Seuraa 
Viestejä465

Kävin hakemassa poliisilta (Lappeenranta) vahvistuksen sille hypoteesilleni, että poliisi on käytännössä vailla keinoja estää tietoverkon kautta tapahtuva häirintä ja murtautuminen, jos teosta ei jää jälkiä esim. Windowsin lokitietoihin. Ja juuri sinnehän jälkiä ei jää jos mustahattu murtautuja on ohittanut koko käyttäjähallinnan. Poliisi ei tehnyt asiassa esitutkintaa. Laajempi selvitys asiasta täällä:

http://tahdittomuuden.hoito.org/tekstit-paatosesitutkinnasta.php

Tällä hetkellä viranomaisilla ei ole oikeutta tarkkailla dataliikennettä (esim. internetliikenne, GSM, 3G, WLAN, muu langaton viestintä) kuin törkeiksi määriteltyjen rikosten kohdalla, mutta ne jotka haluavat kokeilla kräkkerin tai scriptkiddien taitojaan voivat tehdä sen melko vapaasti, ilman kummempaa kiinnijäämisen riskiä.

Kysymys: Voidaanko tai halutaanko poliisille antaa enää enempää valtuuksia? Meinaan että, joku päivä, joka ei välttämättä ole edes kaukana, tietoverkon kautta tapahtuva häirintä ja tietojen urkkiminen kasvaa kaikkia koskettavaksi ongelmaksi. Näin siksi, että häirintä ja tietojen urkkiminen voidaan ajatella välineiksi jonkin tarkoituksen toteuttamisessa, joita ei malteta olla käyttämättä.

Kommentit (2)

Epäiltyä voi epäillä vaikkapa huumeiden hallussapidosta "todennäköisin syin". Tuo on ainakin helpoin mille voi keksiä tai keksityttää perusteet vaikka vihjepuhelimella tms. Eihän sitä kuitenkaan oikeusvaltiossa voi tehdä. Eihän?

smarko
Seuraa 
Viestejä465

Tarkoitan sanoa myös sitä, että vaikka kräkkereiden leikkikenttä kasvaa koko ajan, poliisin mahdollisuudet eivät kasva, paitsi siinä tapauksessa, että heille annetaan lisää valtaa. Jos kräkkerit tajuavat hoitaa hommansa siten, ettei heidän touhuilustaan revitä isoja otsikoita, minkä seurauksena kansa pysyy turvallisuuden tunteeseensa tuudittautuneena, heillä ei ole mitään hätää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat