huomattava määrä syöpiä ja että ne ovat suureksi osaksi paikallisia, ei ole kuitenkaan selvää, että seulonnalla olisi vaikutusta elämän pituuteen sen avulla löydetyissä eturauhassyöpätapauksissa B. Ei ole myöskään varmaa, vaikuttaako syövän varhainen toteaminen kuoleman ajankohtaan. On pelättävissä prostatasyövän ylidiagnostiikkaa, koska taudin normaalia kulkua ei tunneta. Ylidiagnostiikka aiheuttaa ylihoitoa, jolloin miehet altistuvat tarpeettomasti hoidon komplikaatioille. Ylidiagnostiikkaa voidaan mahdollisesti vähentää pidentämällä seulontaväliä.
* Eturauhassyövän seulonnan kustannushyötysuhteesta eikä elämänlaatuvaikutuksista ole tietoa.
* Rutiininomaista seulontaa eturauhassyövän löytämiseksi ei voida toistaiseksi suositella. Kuitenkaan PSA-tutkimusta ei pidä kieltää niiltä potilailta, joilla on oireita 21. Oireettomia miehiä ei pidä seuloa, ennen kuin meneillä olevista satunnaistetuista eturauhassyövän seulontaa käsittelevistä kansainvälisistä tutkimuksista (muun muassa Finnish Prostate Cancer Screening Trial, joka on osa European Randomised Study of Screening for Prostate Cancer -tutkimusta) saadaan selkeät tulokset C.

(kiitos jälleen; http://www.kaypahoito.fi)

Onko tiäremiähellä eturauhassyöpä??

Tai hyvänlaatuista eturauhasen liikakasvua?

Tai tylsää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat