Seuraa 
Viestejä6081

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id80852.html

Sinällään jännä homma sillä tämähän todistaa että jenkkilässä on kokonainen laboratoriollinen jumalia, elämää luomassa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (16)

olin jo innoissani kattomassa
vastasko teijosteri...
mutta ei...

muuten nämä tiedemiehet on
oikeasti ÄLYKKÄITÄ SUUNNITTELIJOITA...
joten ID on TOTTA...

*nauraaaaaaaaaaa*

murenee.. murenee... murenee...
noh mikäs uskovaisten juttu murenee
seuraavaksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästähän on jo ketju Biologia ja ympäristö -osiossa.

Mielestäni hieman harhaanjohtavaa ja sensaationhakuista uutisointia. Tuossahan ainoastaan syntetisoitiin bakteerin genomi mallin pohjalta ja sijoitettiin se soluun, eli ei koko solua rakennettu eikä mitään uutta keksitty.

Mutta eiköhän joskus tulevaisuudessa tulla syntetisoimaan myös muita solun osia ja onnistuta rakentamaan toimiva yksikkö ihan puhtaalta pöydältä.

Kansanomaisesti ilmaistuna: kun "yksinkertaisinta mahdollista" elämää kyetään synnyttämään laboratoriossa, voidaan luonnollisesti alkaa selvittämään sitä miten kyseinen toiminnallinen kokonaisuus syntyy ilman valkotakkisia setiä hengityssuojaimissaan.

Jos kyseessä on vain tiettyjen järjestelmän osien "loksahtamista kohdalleen" niin tarpeeksi aikaa, paikkoja ja yrityksiä tekevät tapahtumasta entistä todennäköisempää.

tli
Seuraa 
Viestejä1185

Tämä laboratoriassakaan tapahtunut dna:n luominen ei olisi onnistunut, jos luonnossa itsessään ei olisi ominaisuuksia, jotka edesauttavat elämän pohjana olevien rakenteiden syntymistä. Hehän käyttivät luontoa apunaan. Sama muuten pätee yleensäkin luontoa jollakin tapaa hyväksi käyttäviin keksintöihin.

Mihis tässä teijosteria tarvitaan. Antaa ihmisten yrittää. Vaikka jauhoista koota jyvä ja kasvattaa siitä viljaa. Sen verran siis helpotetaan ettei tyhjästä tartte.

lainaus ylen sivulta:
"Tiedemiehet purkivat Mycoplasma genitalium -bakteerin perimän ja rakensivat sen DNA:n uudestaan"

--> Olemassaolevaa elämää käytettiin pohjana, jolloin elämää ei ole edelleenkään luotu materiasta(kuolleesta aineesta) vaan jo olemassaolevasta elävästä rakenteesta.

Kysymyksessa on taas kerran sensaationhakuinen uutinen! Ilman propakandaa evoluutio ei kehity.

Midas
lainaus ylen sivulta:
"Tiedemiehet purkivat Mycoplasma genitalium -bakteerin perimän ja rakensivat sen DNA:n uudestaan"

--> Olemassaolevaa elämää käytettiin pohjana, jolloin elämää ei ole edelleenkään luotu materiasta(kuolleesta aineesta) vaan jo olemassaolevasta elävästä rakenteesta.

Kysymyksessa on taas kerran sensaationhakuinen uutinen! Ilman propakandaa evoluutio ei kehity.

Mitä eroa tällä on siihen verrattuna, että tiedemiehet olisivat purkaneet perimän, ottaneet jostain muualta tarvittavat molekyylit ja pistäneet niistä kasaan samanlaisen? Eihän solun perimä ole mitään muuta kuin kasa aminohappoja.

Voidaanhan auton moottorikin ottaa osiin ja kasata uudelleen. Yhtenä hetkenä se on kasa osia joissa ei taatusti ole mitään eloa sikäli kun moottorin toiminta lasketaan sellaiseksi, ja toisella hetkellä moottori käy.

Meillä ei vielä ole työkaluja järjestellä yksittäisiä molekyylejä niin suurissa määrin, että niillä onnistuisi esimerkiksi kokonaisen solukalvon kasaus suoraan alkuaineista. Se ei silti tarkoita etteikö se olisi mahdollista.

Ja nyt jos Midas tarkoitti sitä että pitäisi osatkin tehdä alusta pitäen itse, niin eihän siitä tarvitse kun luoda ympäristöön reagoiva kemiallinen järjestelmä. Oikeastaan näitä osia on jo alettu tekemään, tosin tässä hyödynnetään jo olemassa olevaa: http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3233
Mutta kuka sanoi että elämän pitää olla kemiallista? Kun robotiikkaa viedään tarpeeksi pitkälle niin voidaanko sanoa että se on elävä? Monet robotit on jo nykyään yhtä pitkällä kun yksinkertaisimmat elämänmuodot. Esim. robotti on saatu itsenäisesti suunnittelemaan toinen liikkuva robotti osista. Ainut ero robottien "elämässä" on se ettei niitä ohjaa luonto (evoluutio), vaan niiden luoja, joka tässä tapauksessa on ihminen.

Se ainakin on nyt todistettu, että ei ole erikseen mitään kuollutta ja elävää materiaa, ts. elämään ei liity mitään yliluonnollista komponenttia. On vain materiaa, jonka tietyllä tavalla järjestäytyneitä prosesseja kutsumme elämäksi.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Tässä oli varmaan kysymys siitä ,kun tiedemiehet pilkkoivat jonkin genitalis bakteerin DNA:n ja järjestelivät sen uudelleen .Eli se taitaa täyttää keinotekoisesti tehdyn elämän muodon .Siihen eivät ole kyenneet aikaisemmin .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat