Seuraa 
Viestejä45973

" Ajan myötä jatkuvat henkiset ristiriidat luonnollisesti aiheuttaa painetta joka väistämättä jossain vaiheessa historiaa purkautuu. Yksilöllisellä tasolla purkaukset eivät vaikuta koko kansaan, mutta kun koko kansan henkinen taso on alhainen, ilmenee se kollektiivisena purkauksena kuten esimerkiksi sota. Tietenkin vaikuttaa ympäristö meihin monella eri tavalla, mutta miten ja millä tasolla se vaikuttaa on osittain kiinni siitä kuinka hyvin tunnemme kielemme. Mahdollisesti monet mielenterveydelliset sairaudet johtuvat siitä että kun kielemme on jakautunut, jakautuu myös mielemme. "

Koko juttu:
http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Neonomide
Voisitko eksplikoida tuota hieman. En ymmärtänyt oikein asiaa.

" Muut kaikki oli opissa, mie en joutanut kotoa
emon ainoan avusta, yksinäisen ympäriltä.
Piti oppia kotona, oman aitan orren alla,
oman äitin värttinöillä, veikon veistoslastusilla,
senki piennä, pikkaraisna, paitaressuna pahaisna. "

En ole psykologi, enkä terapeutti t.m.v. mutta olen varma siitä että kielellä on suurempi vaikutus minäämme kuin olemme koskaan voineet kuvitella. Jos kieli jakautuu, jakautuu myös mieli. Tuntemalla suomen kielen perusjuuriaan myöten saamme suojan niitä kieliä vastaan jotka vaikuttavat negatiivisesti. Negatiivisuus/Posittiivisuus tulee esille kielen ja sen kieliopin rakenteessa (sivulla esimerkki).

Puheen kautta viestitämme kahdella eri tasolla. Sanat mitkä kuulemme (tai luemme) sisältää kielellisen DNA:n jonka viesti on kokonaan eri kuin puhe tai kirjoitus. Jokainen kirjain on Kielellinen Kromosomipari, esimerkiksi S on ES. Kun sana tai lause muutetaan kielelliseksi DNA -ketjuksi (jokaisen kirjaimen Kielellinen Kromosomipari otetaan esille), saamme esille Minän.

Siinä pilee yksi vaistoamisen salaisuuksista:
N tulee Y:n luokse kylään ja he keskustelevat jonka jälkeen N poistuu.
Y kertoo jälkeenpäin vaistonneensa jotain. Saatta olla että hän jopa soittaa keskustelun jälkeen tutulle kertoen siitä.
N:n ja Y:n välillä käydyssä keskusteluua ei asiaa ole mainittu, mutta keskustelun aikana N on Kielellisen DNA:n kautta viestittänyt tekevänsä itsemurhan. Sama koskee mummoja jotka tiesivät että piika on raskaana ennenkuin piika itse tiesi siitä.

Suomalainen joka lukee tai kuulee vierasta kieltä (osasi hän sitä tai ei) tulkitsee hän näkemänsä tai kuulemansa Kieligeneettisesti suomen kielelle.

Oletetaan että on kaksi eri kieltä, Minä A (Suomi) ja Minä B (Vieras). Jos A:n ja B:n Kielellinen DNA on ristiriidassa keskenään syntyy konflikti joka pitkällä tähtäimellä jakaa Minän kahtia. Kärjistettynä konflikti saattaa olla esimerkiksi sellainen, että Minä A kertoo kielellisen DNA:n kautta "Olen Mies" kun taas toisen kielen Kielellinen DNA viestittää "Olen Nainen". Tai että vieraan Minä B:n kautta saatamme jatkuvasti tunnustaa asioita mitkä ovat ristiriidassa alkuperäisen Minä A:n kanssa. Logiikkaa seuraten vaikutta lisääntyvät/jatkuvat ristiriidat psyykkeeseen. Kielet kun sekoittuvat sekoittuu myös mieli. Kaikki mielenterveydelliset ongelmat/häiriöt eivät välttämättä ole perinnöllisiä ruumiillisesti vaan kielellisesti: sekakielen myötä ristiriitaisuudet siirtyvät lapsille jotka jo varhaisessa vaiheessa altistuvat. Jos näin on, on osa niistä helposti parannettavissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Psykoterapiassa yksi helpotusta tuova asia on usein, että ihminen oppii nimeämään tunteitaan. Hänen sisällään ei ole enää epämääräinen ja ehkä pelottavakin tunnemöykky, vaan arkipäiväinen ja jokaiselle tuttu tunne, jolle on keksitty nimi. Ihminen myös jäsentää kielen avulla asioita uudella tavalla mielessään.

Kaikkiaan kieli on ajattelumme ensiarvoisen tärkeä työkalu.

Juha
Psykoterapiassa yksi helpotusta tuova asia on usein, että ihminen oppii nimeämään tunteitaan. Hänen sisällään ei ole enää epämääräinen ja ehkä pelottavakin tunnemöykky, vaan arkipäiväinen ja jokaiselle tuttu tunne, jolle on keksitty nimi. Ihminen myös jäsentää kielen avulla asioita uudella tavalla mielessään. Kaikkiaan kieli on ajattelumme ensiarvoisen tärkeä työkalu.

Toinen helpotusta tuova asia saattaa olla että pirua (+ muut nimet) ei ole olemassakaan kuten se on esitetty. Kyseessä on alunperin väkivallalla ja terrorilla tuotu "oppi" joka on pakotettu kieleen ja mieleen useamman sukupolven ajan.

Koska sehän on niin että "noidat", "pakanat", "vääräuskoiset" y.m. kokivat kaikki helvetin tuskat ja näkivät pirun ja kokivat helvetin ennen kuolemaansa. Siihen viittaa nimen Kielellinen DNA:kin, kyseessä on "erovava kansa" ja "mielikuvitus ja pelottelu". PE/PI (P.) on lyhennys sanasta Populus, EROE puolestaan on "eroava".

Lähde (päivitetty): http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Juha
Kaikkiaan kieli on ajattelumme ensiarvoisen tärkeä työkalu.

Ellei suorastaan sen ehdoton edellytys.

Folkloristiikka tutkii mm. ihmisten puhetapoja ja niiden kytköksiä todellisuuden hahmottamiseen ja merkityksellistämiseen. Jo omien puhetapojen tunnistaminen ja korjaaminen auttavat arkista elämää kummasti. Samoin oman vaikutuksen tunnistaminen ja ymmärtäminen. Vitutus kuten myös hyvä olo välittyvät muihin ihmisiin sen kautta, miten me ilmaisemme itseämme muisten seurassa.

Verbaalinen anti on tässä mielessä hyvin tärkeä elekielen ohella. Kommunikaatio on subjektin näkökulmastakin kuitenkin jatkuvaa interaktiota todettujen omien fyysisten reaktioiden ja niistä kielen avulla rakennettujen tulkintojen suhteen.

Tähän käy hyvä anekdootti, jonka luin jostain filosofiopuksesta: "Kun ylennät ihmisen, hän kasvaa, kun kerrot millainen hän on, hän ei kasva." Tai jotain...

" Microsoft CEO Steve Ballmer vowed to "kill" Google in an expletive laced, chair-throwing tirade when a senior engineer told him he was leaving the company to go work for Google, the engineer claimed in court documents made public on Friday. "

http://news.com.com/Court+docs+Ballmer+ ... 46243.html

Olisiko kyseessä palovamma?
" Depressiivisen potilaan aivoissa on jopa kymmenien tuhansien hermosolujen solukatoa sellaisilla alueilla, jotka integroivat sisäiset ja ulkoiset havainnot keskenään. Nämä alueet ovat nimenomaan niitä, jotka säätelevät kipua, mielialaa, mielenvireyttä ja ahdistusta. Aivojen kuvantamislaitteella tarkasteltaessa syvää depressiota potevilla näkyy kirjaimellisesti reikiä päässä."

http://personal.fimnet.fi/private/antti ... sennus.htm

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Masennus on aivokemiaa, tiedetään. Pitkään jatkunut vakava masennus on hoitoa vaativa tila.

EIkun positiivisuutta ympärille ja ajatteluun, terveellistä ruokaa jossa on tarpeeksi kalaa niin kyllä se siitä. Jos ei auta niin sitten rohkeasti lääkärille...

paremminkin sanat ovat pieniä kuljetusvälineitä tunteille ja erinäisille asioille jotka eivät muuten välittyisi ihmisen tietoisuuteen niin hienovaraisesti kuin normaalisti. Miettikää tilannetta jossa henkilö joka on vihainen tulee huoneeseen eikä sano mitään. varmasti jokainen huomaa että sieltä hehkuu niin voimakas olotila että jotain on nyt vialla. ei tarvita sanoja. ehkä tuo on sitten enemmän kehon liikkeen avulla tapahtuvaa kommunikointia. mutta sokeat havaitsevat sen varmasti myös eli en usko että se on vain sanojen takaa ja kehon liikkeistä kiinni olevaa tapahtumaa ja havainnointia.Suora tunne välittyy ilman mitään kuljetuskeinoa.Itsensä peilaamista muista ja määriteltyä jo koetun pohjalta. tuntematon on kirkkautta niille jotka eivät tunnista pelkoa. Sanat ovat hmm joo minärakenteen määritys tai ainakin sen tietoisen rakenteen määritys taas puristamaan tunteen yhteen ymmärrettävään tilaan en tosin ihmettele jos ihmisten mielenterveys hajoaa kun he hakkaavat itseään sanoilla joihin ei mahdu se mitä koitetaan rakentaa.En usko että kielen vaihtuminen muuntaa sitä pohjimmaista rakennetta joka kommunikaatiolla on. Jos niin on ja se havaitaan niin sitten jossain vaiheessa kehittyisi universaali kieli joka antaa mahdollisuuden kommunikoida täydellä pontentiaalilla kuin nykyiset kielet, enkä usko että kommunikointi olisi enää niin kapeaa ja rajoittunutta vain siihen että vastaan otamme sen tyhjyyden emmekä sitä mitä se kuljettaa.

tosin en ole perehtynyt yhtään tähän aiheeseen eli voinen sanoa täydellä tyytyväisyydellä että en tiedä asiasta mitään. voinen vain pohtia olemattomuutta jossa nykii hassuja sanoja iltateen äärellä.

Luin sen "Masennus on palovamma" sivun ( http://personal.fimnet.fi/private/antti ... sennus.htm ) ja mieleeni tuli lyhyesti (ja yksinkertaisesti) seuraava:

Minun kipurajaa on koeteltu muutaman kerran elämäni aikana. Kun kipu on erittäin vahva, olen huomioinut että hieman ennen kuin menetän tajuntani on vaihe jossa en tunne kipua. En ole täysin tajuton ja minuun saa yhteyden. Esimerkiksi ambulanssin henkilökunta saattaa matkan varrella kysellä nimeä tai henk. tunnusta. Usean kyselyn jälkeen syntyy yhteys joilloin vastaan ja samalla tunnen myös kivun. Vastaan ja sen jälkeen hakeudun takaisin "turvaan".

Voisiko olla niin, että sama koskee masennuksesta johtuvaa palovamma: Kipu voi olla esimerkiksi masennus joka vahvimmillaan aiheuttaa sen että "hakeutuu turvaan" jossa ei tunne kipua. Ja jos ei tunne kipua ja ei saa apua, niin pahimmassa tapauksessa lopputulos on kyseinen palovamma. Koska vaikka on "turvassa" niin se ei merkitse sitä että "kipu" poistuu. Prosessi jatkuu fyysisellä tasolla (pah. tap. hermosolujen kato) siihen saakka kunnes kynnys on saavutettu jolloin paranemisprosessi alkaa, tai sitten ei ... .. .

Eli jos istut nuotiossa tarpeesi kauan aikaa, menetät tunnon, et tunne kipua, sen jälkeen menetät tajun, mutta käryää siihen saakka kunnes saat apua ja tuloksena on palovamma ja paranemisen jälkeen arpi. Sama voisi koskea masennusta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat