Seuraa 
Viestejä13176

Mihin tarinat maahisista perustuu? Perustuuko mytologia mihinkään todelliseen vai onko se aina keksittyä?.

Onko kansansadut hyviä, kannattaako niitä lukea?.

Kommentit (7)

salai
Seuraa 
Viestejä7777

Eikö maahiset ole niitä pitkäkyntisiä humanoideja, joita jotkut aikoinaan piilottelivat maakellareissa? Ne jäivät sitten elämään yksinkertaisen kansan mielessä, vaikka kyseinen piilottelija olisi myöhemmin kieltänytkin mitään koskaan piilotelleensa.

Osoittaa kyllä kansan typeryyttä, kun se yhdisti nuo tulivaunuilla saapuneet korskean komeat taivaalliset sanansaattajat matoiseen maaperäämme.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Periaatteessa on mahdollista, että tarinat perustuvat tapaamisiin esimerkiksi florensin ihmisen tain neanderdalilaisen kanssa, mutta todennäköisempää lienee, että ne ovat vain vanhempien tapa pelotella lapsia pysyttelemään kotona.

Kansansadut ovat hyvää luettavaa. Pääsee hienoihin maailmoihin.

Monien eläinten tekoset laitetaan maahisten syyksi. Kiusaa tekevä otus onkin usein hiiriperhe.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
tiäremiäs

Onko kansansadut hyviä, kannattaako niitä lukea?.

Totta hemmetissä. Jos ei mitään muuta, voi nauraa ja pyöritellä päätään ajatellessaan ihmisten mielikuvitusta. Gilgamesh, Raamattu, Toora, Bhavagad-Gita, Popol Vuh, Sundiata... Eepokset ja kansansadut ovat hyvin opettavaisia ynnä hauskoja, jos kohta uskonnollisiksi dogmiksi muuttuneet tuppaavat olemaan joskus aika tylsiä. Ne jotka eivät ole dogmeja ovat useimmiten vauhdikkaita.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Olli V
Kansansadut ovat hyvää luettavaa. Pääsee hienoihin maailmoihin.Puhut asiaa Olli hyvä. Nykyään kaikki on niin mielikuvituksetonta. Saa sitä yksilö uskoa(leikillään/tosissaan) erilaisiin harmittomiin asioihin vaikka tietäisi todennäköiset teoriat asioista. Itse en ainakaan tuomitse jotakin hölmöksi jos sanoo uskovansa esimerkiksi maahisiin, Loch Nessin hirviöön, lumimieheen tai Lentävään hollantilaiseen. Nämä tarinat kaunistavat mielikuvitusta.

Hölmöä tosin olisi uskoa asioihin, kuten Maapallo olisi litteä ja Aurinko kiertäisi sitä, sillä tämän kaltaiset asiat kuuluvat tärkeään yleissivistykseen.

Olli V

Monien eläinten tekoset laitetaan maahisten syyksi. Kiusaa tekevä otus onkin usein hiiriperhe.

Vai onko

Edu
Kun tapahtuman luonnollinen selitys on vaikeasti pääteltävissä, on helpompaa keksiä syyksi mielikuvitusolentoja.

On se näinkin, mutta on myös helpompaa sanoa levottomalle kakaralle, että kaivossa asuu näkki, joka nappaa, jos sinne kurkistelee. Paljon tehokkaampaa ja nopeampaa kuin jos yrität hokea: "ei saa kurkkia kaivoon, sinne voi pudota".

Sama juttu maahisilla. Moukeet osasi varoa palavan päreensä kanssa, kun pimeässä oli noita vaanivia maahisia, jotka voivat napata, vedessä kyttäsi vesihiisi ja ei noista peikoistakaan aina tiennyt.

Eli vastaus "tiäremiehen" toteamus/kysymykseen on. "Maahiset eivät ole huuhaata. Parempi, että pysyttelet vain pois keltsuista ja muista hämäristä paikoista, voi maahinen napata".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat