Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Muutama kysymys sinulle jotka ehkä antaa ajattelemisen aihetta...

Millanen oli maailma ennen Internettiä? Mitäs me sillon tehtiin kun ei
ollut nettiä? Nykyään varmaan suuri osa ajasta kuluu netissä, miten
sitä vapaa-aikaa käytti silloin kun nettiä ei ollut?

Sivut

Kommentit (23)

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Silloin pelattiin Slicks 'n Slidea kaverin kanssa samalta näytöltä ja näppikseltä. Ei siihen nettiä tarvittu.

Niin, ja katsottiin Ritari Ässää.

salai
Seuraa 
Viestejä7536
Liittynyt17.3.2005
Olbe
Niin, ja katsottiin Ritari Ässää.
Minusta parempi versio tuosta David Sauerkrautin tähdittämästä "I am a pimp of my Kitt" -eepoksesta oli ruotsalainen Jan Guilloun romaaniin perustuva "Carl Hamilton, han är en stor surströmmingätare" -jatkosarja. Tuli siihen aikaan muistaakseni SVT Europesta?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

asdf
Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005

Silloin, kun ei netti ollut yleistynyt, minä olin lukiossa. Silloin se aika, mikä oppilaitoksissa nykyään käytetään ei-opiskeluun liittyvään surffaukseen ja kavereiden kanssa höpöttämiseen, käytettiin pelkästään kavereiden kanssa höpötykseen.

Ensimmäisessä oikeassa ei-fyysisessä työssä olin lukion jälkeen 90-luvun puolivälissä, erään sanomalehden kesätoimittajana, eikä silloin ollut nettiyhteyttä koneissa. Jonkinlainen hankalasti käytettävä sähköposti oli, jonka kanssa kerran tyrinkin aika lahjakkaasti. Kun tieto ylioppilaaksi pääsystäni varmistui, ajattelin, että lähetän toimituksen henkilökunnalle sähköpostilla kutsun ylppäreihini. Valitsin, että posti lähetettään "kaikille", joten se lähtikin kaikkien suomalaisten sanoma- ja aikakauslehtien toimituksiin, jotka olivat jakelussa mukana. Joku varmaan ajatteli, että minulla on vähän suuret luulot itsestäni, kun pitää ylioppilasjuhliin kutsua kaikki tietotusvälineet. Oli sitten laitettava nolona korjausviestiä perään.

Sen jälkeen kävin armeijan, jonka jälkeen seuraavassa työpaikassani nettiin pääsikin joka koneelta, mutta yhteys piti aina avata ja sulkea erikseen, joten siellä ei kehdannut hirveästi surffata, ellei ollut työasiaa.

Ihmiset tekivät jotain hyödyllistä sen ajan, kuten opettelivat jotain taitoa, kehittivät itseään joko fyysisesti tai henkisesti, vierailivat tuttavien luona, seurustelivat, ulkoilivat, rakentsivat ja kehittivät ja niin pois päin.

asdf
Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005
Armitage
Ihmiset tekivät jotain hyödyllistä sen ajan, kuten opettelivat jotain taitoa, kehittivät itseään joko fyysisesti tai henkisesti, vierailivat tuttavien luona, seurustelivat, ulkoilivat, rakentsivat ja kehittivät ja niin pois päin.

Bull kakkaa. Kyllä ihmiset ovat osanneet laiskotella ja olla tekemättä mitään hyödyllistä niin kauan kuin siihen on vain ruoan etsimiseltä ja pesän rakennukselta jäänyt aikaa, kauan ennen netin tai television keksimistä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Ennen nettiä surffailtiin puhelinmodemilla ympäri maailman olevissa boxeissa. Puhelinmaksut vaan olivat aika hurjia. Itsekin pistin tuollaisen boxin pystyyn: Kuusi sisääntulevaa linjaa, joissa huippunopeat 9600 bit/s modemit.

Niin ja tietenkin Compuserve'ssä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Kun ei ollu internettiä pelailin 8 bittisellä Nintendolla ja ammuskelin pikkulintuja ilmakivärillä.

Vähän myöhemmin keksin kesäsin poltella suurennuslasilla muurahaisia. Kesäsin kävin myös kalassa ja ripustelin sitten särkiä ja ahveniä puuhun kuivumaan ja odotin että muurahaiset menivät niihin ja sitten taas kärvensin muurahaisia suurennuslasilla. Myös nuppineulalla pyydystin kärpäsiäkin.

Kissoja en ole kuitenkaan pyydystänyt. Avaruusoliot eivät myöskään ole koskaan olleet läsnä, vaikka olenkin joskus väittänyt että niitä olen tavannut.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Tietokoneella voi pelata mainiosti ilmankin nettiä. Jos oli asiaa, niin käytettiin puhelinta. Eipä ne asiat olleet niin kauhean erilaisia. Samat jutut, mitä nykyään on netissä, löytyivät muista paikoista. Lehdistä, kirjastosta tai televisiosta.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Kekkonen maakuntamatkallaan Lapissa ennen internettiä kysyi Lapin ukolta, että mitä tekevät kesällä: "Syödään ja naidaan !", vastasi ukko.
"Entäs talvella kaamoksen aikaan ?" , jatkoi Kekkonen. "Silloin vain naidaan" , sanoi ukko totisena .. !!!

( "Aslak" kommentoinee tarkemmin tätä tositarinaa )

Paul M
Seuraa 
Viestejä8626
Liittynyt16.3.2005

Teknofriikit kyllä rakensivat esimerkiksi radioamatöörivehkeitä. Peruselektroniikan kukoistukausi taisi olla jossain 70-luvulla. 80-luvun alkuvuosina lupaavien uusien tyyppien harrastukset luisuivat typeriin pelijuttuihin. Siis toisten valmiiksi luomiin virtuaaliympäristöihin. Pian saadaan niittää virtuaalityyppien aiheuttamaa satoa. Kuten reistailevia junayhteyksiä, linja-autojen "paikkatietoa", putoilevia lentokoneita, karille ajaneita aluksia, kaatuvia sähköverkkoja yms. Milloin posahtaa seuraava nukelaitos? Kenties sen takia että heput surffaavat netissä kun pitäisi säätää.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat