Seuraa 
Viestejä45973

Tiedemiehet ovat luoneet hiiren, joka osaa regeneroitua, eli kasvattaa esimerkiksi uuden sydämen tai jalan. Aivoja lukuunottamatta.

Uutinen:
http://www.theaustralian.news.com.au/co ... 17,00.html

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (25)

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253

The self-healing mice, from a strain known as MRL, were then subjected to a series of surgical procedures. In one case the mice had their toes amputated -- but the digits grew back, complete with joints.

In another test some of the tail was cut off, and this also regenerated. Then the researchers used a cryoprobe to freeze parts of the animals' hearts, and watched them grow back again. A similar phenomenon was observed when the optic nerve was severed and the liver partially destroyed.

The researchers believe the same genes could confer greater longevity and are measuring their animals' survival rate. However, the mice are only 18 months old, and the normal lifespan is two years so it is too early to reach firm conclusions.

Siinä olennaisimpia pointteja. Aika groovyä eläineettiseltä kannalta leikellä elukoita, mutta nisäkkään regeneraatio on sen arvoinen läpimurto. Jopa hermot kasvoivat takaisin? Vau!

Mutta kuten tuosta näkyykin, elinikäkysymys on yhä auki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neonomide
. Aika groovyä eläineettiseltä kannalta leikellä lukoita, mutta nisäkkään regeneraatio on sen arvoinen läpimurto. Jopa hermot kasvoivat takaisin? Vau! .

Uskovaisten ym. moralisoijien ei pidä puuttua tieteen kehitykseen, kehitys on hidastunut jo ihan riittävästi mielikuvitusmaailmassa elävien kiihkoilijoiden takia.

Kyseessä olisi aikamoinen läpimurto, jos saataisiin sovellettua menetelmää ihmisiin.

Myös ihmisen iän pidentämiseen tuo toisi läpimurtoa, kun haurastuneiden ja kuluneiden nivelten tilalle saataisiin kasvatettua uusia.

Hienoa on, jos aistit saadaan uusittua. Sokea näkee ja kuuro kuulee. Miinaan astunut saa jalan takaisin ja juoppo saa uuden maksan ja haiman aina vaan. Röökiroope uudet keuhkot. 80 vuoden päästä on vanhoja rikkaita, ei noita hoitoja köyhille suoritella.

Asimov
Hienoa on, jos aistit saadaan uusittua. Sokea näkee ja kuuro kuulee. Miinaan astunut saa jalan takaisin ja juoppo saa uuden maksan ja haiman aina vaan. Röökiroope uudet keuhkot. 80 vuoden päästä on vanhoja rikkaita, ei noita hoitoja köyhille suoritella.

Miksi ei suoriteta köyhille. En usko että toi maksaa kovin paljon. Eihän muutkaan lääketieteen saavutukset ole tulleet vain rikkaille.

En kyllä tuota niele ennen kuin useat muut tiedemiehet on jutun todeksi testanneet, sen verran huomionkipeitä pähkähullu-professoreita maailmalla liikkuu. Mutta hurjalta kyllä kuulostaa.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
hdheymreyrer
Asimov
Hienoa on, jos aistit saadaan uusittua. Sokea näkee ja kuuro kuulee. Miinaan astunut saa jalan takaisin ja juoppo saa uuden maksan ja haiman aina vaan. Röökiroope uudet keuhkot. 80 vuoden päästä on vanhoja rikkaita, ei noita hoitoja köyhille suoritella.Miksi ei suoriteta köyhille. En usko että toi maksaa kovin paljon. Eihän muutkaan lääketieteen saavutukset ole tulleet vain rikkaille.

Maksaa rokotuksen verran:
"when cells from the test mouse are injected into ordinary mice, they too acquire the ability to regenerate, the US-based researchers say."

En kyllä jaksa uskoa, että kehitysmaassa miinaan astunut ja jalkansa menettänyt saisi jalan takaisin. Kun ei siellä ole edes kaivoja, malarialääkkeitä eikä muuta. Väestöräjähdys on muuten punaisen ristin ja kirkon kehitysavun syytä. Kehitysmaihin vietiin antibiootteja ja malariakärpästä tapettiin DDT:llä (jota EU kieltää nyt Afrikasta vaikka itse on käyttänyt) ja lapsikuolleisuus romahti mutta lapsia tehtiin samaan tahtiin. NYT kyllä koitetaan viedä kondomeja ja muuta ehkäisyä, mutta 50 vuotta liian myöhään.

Naisten koulutus on paras keino ehkäistä väestön kasvua.

Käyhillä tarkoitan kehitysmaita, en länsimaiden köyhiä. Tosin USA:ssa ei hoitoa saa jos ei ole vakuutusta.

Voisikohan tuota rokotetta manipuloimalla kehittää rokotteen niin että kasvais toinen pari käsiä (yhteensä 4 siis), niinku vuorikiipeilijöille (tai kokeille), noin väliaikasesti, jotka sitten amputoitaisiin tms. myöhemmin.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Eikös tuo ilmiö perustu siihen, että geenit, jotka normaalisit lukkiutuisivat, eivät lukkiudukaan? En itse oikein löytänyt kohtaa, missä tuon ilmiön syy olisi selitetty, vai eivätkö he vielä tiedä sitä kovin tarkkaan? Liekö tuolla kyvyllä myös haittavaikutuksia hiirille? Joillekin ihmisille on onnistuttu kantasolujen avulla kasvattamaan osa vaurioittuneesta hermostosta uudelleen, mutta se ei ole jäänyt pelkästään hermoston kasvamiseen, vaan potilaat ovat kuolleet mm. aivoihin kasvaneiden hampaiden takia.

Lisäkäsi pitää injektoida äiteihin jo synnytyssalissa. Niille on heti käyttöä.

Nainen on ensin yhdeksän kuukautta raskaana ja sitten kaksikymmentä vuotta kantavana. Poikalasten mutsien ranteet raahaavat maata kaikesta kauppakassien kantamisesta.

Mummo
nainen kuin oranki

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Mummo
Poikalasten mutsien ranteet raahaavat maata kaikesta kauppakassien kantamisesta.

Mummo
nainen kuin oranki

Eipähän tarvitse kumartua/kyykistyä raapiakseen nilkkojaan j asitoaksenen kengännauhansa.

Always look on the bright side of life! La-la, la-lal-lalalalala...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Juu, ja voi käyttää tosi monia rannerenkaita yhtäaikaa.

Mummo
kilisten kuin kulkunen raahaten käsivarsia perässään

Eiks vanhukset usein oo niitä pahimpia kehityksen jarruja, joten miten sitten käy kun ollaan kaikki vanhoja? No ainakin nettipalstat täyttyy aina vaan sekopäisemmästä horinasta.

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Tostapa oli oikein TVssäkin

Eli jos tämä mustekalojen ja sisiliskojen etuoikeus saadaan ihmisellekin lääke- ja hormonihoidon avulla todeksi, niin aivan mahtavaa.

Vielä kun oppivat hermosolujen korjauksen, eli saadaan halvaantumiset 100% parannettua, niin pitkällä ollaan!

Ja kaitpa ne saa sen toimimaan takaperinkin, niin saadaan MUMMON venyneet kädet kutistumaan.

MUMMO oot yks ihmenelosista!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat