Seuraa 
Viestejä45973

Helsinki kaavailee 140 tuulimyllyn rakentamista
http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... &id=273188
joko Helsingin edustalle tai muualle.

Hyvä niin. Sitten HE:lla on tarjota vihreää sähköä, ja jopa tuulisähköä, ilman rajoituksia ("ympäristöpennisähköä" saa max. 1000kWh/vuosi/asiakas)

Kun HE:lla on myydä tuulisähköä ilman rajoituksia, siirryn sen kuluttajaksi, maksoi mitä maksoi. Ne, jotka välttämättä haluaa ostaa sähkönsä HE:lta, voivat toki hyödyntää sen puhtaankin sähkön, 1000kWh, ja loput on sitten ydintörkysekasähköä.

Melkoinen polemiikki nousee, jos tuulipuistoa aiotaan rakentaa Hesan edustalle. Purjehtimista se haittaa. Ja tunnetusti kaikki muu on turhaa.

[size=75:28sjzh3n]EDIT: kirotusvihre otsikossa korjattu[/size:28sjzh3n]

Sivut

Kommentit (89)

Oho, nyt alkoi Aatostakin kiinnostamaan. Osaako joku arvioida, kuinka suuren pinta-alan tollanen tuulivoimalarypäs tarvitsee?

Melkoinen polemiikki nousee, jos tuulipuistoa aiotaan rakentaa Hesan edustalle.

No aivan varmasti!
Pantaisko Suokki kerralla hyötykäyttöön?

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Ja valtio maksaa 40%, näin saadaan suomeen pirun kallista ja kannattamatonta tuulivirtaa, josta ulkomainen toimija kuittaa potin kotiin.

Toivottavasti tuo ei toteudu.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä helvettiä, 140 ?!!? ei ikinä. >_> siis, helsingin rannoista ei jää mitää jäljelle tommosen rakennusurakan jälkeen. Veikkaan että joudutaan peruuttamaan koko homma, tulee turhanpaljon vastustusta.. syystä

...eikös Sipoossa ole mukavaa koskematonta (suojeltua) rantakaistaa pilattavaksi vaikka kuinka?

Kun rakentaa Sipoon täyteen tuulimyllyjä, ei tule hätää että Helsingin alkuperäiskansan maisemat häiriintyisivät?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Hienoa, nyt kaikki kipin kapin ostamaan Helsingin Energialta tuulisähköä ja tämän tuotantoheilahteluita tasoittavaa kivihiilisähköä, niin eivät varmasti lopu CO2:set ja muut saasteet ilmakehästä!

Olbe
Hienoa, nyt kaikki kipin kapin ostamaan Helsingin Energialta tuulisähköä ja tämän tuotantoheilahteluita tasoittavaa kivihiilisähköä, niin eivät varmasti lopu CO2:set ja muut saasteet ilmakehästä!

Toisaalta; loppuvatko ne saasteet ilmakehästä, jos kaikki menevät kipin kapin ostamaan pelkästään kivihiilisähköä?

Hienoa että Suomen energiapolitiikassakin aletaan ottamaan mallia keski-euroopasta. Suomella taitaa tällä hetkellä olla suhteellisesti vähemmän tuulienergiaa kuin Kiinalla. Itse ainakin mieluummin ottaisin naapuriksi tuulivoimalan kuin polttovoimalan.

Tarkennukseksi niille, jotka eivät vielä tiedä: Helsingin Energia (ruots. Helsingfors Energi) on vuonna 1909 perustettu Suomen suurimpiin lukeutuva, kansainvälisestikin tunnettu energia-alan yritys. Aikaisemmin se tunnettiin Helsingin kaupungin sähkölaitoksena, myöhemmin energialaitoksena. Helsingin Energia myy sähköä eri puolille Suomea sekä kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä Helsingissä. Voimalaitoksista yhtiö omistaa muun muassa Vuosaaren A- ja B-voimalaitokset, Hanasaaren B-voimalaitoksen, Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen (varavoimalaitos), Vanhankaupungin vesivoimalaitoksen ja Salmisaaren voimalaitoksen A- ja B-voimalaitokset. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Sähkötalossa Helsingin Kampissa. Kritiikkiä Helsingin Energia on saanut siitä, että se tuottaa Pohjoismaiden suurimmista kaupungeista eniten hiilidioksidipäästöjä. Helsingin Energia käytti vain 8 % uusiutuvaa energiaa sähköntuotantoon ja suurimmaksi osaksi sen tuottama lämpö- ja sähköenergia tuotetaan kivihiilellä ja maakaasulla, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta. Esimerkiksi Matti Vanhanen on kritisoinut yhtiötä (Helsinkiä) tästä ja kehottanut ottamaan esimerkkiä Tukholmasta. Suora vertailu Helsingin ja Tukholman alueella tuotettujen hiilidioksidipäästöjen välillä on kuitenkin epäoikeudenmukainen Helsinkiä kohtaan mm. siksi, että Helsingin alueella tuotetaan enemmän sähköä kuin kulutetaan, kun taas Tukholmaan tuodaan sähköä, jonka tuotannon päästöt jäävät näin Tukholman ulkopuolelle. http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Energia

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
JenniK
Tarkennukseksi niille, jotka eivät vielä tiedä: Helsingin Energia (ruots. Helsingfors Energi) on vuonna 1909 perustettu Suomen suurimpiin lukeutuva, kansainvälisestikin tunnettu energia-alan yritys. Aikaisemmin se tunnettiin Helsingin kaupungin sähkölaitoksena, myöhemmin energialaitoksena. Helsingin Energia myy sähköä eri puolille Suomea sekä kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä Helsingissä. Voimalaitoksista yhtiö omistaa muun muassa Vuosaaren A- ja B-voimalaitokset, Hanasaaren B-voimalaitoksen, Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen (varavoimalaitos), Vanhankaupungin vesivoimalaitoksen ja Salmisaaren voimalaitoksen A- ja B-voimalaitokset. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Sähkötalossa Helsingin Kampissa. Kritiikkiä Helsingin Energia on saanut siitä, että se tuottaa Pohjoismaiden suurimmista kaupungeista eniten hiilidioksidipäästöjä. Helsingin Energia käytti vain 8 % uusiutuvaa energiaa sähköntuotantoon ja suurimmaksi osaksi sen tuottama lämpö- ja sähköenergia tuotetaan kivihiilellä ja maakaasulla, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta. Esimerkiksi Matti Vanhanen on kritisoinut yhtiötä (Helsinkiä) tästä ja kehottanut ottamaan esimerkkiä Tukholmasta. Suora vertailu Helsingin ja Tukholman alueella tuotettujen hiilidioksidipäästöjen välillä on kuitenkin epäoikeudenmukainen Helsinkiä kohtaan mm. siksi, että Helsingin alueella tuotetaan enemmän sähköä kuin kulutetaan, kun taas Tukholmaan tuodaan sähköä, jonka tuotannon päästöt jäävät näin Tukholman ulkopuolelle. http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Energia

Hyvä kommentti! Jos ei tämä stimuloi keskustelua, niin ei sitten mikään!

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Gradientti
Olbe
Hienoa, nyt kaikki kipin kapin ostamaan Helsingin Energialta tuulisähköä ja tämän tuotantoheilahteluita tasoittavaa kivihiilisähköä, niin eivät varmasti lopu CO2:set ja muut saasteet ilmakehästä!Toisaalta; loppuvatko ne saasteet ilmakehästä, jos kaikki menevät kipin kapin ostamaan pelkästään kivihiilisähköä?

Eivät tietenkään. Kivihiilisähköä ei pitäisi tehdä enää lainkaan.

Fiksuin energiapaketti olisi hitonmoinen määrä ydinvoimaa, vesivoimaa sekä biovoimaa. Mikäli näiden pohjakuormat asetetaan siten, että vesi- ja biovoima toimisivat säätövoimana, sopisi silloin verkkoon jo muutama tuulivoimalakin.

Mandix
Mitä helvettiä, 140 ?!!? ei ikinä. >_> siis, helsingin rannoista ei jää mitää jäljelle tommosen rakennusurakan jälkeen. Veikkaan että joudutaan peruuttamaan koko homma, tulee turhanpaljon vastustusta.. syystä

Tuulivoimalat on tarkoitus rakentaa merelle eikä rannalle, joten rantaa tuo ei pilaa ollenkaan.

Tuosta on tämän päivän 100-lehdessä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat