Seuraa 
Viestejä45973

Uutinen tänään palstan tärkeommästä tieteellisestä lähteestä:

author="<a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802027189377_uu.shtml">Iltalehti</a>" kirjoitti:

Päätoimittajaa sai hakata ilman seuraamuksia

Syyttäjä määräsi poliisin lopettamaan vankilakahakan tutkimukset.

Päätoimittaja Mika Lahtonen hakattiin Jokelan vankilassa sairaalakuntoon. Syyttäjä kuitenkin päätti, ettei pahoinpitelijä joudu vastuuseen teoistaan.

Murhasta elinkautista istuva vanki ei joudu vastuuseen Alibin päätoimittajan Mika Lahtosen törkeästä pahoinpitelystä.

Vanki hyökkäsi häntä Jokelan vankilaan haastattelemaan tulleen Lahtosen kimppuun ja löi tätä useita kertoja kasvoihin nyrkeillä ja tuolilla. Silmitön hakkaaminen loppui vasta, kun vartijat ehtivät väliin.

Keski-Uudenmaan poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta törkeänä pahoinpitelynä. Syyttäjä kuitenkin määräsi tutkinnan lopetettavaksi tutkinnanjohtajan esityksestä.

- Epäilty rikos ei aikaisemmin tuomitun elinkautisen vankeusrangaistuksen huomioon ottamista koskevien säännösten johdosta vaikuttaisi kokonaisrangaistuksen määrään millään tavalla, Kanta-Hämeen kihlakunnansyyttäjä Juha Hellman perusteli tällä viikolla tekemäänsä päätöstä.

- Tärkeä yleinen tai yksityinen etu ei harkintani mukaan vaadi esitutkinnan toimittamista, hän jatkoi.

Syyttäjän päätöksen perjantaina käsiinsä saanut päätoimittaja Mika Lahtonen on järkyttynyt ja vihainen.

- Täysin käsittämätöntä. Elinkautisvanki voi siis tehdä mitä tahansa ilman, että hänelle koituu siitä mitään lisäseuraamuksia, Lahtonen hämmästelee.

Tässähän onkin sopiva Pandoran lipas avattavaksi. Elinkautisvanki (esim. karatessaan) saa oikeuden tehdä mitä tahansa kenelle tahansa, kunhan syyttäjä vain katsoo, ettei "tärkeä yleinen tai yksityinen" etu vaadi asian tutkimista.

Siinähän syyttäjä toimii poliisina, syyttäjänä ja tuomarina (lautamiehinä). Ja senhän ei sivistysvaltiossa pitäisi olla mahdollista, eihän...

Sivut

Kommentit (17)

Phony
... Elinkautisvanki (esim. karatessaan) saa oikeuden tehdä mitä tahansa kenelle tahansa, kunhan syyttäjä vain katsoo, ettei "tärkeä yleinen tai yksityinen" etu vaadi asian tutkimista.

Syyttäjän on lain mukaan nostettava syyte jopa vastoin asianomistajan tahtoa jos todisteet ylittävät syyttämiskynnyksen ja on näyttöä pahoinpitelystä.

-

kalmankenkku
Phony
... Elinkautisvanki (esim. karatessaan) saa oikeuden tehdä mitä tahansa kenelle tahansa, kunhan syyttäjä vain katsoo, ettei "tärkeä yleinen tai yksityinen" etu vaadi asian tutkimista.Syyttäjän on lain mukaan nostettava syyte jopa vastoin asianomistajan tahtoa jos todisteet ylittävät syyttämiskynnyksen ja on näyttöä pahoinpitelystä.-

Et sitten viitsinyt lukea ylläolevaa Iltalehden juttua, jossa syyttäjä jätti syyttämättä ja keskeytti esitutkinnan!

Koko pahoinpitely on turvakameran videolla ja Mika Lahtonen on vieläkin hyvin hakatun näköinen.

Vai?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Phony

Koko pahoinpitely on turvakameran videolla ja Mika Lahtonen on vieläkin hyvin hakatun näköinen.

Vai?

Kyllä tuo mielestäni on pitävä todiste, ja tarkoitin edelläkin, että syyttäjä on toiminut lainvastaisesti. Käytäntö on ainakin vielä parisen vuotta sitten ollut se, että jos konstaapeli näkee uhrilla vamman (mustelma, haava) niin homma menee siitä paikasta syyttäjälle, ja käräjille mennään jos todisteet siihen riittävät.

-

Jep. Kukkahattu-pressa. Todellisuudessa Halosen kaudella elinkautiset ovat venähtäneet huomattavasti keskimääräistä pidemmiksi. Joten siitä ei kannaisi paljon ulvalhdella. Vai onko vieläkin pää pyörryksistä kun valtakunnan kuningas, öväen vollaava ehdokas ei voittanut?

Tuntuu muutamalla tämänkin palstan nimimerkillä olevan hirveitä kaunoja, vaikka todellisuudessa ei näihin syytä olisi.

Kumma homma muuten jos ei syyttäjä joudu itse tuosta käräjille. Mahtaakohan päästä hyvänä-veljenä vain nuhteluilla?

tiäremiäs
Elinkautisvanki varmaan voi istua ilman tuomioitakin vuoden pari ylimäärästä.

Oli ihan ok, että tervettä järkeä käytettiin tuomitsemisessa, eikä annattu taas byrokratian pyöriä. säästynee paljon rahaa ja vaivaa.

Eihän kysymys ole siitä, että tuomio jotenkin pitenisi tai edes rahan säästämisestä.

Kysymys on oikeusperiaatteesta. Kaikkia rikoksentekijöitä on kohdeltava samoin. Kaikkia on kohdeltava samalla tavalla tasapuolisuuden takia, niin rikollisia kuin uhrejakin. Uhrin asema tässä on kaikkein huonoin esim. jos hänessä myöhemmin todetaan jokin pahoinpitelystä tai vaikkapa raiskauksesta johtuva vamma. Jos tällaisessa tilanteessa oikeudenkäyntiä ei ole järjestetty, niin mitenkäs sitten suu pannaan?

Ja kuten muutkin ovat jo ihmetelleet syyttäjän toimintaa, niin se kyllä liippaa liki rikoksen tuntomerkistöä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ja myös on aina olemassa suuri vaara, että tuomituksi joutuukin itse Lahtonen. Tosin liksat taitavat olla sen verran heikot siellä elinkautisosastolla että korvaukset henkisestä kärsimyksestä olisivat tervetulleita.

Joko vanki on nostanut jotain syytteitä kun lehdissäkin rienataan? Koko juttuhan on voinut olla vahinko. Kamera on vain ollut väärässä paikassa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Näinhän se Suomessa menee, uhri on paskiainen ja tekijä valtion lellikki. Jos vanki olisi ollut islamilainen, olisi Lahtoselle tullut varmaan syyte islamin häpäisemisestä.

pizze
Seuraa 
Viestejä602
Hummeri
Maksimissaan parisenkymmentä vuotta, ellei kukkahattupresidentti armahda.

Tämmöinen pikainen comebäck

Halosen aikana elinkautista on istuttu keskimäärin 14-15 vuotta. Valjakkala pääsee lähelle tuota 20 vuotta. Melko säälittävää että tuollaista tuomiota vielä kutsutaan "elinkautiseksi"...

pizze
Seuraa 
Viestejä602
Paul M
Ja myös on aina olemassa suuri vaara, että tuomituksi joutuukin itse Lahtonen. Tosin liksat taitavat olla sen verran heikot siellä elinkautisosastolla että korvaukset henkisestä kärsimyksestä olisivat tervetulleita.

Sehän naurattaisikin että Lahtonen olisi vangin hyökättyä piessyt vangin ja saanut siitä tuomion.

Arnold Goyakla
Näinhän se Suomessa menee, uhri on paskiainen ja tekijä valtion lellikki. Jos vanki olisi ollut islamilainen, olisi Lahtoselle tullut varmaan syyte islamin häpäisemisestä.

Aivan, mitä seuraavaksi?
Haastaako vanki lahtosen oikeuteen rystystensä pahoinpitelemisestä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat