Seuraa 
Viestejä45973

" - - Länsi-Kenian väkivalta alkoi, kun presidentti Mwai Kibakia vaalien väärentämisestä syyttäneet Odingan kannattajat hyökkäsivät kikujujen kimppuun. Nyt ainakin Naivashassa näyttäisi olevan menossa kikujujen kosto. - - "

Uutisen mukaan kostajat aikovat tappaa kolme jokaista omaa tapettua kohti.
Uutinen

Mutta eihän tuollainen kostomentaliteetti synnytä rauhaa. Juuri kun Kofi Annan sai hierottua rauhaa, niin tappaminen vaan jatkuu. Kosto ei ole oikea ratkaisu vaan oikeus ja oikeudenkäynti. Mikäli kostoissa kuolee syyttömiä sivullisia, niin taas uudet väkivaltaisuudet leviävät.

Kommentit (7)

Väkivallan kierre on myös siitä inhottava asia, että mitä pidempään sitä on jatkunut, niin sitä vaikeampi sitä on lopettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaalien väärentäminen on tietenkin rikos ja varsin törkeä sellainen, mutta toisaalta väite, että lopputulosta on manipuloitu on jo itsessään asia, joka murentaa demokratian kivijalkaa.

Vaalien häviäjän pitäisi hyväksyä häviö kunniallisesti, mikäli epäilee että vaalitulosta on väärennetty, niin siitä pitää olla selkeä näyttö, eikä vain väittää sellaista.

Vaalien perusasioihin kuuluu se, että esitetään erillaisia kantoja asioihin, joista kansa äänetsämällä valitsee sen oikean tavan ja henkilöt jotka asioita toteuttavat, silloin jonku täytyy aian istua häviäjän penkillä.

http://www.israeluutiset.fi/index2.htm

" Kenian ensimmäiset todella vapaat ja rehdit demokraattiset vaalit pidettiin joulukuussa 2002. Ne voitti Mwai Kibaki ja monietninen koalitiopuolue NARC (National Rainbow Coalition). Yksi tuon koalition johtajista oli Raila Odinga. Kibaki ei antanaut hänelle uudessa hallituksessa paikkoja, joita hän olisi pitänyt riittävän tärkeinä, joten Odinga muodosti oppositiopuolueen, ODM (Orange Democratic Movement, oranssi on opposition symboliväri).

Kun Raila Odinga menetti presidentin vaalit Mwai Kibakille, hän väitti äänestyksen olleen peukaloitu, minkä johdosta hänen heimokannattajansa alkoivat murhaavan riehunnan sellaisen kuin Eldoret'in kaupungissa, jossa Uuden Vuoden päivänä tusinoittain ihmisiä poltettiin kuoliaaksi kirkossa.

Kautta koko Kenian satoja ihmisiä on surmattu poliittisesti viime päivien aikana. Kenian 37-miljoonainen väestö jakaantuu yli kolmeen tusinaan heimoja ja alaheimoja, mutta kaksi hallitsevinta ovat Kikuju- ja Luo-heimo. Kenian poliitikot ovat itsenäisyydestä vuonna 1963 lähtien olleet pääasiallisesti näistä kahdesta.

Kenian itsenäisyyden isä ja presidentti vuoteen 1978 asti oli Jomo Kenyatta, kikuju. Hänen tärkein polittinen vastustajansa oli Oginga Odinga, tunnettu "OO"na, luo ja Railan isä.

Kun Kenyatta oli länsimielinen ja tuki Amerikkaa Kylmässä sodassa, OO oli kommunisti, jota Neuvostoliitto auttoi ja tuki.

Siksi Raila kävi koulua Itä-Saksassa (syntynyt vuonna 1945. Hän valmistui Magdeburgin Yliopistosta vuonna 1970) ja antoi esikoispojalleen nimen Fidel Castron mukaan. Siksi ei ole mikään shokki, jos Raila on nyt tehnyt sopimuksen tuen saamiseksi Neuvostoliiton seuraajilta Lännen ja demokraattisen vapauden arkkivihollisilta: muslimifundamentalisteilta.

Kenian Evankeelinen Allianssi on laittanut nettisivulleen valokuvakopion keskinäisestä sopimuksesta, joka on päivätty 29. elokuuta 2007 Raila Odingan ja Sheikki Abdullah Abdin, joka on Kenian Kansallisten Muslimijohtajien foorumin puheenjohtaja, välillä.

Se takaa Kenian muslimien tuen Railan valinnalle. Vastineeksi Kenian presidenttinä' Raila suostuu 14 toimenpiteeseen listattu a:sta n:ään. Istuudu tukevasti paikallesi Tässä on esimerkkejä:

b) Kuuden kuukauden kuluessa kirjoitetaan Kenian perustuslaki uudelleen tunnustamaan Shariah ainoana hyväksyttynä Pyhän Koraanin todellisena lakina muslimeille julistetuille alueille.

c)Välittömänä vaikutuksena erottaa poliisipäällikkö, joka on sallinut pakanoiden ja sionistien käyttää itseään sortamaan Kenian muslimiyhteisöä.

g) Vuoden kuluessa helpottaa Shariah-neuvoston perustamista jokaiseen Kenian piiripäämajaan (Huomaa: kaikkialle Keniaan, ei vain "islamisiksi julistetuille alueille.")

Ei ole myöskään yllätys, että Raila ei itse ole muslimi, vaan väittää olevansa tunnustava anglikaani. Vain vähemmistö Luo-heimosta on muslimeja (useimmat ovat kristittyjä). Kenia on kokonaisuudessaan kristitty ja 80% kenialaisista on joko protestantteja tai roomalaiskatolisia, kun taas vain 10% on muslimeja.

Raila Odinga ilmoittaa myös olevansa läheinen henkilökohtainen ystävä Barrack Hussein Obamalle. Kun Obama meni Keniaan elokuussa vuonna 2006, hän oli Railan vieraana ja puhui hänestä ylistävästi Nairobin kokouksissa.

http://www.christiantoday.com/article/kenyan.christians.could.be.subject...

Alla Raila Odingan ja Abdullah Abdin välinen sopimusteksti kokonaisuudessaan

http://www.israeluutiset.fi/images/sopimus2.jpg
http://www.israeluutiset.fi/images/sopimus3.jpg

A woman outside the church in Eldoret, where up to 50 people, many of them children, were burned alive after they came under siege. Photograph: Reuters

http://www.guardian.co.uk/kenya/story/0,,2234493,00.html?gusrc=rss&feed=12

-

Sitä se teettää, kun köyhien ja rikkaiden väliset erot suurenevat. Köyhälistö on ruvennut vaatimaan oikeuksiaan tai purkaavat turhautunutta oloaan. TS:n lehtiartikkelissa todetiiin, että Keniassa keskiluokka ei käytännössä ole. Rikkaat rikastuvat ja näyttävät varakkuutensa ulospäin yhä selvemmin. Varakkaat kikujut ja luot eivät ole pahemmin tönineet toisiaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat