Seuraa 
Viestejä45973

Hämmentävä pankkiryöstö melkein onnistui Ruotsissa

Ruotsalainen pankkivirkailija esti viime tipassa tietokonerikoksen, joka olisi ollut vailla vertaa tietotekniikan historiassa. Pankkivirkailijan koneelle oli ujutettu etäkäyttölaite, ja rikolliset olivat siirtämässä valtavaa summaa omille tileilleen. Rikosyrityksen yksityiskohdat hämmentävät jopa asiantuntijoita.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=32644

Ketä hämmentää, ketä ei.

Tämähän lienee jäävuoren huippu, koska paljastui sattumalta, ja sekin vain siksi, että pahis oli kärsimätön.

Isoja, jatkuvia tilisiirtoja tehdään myös sosiaalitoimistoissa ja yrityksissä. Kodeissa kertakäyttöiset tunnusluvut estävät väärinkäytön.

Haaroitus/radiolaite voi olla tietokoneen, monitorin, näppäimistön tai jopa hiiren sisällä. Täysin näkymättömissä, paitsi asiantuntijalle. Mistä tiedät onko hiiresi joskus vaihdettu ? Se ei tosin yksinään haittaa, pahis tarvii myös kuvan siirron itselleen.

Tässäkin tapauksessa ohjaaja lienee ollut autossa pankin edustalla tai konttorin odotuspenkillä. Täytyi nähdä että milloin remotekone on vapaana. Mutta tuli yllätetyksi, eikä ehtinyt sulkea ikkunoita nopsaan. Ilmeisesti linkki oli suht hidas.

Verkkoprintterin sisään mahtuisi vaikka pitkän kantaman radio, ja ajuri voisi kaapata joka ruudun koko toimistossa. Laitteissa voi kiinnijäämisen varalta olla myös ohjelmallinen itsetuho. Serverisaleissa kukaan ei yllätä.

Lakimies ehkä sanoo, että varas halusi vain nähdä oman saldonsa, eikä saanut nettipankkiaan toimimaan.

No, jos jotakin kiinnostaa, niin voin laatia ohjeet tarkistukseen, ja alan myymään niitä 50eur / kpl, jos tilauksia tulee sen verran, että alan hommaan. Nythän on se aika, että mikrotuki yms purkavat kiireellä todisteet rikoksistaan pois.

Jos olisin rikollinen, niin perustaisin ehkä siivoojia välittävän henkilöstövuokrausyrityksen, ja palkkaisin sinne rikollisia. Vuoden parin päästä voisin ostaa oman maan, ja kotouttaisin itseni sinne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat