Seuraa 
Viestejä45973

Tässä pähkäilin seuraavaa:

Jos kerta gravitaatio kaareuttaa avaruutta ja hidastaa aikaa, niin selkeästi nämä asiat ovat jollain tavoin yhteydessä toisiinsa, eli gravitaatio, aika ja tila ovat kaikki ulottuvuuksia.

Sain sellaisen hassun ajatuksen, että energia, joka siis vaatii tilavuutta ollakseen olemassa, vaatii vastavoiman, joka on gravitaatio, joka pyrkii palauttamaan energian takaisin "nollaan", eli vetämään sen takaisin kasaan. Tämä ilmenee aikana, eli gravitaatio on "negatiivinen dimensio", jonka vaikutus energiaan ja tilaan välittyy aikana, ja on itsessään siis 0-ulotteinen voima, joka esimerkiksi mustan aukon tapauksessa romahduttaa sekä ajan että tilan ja siten myös energian takaisin alkutilaansa, eli ei miksikään.

Eli jos kaikki on alkanut tyhjästä, eli tyhjästä on syntynyt tila ja energiaa, niin gravitaatio ja siitä seurannut aika ovat niitä "vieterin" vastavoimia, joita näiden synty on vaatinut ja jotka pyrkivät "harmonisoimaan" tämän poikkeaman, ts. palauttamaan kaiken takaisin ei miksikään.

Voin havainnollistaa esimerkillä, josta tämä idea muotoutui, jos joku haluaa. Jos ei, niin vaikenen.

Kommentit (5)

Juurikin näin kuten sanoit.
Painovoima on vain aliavaruuden (aika-avaruuden) pyrkimystä tasoittaa tilanne, kuten vesi lasissa pyrkii saavuttamaan tasaisen tilanteen jne..

Eräs todiste tuohon, jos lähestyt valonnopeutta niin vaaditaan enempi energiaa että voit kulkea lujempaa, samalla mitä lujempaa kuljet sitä "hitaammin" aika kulkee sekä sitä pienempi olet, esim siihen suuntaan kun kuljet niin alat "tiivistymään" edestäpäin.

Tämä onnistuu kuvittelemalla esim Supermies joka lentää miltei valonnopeudella, jos se lentää 0.5 kertaisella valonnopeudella se on normaalikokoinen, mutta mitä lähemmäksi 1x valonnopeutta se pääsee, sitä lyhyemmät kädet ja pää sillä on suhteessa muuhun kroppaan, koska muu kroppa ei niin nopeasti pienene. Myös esim juna joka kulkisi melkein valonnopeudella, olisi lähtiessä 10m pitkä ja kun saavuttaa miltei valonnopeuden niin pituus olisi vaikkapa 0.99x valonnopeudella 7 metriä. Silti tämähän on suhteellista eli tuo pituus näkyisi vain ulkopuoliselle tarkastelijalle, junan sisällä olevalle junan pituus olisi edelleenkin 10 metriä.

Tosin tämmöset scifimäiset "zero-point" energialähteet tms on vaikea ymmärtää, koska jos gravitaatio (aika-avaruus.. aliavaruus) olisi täysin tasainen, siinä ei ole yhtään energiaa niin miten siitä mitään irti saisikaan?

.Silkki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

(hieman ärtyneenä)
Ei toimi. Tila ja aika ovat kuvitteellisia käsitteitä, jotka selittävät ilmiöitä jollaisiksi voimme maailmaamme hahmottaa. Siis tässä neljässä dimensiossa. Mutta maailmassa on muita dimensioita, joiden suhteen tämä kokemamme vuorovaikuttaa.

Tep
Seuraa 
Viestejä827
tietää
(hieman ärtyneenä)
Ei toimi. Tila ja aika ovat kuvitteellisia käsitteitä, jotka selittävät ilmiöitä jollaisiksi voimme maailmaamme hahmottaa. Siis tässä neljässä dimensiossa. Mutta maailmassa on muita dimensioita, joiden suhteen tämä kokemamme vuorovaikuttaa.

Miten niin tila ja aika kuvitteellisia käsitteitä? Mitkä käsitteet sitten ovat ei-kuvitteellisia? Mitä ovat nämä muut dimensiot?

Silkki
Eräs todiste tuohon, jos lähestyt valonnopeutta niin vaaditaan enempi energiaa että voit kulkea lujempaa

Mikäs tuon todistaa ?.

Mitä ovat nämä muut dimensiot?

Todellisuudessahan me näemme vain 2 ulotteisen kuva (elikkä Nyt hetken), mutta meidän aivomme muuntaa kuvan kolmiulotteiseksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat