Seuraa 
Viestejä45973

Vaikka onkin väärin pitää karhuja vankeudessa ja etenkin tarjota niille tupakkaa ja olutta, ei voi mitään, että tämä karhu kuulostaa coolilta:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1481433

Skotit haluavat tupakoivalle sotilaskarhulle patsaan
28.1.2008 13:23

Skotlannissa kampanjoidaan patsaan pystyttämiseksi puolalaiselle sotilaskarhulle Vojtekille.Puolalaiset sotilaat löysivät Vojtekin Iranista vuonna 1943 ja adoptoivat karhun joukkoonsa.

Sotilaat saivat päähänsä tarjota karhulle muun muassa tupakkaa ja olutta. Lisäksi puolalaiset opettivat 113-kiloisen mesikämmenen kantamaan kranaatteja.

Toisen maailmansodan lopussa puolalaiset joukot siirrettiin Skotlantiin. Vojtek luonnollisesti matkusti sinne heidän mukanaan. Kun puolalaisjoukot hajotettiin, sotilaskarhu siirrettiin Edinburghin eläintarhaan. Siellä se eleli vuoteen 1963 asti.

Nyt skotlantilainen opettaja Garry Paulin kirjoittaa Vojtekista kirjaa. Samalla on käynnistetty kampanja Vojtek-patsaan pystyttämiseksi.

Patsaskampanjoija Aileen Orr sanoo kuulleensa sotilasotsosta ensimmäisen kerran isoisältään.

- Se on ihmeellinen tarina. Kyllä meidän jotenkin tulisi muistaa sotilaskarhua, Orr vaatii.

Puolalainen sotaveteraani Augustin Karolewski jäi rauhan tultua Skotlantiin asumaan. Hän muistelee Vojtekia lämmöllä.

- Se oli kuin iso koira, kukaan ei pelännyt sitä. Se piti savukkeista, kuten myös oluesta. Se kumosi pullollisen olutta kuin kuka tahansa mies, Karolewski kertoo.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat