Brassinaudan tuonti kiellettiin... mutta miksi?
Brassinaudan tuonti kiellettiin... mutta miksi?
klo 19:17 | 31.1.2008
Uutisissa kerrottiin äsken että pihvien hinnat ravintoloissa nousevat jopa 5 euroa, koska Brasilialaisen naudanlihan tuonti EU:n alueelle on kielletty.
Vaan eipä kerrottu että miksi se kiellettiin. Tietääkö joku?
Aa... selvisi tästä Taloussanomien jutusta:
Hyvä juttu. Ehdottomasti.
Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"
Lihan laatu ei varmasti parane laivamatkalla Amerikasta Suomenlahden perukoille ja sieltä kauppoihin.
Tuskin suu/sorkkatautikaan lisää lihan maukkuutta.
Helvetin hyvä juttu, että kiellettiin! En ole ostanut kertaakaan brassilihaa kaupasta. Karjatilat on siellä todennäköisesti raivattu viidakkoa polttamalla. Liian epäeettistä.
Hintaero on merkittävä. Hyvälaatuinen suomalainen sisäfile maksaa noin 40 EUR/kg, pihvin (200 g) raaka-ainehinnaksi muodostuu siis 8 EUR.
Vastaavasti brasilialaista ole nähnyt myytävät noin 20 EUR/kg hintaan, siis 4 EUR. Hinta eroa 4 EUR.
Brasilialaisesta saa ihan hyvät pihvit, mutta laatuongelmia olen havainnut. Nautojen laji on sellainen, että ne eivät siedä welldone'ksi kypsentämistä lainkaan - maku muuttuu maksaiseksi.
Kyllä minäkin olen laatueroja huomannut. Brasilialainen on ollut enimmäkseen hyvää, mutta joitakin huonompiakin fileitä olen syönyt. Suomalaisen kohdalla ei ole ollut valittamista. Paras maistamani naudan sisäfile on ollut argentiinalaista pihvi'härkää'. Hintaakin oli kai 47 €/kg. Ei siinäkään tosin mitään niin ihmeellistä ollut, etteivätkö kaikkein parhaimmat suomalaiset fileet pääsisi samaan.
ihmettelin ihan samaa asiaa kuin sinä (näin sen uutislähetyksen), mutta en ollut niin fiksu kuin sinä olet, ja kysynyt täällä porukalta. Nythän se selvisi. Kiitos.