Seuraa 
Viestejä45973

Saas nähdä onnistuuko ESA:n uuden avaruusaluksen ensilento.
Eli Esa:n uuden ATV:n nimi on sitten Jules Verne ja sen pitäisi lentää jossakin vaiheessa ISS:lle.

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php? ... &tb=1&pb=1

Kommentit (5)

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1481

Melko varmaan lento myöhästyy, mutta kun ottaa huomioon sen, ettei tällä aluksella tavoitella tähtiä eli aluksessa on maltillisesti uutta tekniikkaa, niin mun mielestä ennuste on hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
peippo
En ymmärrä miksi täytyy rakentaa jotain vammaisia kertakäyttöraketteja. Miksi esa ei kehitä kunnon alusta??

Ei tarvitse suunnitella paluuta joka on hankalaa kuten tuo ilmaannousukin tuntuu olevan jo aika pulmallista ja riskialtista. Eihän siellä ole mitään kovin tärkeää että sen pitäisi kyetä palaamaan nätisti jos joku menee ketuiksi, tulee vain taloudellinen tappio. Sehän noissa miehittämättömissä aluksissa on parasta kun niiden ei tarvitse palata eikä varustaa ihmisille tilaa, ilmaa, happea ja säteilysuojia ynnä muuta. Paluumatkan polttoaine veisi tilaa ja laskeutumiseen pitäisi kehittää joku systeemi. Eihän mikään satelliittikaan alas tule, ellei satu vahinkoa.

Tietysti jos olisi tarkoituksena tehdä pysyvä systeemi niin sitten asia olisi toinen mutta kun taitavat kilpailla taloudellisilla seikoilla niiin sopimukset eivät ole pitkiä. Neukuthan ovat aikaisemmin huollosta huolehtineet, tietääkseni.

Vierailija
peippo
En ymmärrä miksi täytyy rakentaa jotain vammaisia kertakäyttöraketteja. Miksi esa ei kehitä kunnon alusta??

Koska kertakäyttöiset kantoraketit ovat tällä hetkillä halvin, luotettavin ja turvallisin tapa sijoittaa esineitä kiertoradoille. Uudelleenkäytettävä alus tarvitsee painavat lämpökilvet ja laskuvarjot. Nykyään suuntauksena on kehittää kantoraketeista mahdollisimman halvalla valmistettavia hyötysuhteesta tinkien. Polttoaine on kuitenkin halpaa verrattuna rakenteisiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat