Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä nyt toteuttamassa ilmaista langatonta tiedonsiirtoa matkapuhelimien avulla. Kun puhelimella soittaa jollekin, maksua ei peritä ennenkuin toinen vastaa. Tällä tavalla tietoa saadaan siirrettyä soittelemalla eri pituisia puheluita. Käyttämällä kuutta eri pituista puhelua, saadaan siirrettyä mikä tahansa (36 erilaista) merkkiä kahdella soitolla. Tämä mahdollistaa ilmaiset tekstiviestit.

Nyt kysynkin, onko olemassa ohjelmia, joilla tuota soittelua voisi hallita? Entä onko Symbianeille hankala koodata ohjelmia? Jotenkin olettaisin ettei ainakaan helpoimmasta päästä. Ainakin tuollaisessa ohjelmassa täytyisi tietää aika paljon käytettävästä puhelimesta Toisaalta vaikea toteuttaa softalla, kosken omista kahta Symbian-puhelinta. Todennäköisesti tulen käyttämään kahta vanhaa nokiaa, 3210 ja/tai 3310.

Jos valmista softaa ei löydy, toteutan tuon raudalla. Eli rakennan koneen joka ohjaa puheluja johtimien avulla. Viestien lähetykseen rakennan näppäimistön, joka lähettää tiettyä näppäintä painettaessa tietyn singaalin yksinkertaiselle mikroprosessorille. Mikroprosessori toimii tämän singaalin perusteella, esim. soittamalla yhden 2-puhelun ja 5-puhelun. Vastaanotto tapahtuu todennäköisesti soittoäänen perusteella tyyliin 1 piippaus on 1-puhelu 2 piippausta on 2-puhelu jne. Mistään kannettavasta laitteestahan ei ole nyt kysymys, mutta eihän mikään estä tekemästä siitä helposti liikuteltavaa. Viestien lähetysnopeudet minimoin muodostamalla yleisimmille merkeille lyhyimmät koodit.

Viestien vastaanottaminen: prosessori lukee jonkun apuvälineen avulla puhelimesta kuuluvat äänet, jonka jälkeen muuttaa ne merkeiksi. Merkit voisi tulostaa lcd- tai matriisinäytölle, mutta siihen ei välttämättä mahdu tarpeeksi. Toisaalta merkit voisi myös tulostaa käyttämällä manuaalista kirjoituskonetta, mutta menee jo liian monimutkaiseksi Tästä kaipaan ideoita. Haussa on mahdollisimman yksinkertainen tapa, jolla saan suuren määrän merkkejä näkyviin. Tietokonetta en halua käyttää apuna, vaikka sarjaportin kautta tuo ei olisi ongelma eikä mikään.

Ja jos joku nyt sanoo että tekstiviestit ja/tai sähköposti on keksitty, hän ei ole ymmärtänyt tämän projektin ideaa

Kommentit (7)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Muutamia vuosia sitten tein tuollaisen scriptin linuxille. Ideana oli, että kun ISDN-kortin numeroon soitti, niin kone avasi nettiyhteyden. Tuli asiakkaalle hyvät säästöt, kun yhteyttä ei tarvinnut pitää auki jatkuvasti, mutta sen sai kuitenkin auki tarvittaessa mistä tahansa.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

käytännössä myös soiton ajalla voisi olla oma merkityksensä ja näin ollen olisi esimerkiksi suomen yleisimmät sanat muodostaa vain yhdellä soitolla. esim jos soittoaika on 10ms=apua 11ms=hullulle 100ms=pilleristä yms.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sinnipirtti
käytännösää myös soiton ajalla voisi olla oma merkityksensä ja näin ollen olisi esimerkiksi suomen yleisimmät sanat muodostaa vain yhdellä soitolla. esim jos soittoaika on 10ms=apua 11ms=hullulle 100ms=pilleristä yms.
En usko saavuttavani tuollaisia tarkkuuksia. Viestistä ei saisi mitään selvää kun jo yhden millisekunnin heitto muuttaisi sanan kokonaan toiseksi:D Tuo esittämäni modulointi on hitaampi mutta varma. Vaikka joku yksittäinen merkki silloin tällöin muuttuisikin, ei siitä olisi käytännössä juuri koskaan mitään haittaa.

Edit: Ja soiton ajallahan nimenomaan on merkitystä. Niinkuin viestissäni aiemmin kerroin, käytän kuutta eri mittaista puhelua.

Tuttujen ja säännöllisesti asioivien välille voi sopia numerokoodit, joilla ilmaista erillaisia asiakokonaisuuksia tai asiayhdistelmiä, niin puhelun aika lyhenee.

Mikähän olisi paras tapa tunnistaa tulevat puhelut ja niiden pituudet? Tarkin mahdollinen olisi hyvä, mutta mieluiten kyllä yksinkertainen..

En ole tutustunut puhelinverkkojen tekniikkaan enkä tiedä kuinka paljon aikaa numeroon yhdistämiseen ynnä muihin viiveisiin menee aikaa mutta tässä ehdotukseni:

Käytät vaan kylmästi binäärimuotoa ja pakkaat siirrettävän datan jollain tehokkaalla algoritmillä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Hankalaksi menee teleurkinta jos tuollainen koodikieli yleistyy. Vastaanottajalla voi olla puhelimia kahdeksan. Kahdeksaan puhelimeen otetaan yhteyttä kahdeksalla numerolla. Koodia syntyy. Data taitaa liikkua jo samalla nopeudella kuin kirjoittaisi tekstiviestiä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat