Seuraa 
Viestejä45973

Norton on pitänyt varotuslappua jo usean viikon, mutta ei pysty korjaamaan tilannetta, nyt alkoi kone käyttäytyä oudosti, ensin hävitti
kahden vuoden sähköpostit, sitten päättää sammuttaa itsensä milloin
vain ... onko koneelleni tunkeuduttu ja saanko sen selville jotenkin ??? Puhdistus ? Jos aivopesen koko paskan ja ajan ohjelmat uudelleen,häviääkö tunkeilijan ? Mikä on komento, jolla
kovalevy tyhjenee, siis aivopesen koneen ? Meneekö ohjelmat sitten uudelleen alkuperäisiltä cd:lta ?

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja siellä varoitetaan, että scannaus saattaa katkaista internetin ja sen
takaisinsaaminen vaatiikin sitten asiantuntemusta ... Voi helevetti,
mitäs jos heittäisin koko vehkeen järveen ja palaisin aikaan ennen näitä kirottuja tiedottomia koneita .. ???

ruskamies
Ja siellä varoitetaan, että scannaus saattaa katkaista internetin ja sen
takaisinsaaminen vaatiikin sitten asiantuntemusta ... Voi helevetti,
mitäs jos heittäisin koko vehkeen järveen ja palaisin aikaan ennen näitä kirottuja tiedottomia koneita .. ???

Tietenkin varoitetaan. Mutta olethan aikaisemminkin saanut koneen kytkettyä netiin joten ei pitäisi olla mahdoton urakka.

Kuulostaa mielestäni aika normaalilta toiminnalta, kun kyseessä on Norton... Itse suosittelisin hankkiutumaan eroon koko ohjelmasta. Kyseisen tuotteen kehitys näyttää kulkevan taaksepäin. Koneellesi ei välttämättä ole tunkeuduttu, Norton osaa saattaa itsensä ja parhaimillaan koko tietokoneen toimimattomaan tilaan ihan itsekin.

Mutta jos joku ilkeämielinen hakkeri on koneellesi tunkeutunut, sen selvittäminen voi jo olla vaikeampaa, mutta virukset, madot yms. haittaohjelmat yleensä huomaa tietokoneen äkillisestä hidastumisesta, virheistä, mainoksista tms. oudosta toiminnasta.

Tietokoneen "aivopesu", eli formatointi kyllä yleensä hävittää tuholaiset koneelta, kaikkien muiden tietojen kera. Ennen formatointia kannattaa ottaa varmuuskopiot tärkeistä tiedoista talteen vaikkapa dvd-levy(i)lle.

Formatointi onnistuu useammallakin tavalla. Joko format-komennolla komentokehotteessa, tai sitten klikkaa Käynnistä -> Oma Tietokone. Oma Tietokone-ikkunassa klikkaa hiiren oikealla napilla C:-asemaa -> Alusta.

Formatoinnin voi tehdä myös Windowsin uudelleenasennuksen yhteydessä. Kun laittaa Windowsin asennuslevyn sisään ja käynnistää asennusohjelman, se kyselee jossain vaiheessa mille levylle Windows asennetaan, ja samalla levy voidaan formatoida.

Ja ohjelmistot asennetaan sitten Windowsin asennuksen jälkeen niiden alkuperäisiltä levyiltä, tai ladataan niiden asennusohjelmat Internetistä.

Huom! Ja muista sitten asentaa joku tietoturvaohjelmisto tietokoneellesi heti Windowsin asennuksen jälkeen, ENNEN kuin avaat Internet-yhteyden. Kannattaa mieluiten koko nettipiuha nykäistä irti, tai koneesi saattaa saastua sillä sekunnilla kun se nettiin pääsee.

ovolo
Seuraa 
Viestejä8134
Kuulostaa mielestäni aika normaalilta toiminnalta, kun kyseessä on Norton... Itse suosittelisin hankkiutumaan eroon koko ohjelmasta. Kyseisen tuotteen kehitys näyttää kulkevan taaksepäin.

Liekö turhaa yleistystä haukkua Nortonia tai Fsecurea. Itse olen pärjännyt Norton Internet Security 2003:lla ihan hyvin ja ilman ongelmia. 2003 sen takia, ettei ole turhan raskas, kuten nämä uudemmat. F-Secure lienee tässä suhteessa pahin, vie paljon koneen resursseja..?

Teje
Kuulostaa mielestäni aika normaalilta toiminnalta, kun kyseessä on Norton...
.
.
.
koneesi saattaa saastua sillä sekunnilla kun se nettiin pääsee.

Lisäisin tähän sen verran että jos kyseessä on kannettava tietokone, niin Wintoosan uudelleen asennuksen jälkeen on tietenkin syytä olla oheislaitteiden ajurit saatavilla. Kyllä näyttö ja se kosketushiirikin toimivat aina jotenkin mutta esim. wlan, audio ja näytön resoluution rukkaaminen eivät pelitä.

Ajurit löytyy valmistajan nettisivuilta laitteen sarjanumeron tai mallimerkinnän perusteella jos ne sisältävä laitteen mukana tullut CD on kateissa.

ruskamies
Mikä on komento, jolla
kovalevy tyhjenee, siis aivopesen koneen ? Meneekö ohjelmat sitten uudelleen alkuperäisiltä cd:lta ?
Format c: tai no parempi käyttää vain niitä kannettavan recovery cd:itä. Tosin tällöin kaikki jälkikäteen asentamasi/luomasi/ostamasi ohjelmat/lisenssit häviävät wintoussilta (ja yleensäkin kaikki käyttiksen osiolta).

Vierailija

Suosittelen vahvasti, että asennat koneeseen käyttöjärjestelmän uudestaan ja säädät asetukset turvallisiksi. Älä pidä verkkokaapelia kiinni asennuksen aikana äläkä anna koneelle mitään henkilötietojasi. Asennuksen jälkeen muista virittää tietoturva-asetukset kuntoon näillä ohjeilla. Älä myöskään surffaa netissä pääkäyttäjänä. Asenna koneellesi AVG Antivirus.

Windows ei tosin ole mikään kovinkaan intuitiivinen asennettava, joten jos tuntuu vaikealta, anna ammattilaisen hoitaa homma. Muista pyytää erikseen asetusten säätämistä Security & Privacy Completella.

Hyvä, joskin kallis vaihtoehto on hankkia Macintosh-tietokone.

Kiitoksia ! Mutta tuo tietoturvaohjelman neuvoja kertoo olevansa "liberaali, skepsi ja ateisti" ... miten minä uskallan tuollaiseen
luottaa .... ???

Väittäisin että et osaa käyttää sitä konetta. Minulla on ollut käyttökoneessa Nortonin virustorjunta&palomuuri jo vuodesta 2003, eikä ongelmia ole ilmennyt.

Jos se kerran on seonnut, niin voit kokeilla asentaa sen Nortonin uudelleen. Uninstalloi normaalisti lisää / poista -sovelluksista.

Sen jälkeen tuhoa kaikki nortoniin ja symanteciin viittaavat kansiot c:\program files ja c:\douments and settings -kansioista. Myös piilotetut tiedostot.

Sen jälkeen tuhoa regeditillä kaikki nortoniin ja symanteciin viittaavat rekisterimerkinnät HKLM\SOFTWARE -haarasta

Boottaa kone.

Tuhoa kaikki nortoniin ja symanteciin viittaavat kansiot c:\program files ja c:\douments and settings -kansioista. Myös piilotetut tiedostot.

Tuhoa regeditillä kaikki nortoniin ja symanteciin viittaavat rekisterimerkinnät HKLM\SOFTWARE -haarasta

Asenna vaikka AVG -virustorjuntaohjelma, päivitä se ja skannaa koko kone. Tuhoa kaikki mahdolliset löytyneet haittaohjelmat.

Boottaa kone.

Skannaa AVG:llä uudelleen. Jos ei löydy mitään, asenna Norton takaisin. Jos löytyy, poista, boottaa, skannaa jne. niin kauan ettei löydy mitään paskaa ja sitten vasta asenna Norton takaisin.

Mitä ohjelmaa käytät sähköpostien lukemiseen?

Ihan perinteistä Outlook-Expressiä. Neuvomasi homma kuulostaa
vähän vaikealta maallikolle. Taidan ostaa uuden läppärin, hyvä HP:n
tällä kertaa. On näköjään niin, että parin vuoden välein tämän joutuu
tekemään, siinä ajassa edellinen on korruptoitunut niin, että voi
heittää vesilintua !!!

Ruskamies
Varmuuskopioi kaikki mitä haluat säästää. Imuroi vaikkapa Antivir pöpöohjelma CD-levylle. Formatoi kiintolevy. Asenna käyttis ja pöpöohjelma sekä käyttiksen päivitykset kun olet päässyt verkkoon takaisin.

Sitten kun kaikki wörkii, käy hautaamassa se Norton ainakin 2 metriä maan alle ja kuse päälle. Sytytä nuotio ja tanssi pelkissä kalsareissasi voitontanssia sen ympärillä aamuun saakka ja mene hihitellen nukkumaan. Olosi on taivaallisen rento ja tunnet hallitsevasi taas kaiken. Se on oikeasti sinun parhaaksi.

Hmm... Mitenköhän se Outlook express toimii? Toimiik osamalla tavalla kuin Outlook, eli tallentaa OST- ja PST-tiedostoihin?

Kokeilepa etsiä kiintolevyltä *.OST ja *.PST tiedostoja. Saattaa olla että postit ovat jossain tallessa, mutta Outlook ei vaan löydä niitä. Jos taas tiedosto on tuhottu, niin sen voi vielä saada pelastettua, ellet ole mennyt kirjoittamaan siihen päälle mitään.

Kuinka paljon laitat hintaa omalle työllesi, kun kerran uuden koneen hankinta on mielessä heti kun softa sekoaa? Jos koneessa ei ole mitään rautavikaa, niin kannattaa ehdottomasti laittaa softa kuntoon.

Jos ne postit eivät ole tärkeitä, etkä halua asentaa Nortonia uudelleen, niin ota koneesta kaikki tarvittava talteen ja asenna koko paska uudelleen. Koneen mukana on varmaan tullut jotkut recovery-levyt joilla saa koneen toimintakuntoon, eikä kaikkia ohjelmia tarvitse asentaa uudelleen.

Varmuuskopiot saat sille toiselle läppärillesi kätevästi vaikka sillä langattomalla ad-hoc -verkolla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat