Brassinaudan tuonti kiellettiin... mutta miksi?

Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Uutisissa kerrottiin äsken että pihvien hinnat ravintoloissa nousevat jopa 5 euroa, koska Brasilialaisen naudanlihan tuonti EU:n alueelle on kielletty.

Vaan eipä kerrottu että miksi se kiellettiin. Tietääkö joku?

Kommentit (7)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Aa... selvisi tästä Taloussanomien jutusta:

Taloussanomat 30.1. 19:09
Perjantaista lähtien Brasiliasta saa tuoda naudanlihaa vain sellaisilta tiloilta, jotka täyttävät EU:n kriteerit. Rajoituksia perustellaan sillä, että Brasiliassa esiintyy esimerkiksi suu- ja sorkkatautia.

Maahantuontiyritys STC Meatin toimitusjohtaja Peter Rajalin kertoo, että vielä ei ole selvää, moniko noin 6000 tilasta loppujen lopuksi täyttää EU:n kriteerit. Selvyyttä asiaan saataneen vielä keskiviikon aikana.

– Todennäköisesti tuonti vähenee 60–70 prosenttia.

Vajausta voidaan jonkin verran korvata lisäämällä tuontia esimerkiksi Argentiinasta tai Uruguaysta, mutta ongelma ei Rajalinin mukaan sillä ratkea.

Maahantuojat pitävät EU:n rajoituksia puhtaana protektionismina.

Vierailija

Lihan laatu ei varmasti parane laivamatkalla Amerikasta Suomenlahden perukoille ja sieltä kauppoihin.

Tuskin suu/sorkkatautikaan lisää lihan maukkuutta.

Vierailija

Helvetin hyvä juttu, että kiellettiin! En ole ostanut kertaakaan brassilihaa kaupasta. Karjatilat on siellä todennäköisesti raivattu viidakkoa polttamalla. Liian epäeettistä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
PeterH
Uutisissa kerrottiin äsken että pihvien hinnat ravintoloissa nousevat jopa 5 euroa, koska Brasilialaisen naudanlihan tuonti EU:n alueelle on kielletty.

Hintaero on merkittävä. Hyvälaatuinen suomalainen sisäfile maksaa noin 40 EUR/kg, pihvin (200 g) raaka-ainehinnaksi muodostuu siis 8 EUR.

Vastaavasti brasilialaista ole nähnyt myytävät noin 20 EUR/kg hintaan, siis 4 EUR. Hinta eroa 4 EUR.

Brasilialaisesta saa ihan hyvät pihvit, mutta laatuongelmia olen havainnut. Nautojen laji on sellainen, että ne eivät siedä welldone'ksi kypsentämistä lainkaan - maku muuttuu maksaiseksi.

asdf
Seuraa 
Viestejä11069
Liittynyt16.3.2005

Kyllä minäkin olen laatueroja huomannut. Brasilialainen on ollut enimmäkseen hyvää, mutta joitakin huonompiakin fileitä olen syönyt. Suomalaisen kohdalla ei ole ollut valittamista. Paras maistamani naudan sisäfile on ollut argentiinalaista pihvi'härkää'. Hintaakin oli kai 47 €/kg. Ei siinäkään tosin mitään niin ihmeellistä ollut, etteivätkö kaikkein parhaimmat suomalaiset fileet pääsisi samaan.

Vierailija
PeterH
Uutisissa kerrottiin äsken että pihvien hinnat ravintoloissa nousevat jopa 5 euroa, koska Brasilialaisen naudanlihan tuonti EU:n alueelle on kielletty.

Vaan eipä kerrottu että miksi se kiellettiin. Tietääkö joku?

ihmettelin ihan samaa asiaa kuin sinä (näin sen uutislähetyksen), mutta en ollut niin fiksu kuin sinä olet, ja kysynyt täällä porukalta. Nythän se selvisi. Kiitos.

Uusimmat

Suosituimmat