Seuraa 
Viestejä45973

Kohta tulee taas aika, jolloin Suomen vesistöt on täynnä tuikitarpeellista uusiutuvaa energiaa. LEVÄÄ!!!
Miksi tuon uusiutuvan energian hyödyntämisekseen suhtaudutaan leväperäisesti.
Levällä olisi monenlaista käyttöä. Sitä voisi käyttää hyödyksi mm.lannoitteissa, biopolttoaineissa ja raiskattujen soraharjujen maisemoinnissa.

Tarttisi vain toimia nopeastikin, sillä on oletettavissa, että japanilaiset pian valtaavat meidän levälauttamme (vrt. malmivaltaus), jalostavat sitä ja myyvät sen meille takaisin soijakastikeena ja oletettavasti myös autonpeltiä vastaavana fiktiivisenä aineena. Onko niin parempi, kysyn vaan.

Ja ei vieläkään äänestystä!
Malttakaa, kyllä se sieltä vielä suttautuu.

Kommentit (15)

Varmaa voi olla kallista kerätä.. eikä ne lautat oo mitää pikkusia joten saa olla kova proomu että saa kaiken talteen + myrkyllisiä sinilevät, hankaloittaa käsittelyä..

hiukka offtopic, eiks levät tuota aika paljon happea?

Myrkky käsitteenä laaja.
Myrkky on hyötyaine. Kemianteollisuus moisesta olisi kovastikin kiitollinen. Levänkeräily sen ansiosta olisi taloudellisesti entistä edullisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Öljy-yhtiöt katselevat jo uusia energia-raaka-aineit - myäs levää:

Tekniikka&Talous
(08.01.2008)
Levä haastaa palmuöljyn biopolttoaineissa

Tulevaisuudessa osa polttoaineviljelmistä on merellä.

Öljy-yhtiö Shell rakentaa yhdessä H R Biopetroleum -yhtiön kanssa biopolttoaineita valmistavan tehtaan Hawaijille. Tavoitteena on kasvattaa levää meressä ja muuntaa levästä valmistettu kasviöljy biopolttoaineiksi.
...
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article53587.ece

Tuo tuotanto taitaa olle ihan eri suuruusluokkaa kuin mikä Suomessa olisi ,ahdollista.

markent
No siinä meni minun nuupeli. Toiste sitten.

Myös Soijakastikkeen valmistukseen sitä myös käytetään.


Ei sen mihkään tarvinnu mennä. Ei kaikkea ole pakko tuottaa aina suurissa yksiköissä. Voipi se kalastajamummokin saada sitä levästä tehtyä polttoainetta joskus lamppuunsa. Antaa nyt rikkaampien ensin kehitellä menetelmät ja välineet.

Osa levistä pystyy valmistamaan vetyä, joka myös on tulevaisuuden energiankäyttömuoto. Oiskohan siitä ollut kyse Mandixen "eiks levät tuota aika paljon happea?"-kysymyksessä.

Tarkoituksellinen nosto

Kun katselee merellä kesällä esiintyviä sinilevälauttoja, niin voi vain aavistaa, kuinka merkittävästä asiasta on kysymys. Tuolla massalla täytyy olla jotain hyötykäyttöä.
Eihän maapallollamme ole ihmiskunnan tarpeiden kannalta katsoen mitään tarpeetonta.

Minua kiinnostaisi jos joku palstamme kemisteistä kertoisi levistä jotain jännää. Jo siinä, että ne niin ilmaantuvat yht' äkkiä voimallisesti, on jotain kiehtovaa.

J.K
Huomenta!

En tiedä onko tuolla wikilinkissä asiaa mainittu, tai aiheen aloittaja mahdollisesti muualta lukenut, mutta taannoin postasin tännekin viestiä Koneviestin kirjoituksesta, jonka mukaan levistä voitaisiin saada jopa 170'000 litraa öljyä / hehtaari / vuosi FT-synteesillä.

Unterseeboot:
"En tiedä onko tuolla wikilinkissä asiaa mainittu, tai aiheen aloittaja mahdollisesti muualta lukenut, mutta taannoin postasin tännekin viestiä Koneviestin kirjoituksesta, jonka mukaan levistä voitaisiin saada jopa 170'000 litraa öljyä / hehtaari / vuosi FT-synteesillä."

Ketjun aloittajana vastaan, että aiheen pohjatiedot puuttuvat minulta täysin.
Aiheen kyselyyni sain kun satuin hiljattain muistelemaan mökkirannan liepeillä kelluvia levälauttoja. Ajattelin silloin, että eihän tuollainen energiamassa voi olla aivan hyödytöntä. Siitä tämä ketjun aihe.
Kiitos sinulle tuosta tiedosta. Hyvä!

Suomessa mm. Ympäristökeskus ja VTT tutkivat levästä saatavan bioenergian mahdollisuuksia. Tutkijoiden mukaan sinilevä tuskin tulee energiakäyttöön, sillä sen lisääntymisnopeus on hidas muihin levälajeihin verrattuna, ja nopeakasvuisesta levästä saadaan tehokkaammin energiaa.

Vesipuhveli
Suomessa mm. Ympäristökeskus ja VTT tutkivat levästä saatavan bioenergian mahdollisuuksia. Tutkijoiden mukaan sinilevä tuskin tulee energiakäyttöön, sillä sen lisääntymisnopeus on hidas muihin levälajeihin verrattuna, ja nopeakasvuisesta levästä saadaan tehokkaammin energiaa.

mua kiinnostaisi tietää, onko laskettu minkäänlaisia mahdollisia tuottoarvoja levästä saatavalle energialle suomessa?

Meillä on valtavat määrät biomössöä, eli turvetta valmiina. Tarvitsee vain prosessoida sitä.

Kasvatusta ruulaa auringonpaiste, joten täällä voi ne unohtaa sen enempää miettimättä. Levää helpompaa poistettavaa on roskakala.

tietää:
"Meillä on valtavat määrät biomössöä, eli turvetta valmiina. Tarvitsee vain prosessoida sitä.

Kasvatusta ruulaa auringonpaiste, joten täällä voi ne unohtaa sen enempää miettimättä. Levää helpompaa
poistettavaa on roskakala."

No sen on kyllä kapitalistinenkin tiedemies myöntänyt, että levä on huikeasti nopeammin uusiutuva energiatuote kuin turve. Molemmat hyviä. Talvella turvetta voitaisiin käyttää levän varavoimalähteenä, vai mitä Vastaaja se ja se?

mua kiinnostaisi tietää, onko laskettu minkäänlaisia mahdollisia tuottoarvoja levästä saatavalle energialle suomessa?

Käsittääkseni tämänhetkisen suomalaistutkimuksen lähtökohtana on löytää täkäläisiin oloihin parhaiten soveltuva nopeasti lisääntyvä levälaji ja kehittää sille otollisia olosuhteita. Kehitystyön onnistumsiesta riippunee saatu tuotto, mutta asiaa jo pidemmälle tutkinut Global Green Solutions väittää, että leväenergia voisi tuottaa 33 MW energiaa 121 hehtaarin pinta-alalta (tämä ei tosin ole Suomen oloista)

http://www.globalgreensolutionsinc.com/i/pdf/2007-03-27_AfricanBioFuelsP...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat