Seuraa 
Viestejä45973

Onko muilla diabeetikoilla kroonisia kipuja jaloissa? Itse kärsinyt vuosia pahenevista kivuista, tutkimuksissa, hermorata, ei ilmennyt mitään, diagnosoitiin harvinaiseksi neuropatian muodoksi jossa tuska valtava mut ei näkyvää syytä...
Itse asiaa jäljittäessäni kipu alkoi nuorena asuessani homekämpässä, välillä kipu oli kestettävissä hampulla lääkiten, viisi vuotta tietämättäni asuttiin taas homealtistuksessa ja kivut pahenivat kestämättömiksi.
Raju kipulääkitys nykyään, hampun jätin nuoruuteen, laittomuuden takia...
Kipuklinikka palautti diabetespolille kun eivät mitään löytäneet eikä silloin homeesta ollut mitään tietoa, joten se asia jäi auki. Nyt uusi lääkäri, jonka tapaan parin viikon päästä, ehkä asia rupeaa avautumaan, voi vain toivoa. Tuskan kanssa ei ole kiva elää pitemmän päälle, minkä kipupotilaat tietävät.
Pahinta on kun ei varmuutta ole mistä johtuu, ei ole mukava olla lääkkeistä riippuvainen, vaikka joku voi olla asiasta toista mieltä...

Sivut

Kommentit (30)

Jättäisit kertomatta tuon homeen, sekä myös nuo huumeet, sekä hoitoaddiktisi ja kertoisit siitä kivustasi kun sitä on niin montaa sorttia tuntemuksena, sijaintina kestona, ajallisesti, liittyen elämäntapaan, liikuntaan ja vammoihin.

Kipu on jatkuvaa, kuin hakattaisiin jääkylmiä nauloja jalkateriin. Taustalla melki kolmekymmentä vuotta diabetestä. Nuorena harrastin tae kwondoa aktiivisesti, joten vammoja joskus tuli kerättyä, mutta ei kuulemma vaikuta nykyään, sano lääkäri kipuklinikalla...
Kivun syy ei selvinnyt vaikka kaikki tutkimukset läpi kävin... Ei auta kuin kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on diabetesta takana 29 vuotta. Ei ole ollut mitään jalkakipuja. Karnosiini saattaisi auttaa tai kustannustehokkaammin Beta-Alaniini. Liikunta on paras ehkäisykeino tasaisten verensokereiden kera<--tuon nyt tiesitkin vanhana konkarina.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... siini.html

Beta-Alaniinin puoleen kääntyisin.
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=21774
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... &start=615
Olen itsekkin harkinnut aloittaa tuotteen käyttöä. Jos vaikka verenkierto hieman paranisi ja yleinen vireystila.

Toivon, että toivut pikaisesti. Ei tämä mikään mukava sairaus ole kaikkine lisävaivoineen.

Eikös diabetes vaikuta ääreisverenkiertoon tai jotain vastaavaa ?

Jalkaterät on todellisessa vaarassa. Pitää tehdä kaikki mahdollinen. Tunsin erään ylipainoisen 50v miehen, jolle piti vaihtaa proteesi alkuperäisen jalkaterän tilalle.

Hyvin kävelee nykyään tai jopa paremmin. Luut on samaa ainetta (=keratiinia) kuin kynnet ja hiukset. Ei ne ole koko elämä, todellakaan.

Harrastin itsekin taekwondoa nuorena. Siitä tuli kovat kivut toisen jalan jalkapöytään. Ei siitä mitään oikeaa diagnoosia saanut. Lopetin lajin. Se oli kiva mutta petollisen vaarallinen paska harrastus. Muokkasi väärät arvot, joista oli hidasta päästä eroon. Aloin ihan pelkäämään itseäni.

Joskus myöhemmin liiallinen kaljanjuonti teki jalkaan (varpaisiin) kovia nivelkipuja. Kihdin ensi-oire, virtsahappoa kertyy niveliin. Vähensin kaljan juontia.

Vaikuttaa diabeettiselta neuropatialta alarajoissa. Tauti ja sen vaikeusaste voidaan todeta mittaamalla hermojen johtumisnopeus neurofysiologisesti. Mittausta voidaan käyttää hyväksi myös taudin kulun tai, toivottavasti, paranemisen seurannassa.
Diabeettista neuropatiaa hoidetaan keski-Euroopassa yleisesti benfotiamiinilla. Tulokset ovat positiivisia, mutta ei se vika kokonaan parane, kun hermoa ympäröivä eriste, myeliinituppi, on vaurioitunut.
Benfotiamiinin tarvittava päiväannos on yleensä noin 300 mg, jatkuvasti, tauotta. Vaikeissa tapauksissa jopa 600 mg/vrk. Tässä linkkejä joihinkin tutkimuksiin ja suosituksiin
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_02.html
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html
http://tinyurl.com/2mm9w4
ja tietoa benfotiamiinista
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... miini.html

Amerikkalainen diabetestutkimuksen professori Michael Brownlee (Albert Einstein College of Medicine, NY) sanoi Saksan Diabetesliiton päivillä viime toukokuussa, että diabeetikkojen kannattaisi ottaa benfotiamiinia lisätautien ehkäisyyn.

Toinen amerikkalainen alan professori Jaime Uribarri (Mount Sinai Hosipal, NY) kirjoitti minulle, että hän suosittaa diabeetikoille benfotiamiinia jatkuvaan käyttöön 300 mg päivässsä.

Hermotutkimukset sähköllä eivät osoittaneet vaurioita, ei nyt eikä 20 v. sitten... Rasvaprosentti aina ollut alle 15, hpa1c jo vuosia 6-7, sanottiin et tasapainon kohillaan olo helpottaa, sit luki tulokset seki lekuri ja pyysi anteeksi kun moista ei huomannut.
Alkoholia en ole juonut useisiin vuosiin, ei kiinnosta ja lääkitys ei sovi alkoholin kanssa, auttaa elämään kivun kanssa mut ei sitä poista. Vahvempi lääkitys jo morfiinia tai vastaavaa, vaikuttaa liikaa toimintakykyyn joten en edes ajattele vaihtaa, vaikka tarjosivat sairaalassa jos jotakin. Psyykelääkkeitä yrittivät tukemaan pienillä annoksilla, auttaa joillakin hermostovaivoihin. Itselle eivät sopineet, vain apteekkari tykkäsi lukuisista kokeiluista...
Tosin asun susirajan takana, eli terveydenhuolto on mitä on...

Hyvä, ettei hermojen johtumisnopeuksissa ole poikkeavuutta, silloin vaurio ei ole paha. Oireiden hoitamiseksi suosittelen kokeilemaan benfotiamiinia 300 mg 2-3 kuukauden ajan. Tabletit voi ottaa kaikki yhtaikaa aamiaisella tai eri aterioilla, vitamiini on pitkävaikutteinen, ja rasvahakuisena (lipofiilisenä) se tunkeutuu hyvin hermokudokseen. Jos sitä on apua, sen huomaa kyllä parissa kuukaudessa.

Benfotiamiinia saa terveyskaupoista, apteekeista ja markettien luontaistuoteosastolta. Tabletissa on mukana B3-vitamiiniin (eli niasiiniin eli nikotiinihappoon) sidottua kromia (100 mikrogrammaa/tabl), joka on myös hyödyksi diabeteksen lisähoitona. Niasiini nostaa "hyvän" HDL-kolesterolin määrää veressä ja orgaaninen kromi auttaa pitämään HbA1c:tä kurissa.
Benfotiamiinista Wikipediassa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Benfotiamiini

LK
Seuraa 
Viestejä138
Tohtori Tolonen
Vaikuttaa diabeettiselta neuropatialta alarajoissa. Tauti ja sen vaikeusaste voidaan todeta mittaamalla hermojen johtumisnopeus neurofysiologisesti. Mittausta voidaan käyttää hyväksi myös taudin kulun tai, toivottavasti, paranemisen seurannassa.
Diabeettista neuropatiaa hoidetaan keski-Euroopassa yleisesti benfotiamiinilla. Tulokset ovat positiivisia, mutta ei se vika kokonaan parane, kun hermoa ympäröivä eriste, myeliinituppi, on vaurioitunut.

Puhuuko tohtori nyt siis myeliinitupellisista hermoista, l. motoneuronien demyelinisaation aiheuttamasta hermokivusta?

Puhui. Diabetes voi aiheuttaa demyelinisaatiota eli hermotuppien katoa. Naapurinani asuu englatilainen Bill D., 60, joka sai vuosikymmenien runsaahkon konjakin näytön seurauksena akuutin pankreatiitin ja sen seurauksena rajun sekundäärisen diabeteksen muutama vuosi sitten. Sitten iski valtava alaraajojen kiputila ja lihasheikkous. Pariin vuoteen ei kyennyt kävelemään eikä seisomaan normaalisti, koiran ulkoilutus on ongelmallista. Diabetes hävisi täysin mutta alaraajojen neuropatia jäi. Nyt hän on ottanut sisätautilääkärinsä määräyksestä benfotiamiinia 300 mg päivässä (itse nosti annoksen 600 mg:aan), ja tilanne on kohentunut huomattavasti. Lenkkeilu ja pyöräily sujuu, samoin koiran ulkoiluttaminen. Hermojen johtumisnopeudet ovat alentuneet, myeliinitupet vaurioituneet, mutta parempaan päin ollaan menossa.

Neuropatiasta on varsin kattava esitys tässä (tosin benfotiamiinia ei siinä mainita)
http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu ... i=nix00086

Ei muutoksia sähkön johtavuudessa, mutta vaiva ei lievä, kuulemma neuropatian joku harvinainen muoto. Lopetin tupakoinnin 2001, kun ajattelin ääreisverenkierron hankaloitumista, sain mielikuvan että se auttoi, en tosin tiedä oliko lumevaikutus osana tapahtumaa...
Terveyteni romahti pikkuhiljaa viimeisen viiden vuoden aikana, kunnes viime vuonna terveydentila tuhoutui täysin parissa kuukaudessa. Menetin painoa yli 20 kg:tä ja jouduin lopettamaan urheilun kokonaan verensokereiden seottua täysin. Heittely 20 ja ylikin ilman insuliinia...
Asunnon vaihto ja huonekalujen uusiminen ja kaiken vähän mitä mukaan uuteen kotiin vanhasta toi, puhdistus auttoi kummasti. Nyt puolisen vuotta uudessa kodissa ja paino noussut melkein takaisin ja taas voi käyttää insuliinia ja liikkua, mikä lie sitten...
Nyt vaihtuu lekuri, vuosikokeet ensi viikolla, saas nähdä onko hällä uusia ideoita tai jotain... Myös kattavampiin tutkimuksiin lopulta sain lähetteen, josko jotain selviää, ainakin saa tietoa mikä tilanne elimistössä ja onko jotain mahdollisesti tehtävissä.
Beeta-alaniini kokeilu suunnitelmissa kun saa talouden kuntoon, myös benfotiamiini herätti kiinnostusta. Muuten tullut toimeen monipuolisella ruokavaliolla, en ole lisäravinteita käyttänyt, liika protsku ei hyvästä munuaisille, sanovat... Treeni pikkuhiljaa kovenee, vaikka en usko että vanhaan pystyy enää koskaan palaamaan.

Kun lääkäristä tiedustelin noita b-vitamiini lisiä, sanoi lääkäri että puutostilan kyllä verikokeista huomaa, ei kuulemma kannata hupia syödä... Mutta hän vain sisätautilääkäri...

Vaan mittaisiko lääkärisi sinulta verestä B1-vitamiinin pitoisuuden? Veikkaanpa ettei mitannut. Mistä hän voi tietää, ettei sinulla ole siitä puutetta? Onkohan lääkärilläsi kenties röntgensilmä, jolla hän näkee sinun vitamiini- ja kivennäisaineittesi pitoisuuden veressäsi ja muissa kudoksissasi?
Warwickin yliopiston viime elokuussa julkaisema tutkimus löi ällikällä ne lääkärit (ja mummot) jotka ovat uskoneet, ettei diabeetikoilla ole puutetta vitamiineista.
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html
Entä on lääkärisi mitannut veresi sinkkipitoisuuden? Eipä tietenkään, vaikka mahdollisimman pätevä suomalaistutkijoiden ryhmä on juuri osoittanut, että suomalaisilla diabeetikoilla on usein sinkin puutetta, joka lisää sydänkuolleisuutta.
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat