Seuraa 
Viestejä45973

Maailman fossiiliset öljyvarat ovat kovaa vauhtia hupenemassa. Nyt jo kulutetaan enemmän fossiilisia polttoaineita kuin tuotetaan eli käytetään varastoja. Tilanne käy kohta kestämättömäksi. Vielä aika lyhyellä aikavälillä (5-15 vuotta). Bensan hinta nousee aivan silmissä ja uusia suuria öljyewsiintymiä ei ole löydetty vuosikausiin. Jotain pitäisi tehdä, sillä koko nykyinen maailman talous perustuu öljyn massiiviseen kulutukseen.

Siirtyminen vetytalouteen vie aikansa, mitä ei ole. Kalifornian kuvernööri "Iso Arska" Arnold Svarzernegger on ilmoittanut avoimesti kannattanut siirtymistä vetytalouteen.

Missä meillä Suomessa olisi se Iso Arska joka tukisi suurella poliittisella äänellään vetytalouteen siirtymistä?

Kommentit (3)

Tottahan tuo kyllä on. Toisaalta, vaikka se maksaneekin ensi hätään, vetyähän saa vedestä eroteltua... kun tuotantokapasiteetti tehdään suureksi, alkaa prosessi kuin prosessi kannattaa. Vetykaasuahan itsekin tein joskus kotikemistinä veden ja sähkövirran avulla.

raaka-aineet eivät ainakaan lopu kesken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voisin alkaa tekemään keveitä vetysäiliöitä.

Muut ei tietääkseni osaa. Keksin aikoinaan sellaisen metalliseoksen, jonka hila pitää jopa vedyn aika hyvin. En viitsi paljastaa seosta, mutta uskottavuuteni takia paljastan, että hilassa ei saa olla raerajoja eikä sitä saa valmistaa kylmämuokkauksella.

Tavalliset metallit on kanaverkkoa vedylle, ellei metallin paksuus ole sentti. Sellaiset sitten painaa valtavasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat