Seuraa 
Viestejä45973

Lääketiede tuntuu nykyisin edistyvän isoin harppauksin. Mitkä ovat kuitenkin tällä hetkellä lääketieteen suurimmat mysteerit, joille ei ole välittömässä näköpiirissä hoitokeinoa?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (25)

reumaattiset taudit, selkärankareumaa lukuunottamatta (tähän liittyy luultavasta kaikki autoimmuunisairaudet, joita voidaan hoitaa vain oireita estämällä).

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

HIV tietenkin ja läjä muita ilkeitä virustauteja? Sairaalabakteerit pitävät tutkijat varpaillaan, yleensäkin antibioottiresistenssi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo. Veikkaisin kanssa että MRSA yms sairaalabakteerit tulevat vielä tekemään paljon tuhoa. Bakteerit muuntautuvat nykyään yhä nopeammin antibioottia kestäviksi kannoiksi. Nopeammin kuin lääketiede kehittää uusia ja tehokkaampia antibiootteja...

Tommy Tabermannin sanoin " miten sikio tieta milloin syntya kun ihminen ei tieda milloin kuolla"

PS! saattaa heittaa pari sanaa mutta sisalto sama. valilla kun vaivaa tuo strutsin muisti= 5 s muisti

mrsa on aina huono hommeli, mutta vancomysiiniresistentti on huomattavasti pahempi versio

ajattelleepi tarhapollo muumilaaksosta

Bakteerit tulevat aina olemaan edellä ihmistä ja ihmisen jälkeen.

Suurimmat mysteerit löytynevät sairauksista, jotka eivät ylitä lääketehtaiden määrittelemiä markkinavaivoja.

caritas
PS! saattaa heittaa pari sanaa mutta sisalto sama. valilla kun vaivaa tuo strutsin muisti= 5 s muisti

Ihan pakko kehuskella omallani: kultakalan muisti 3s tapahtuu minulle joskus ja koiralleni melkein päivittäin

Mutta noita outoja sairauksia... enemmänkin ihmettelisin niitä tapauksia, kun sairaudet vain katoavat... siis ns. "ihmeprantumiset". En nyt yritä mitään uskontoa tähän änkeä, kun en Jumalaan itsekään usko, mutta minusta on todella kiehtovaa, miten sellaista tapahtuu. Sellaisesta, jos saisi lääkkeen, niin varmaan maailma pelastuisi

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Itse veikkaisin tietoisuutta, vaikkei se mikään sairaus olekaan. Lääketiedettäpä kuitenkin. Tietoisuuden synnystä ja olemuksesta ei ole oikeastaan juuri mitään käsitystä nykytieteessä. Aika kuvaavaa on se, että joissain lähteissä arvuutellaan, että tietoisuudella on jotain tekemistä kvanttifysiikan kanssa, se vaikuttaa mielestäni puhtaalta hakuammunnalta. Käsittääkseni mitään pätevää teoriaa tietoisuudesta ei ole keksitty- saatan toki olla väärässäkin.

Jos jonain päivänä tietoisuutta kyetään simuloimaan tietotkoneella tai laboratorio-olosuhteissa, niin pitäisin sitä nykytieteen ehkä suurimpana virtsanpylväänä. Joka tapauksessa, jokin tekijä aivoissa saa aikaan tietoisuuden, ja joissain tilanteissa tietoisuutta ei sitten olekaan... Kiehtova mysteeri.

Aivot ja ihmisen mieli kiinnostavat minua. Sillä alueella riittää varmasti tutkimista loputtomiin. Moniin hermostoperäisiin tai psyykkisiin sairauksiin ei ole hoitokeinoa.

Noor:sama juttu täällä.Aivot ja ihmisen mieli on suuri mysteeri.Tosin täällä palstalla on muutama esim.Samael ja nm,jotka luulevat tietävänsä aivojen toiminnan.Mutta tuskinpa hekään pystyvät noita psyykkisiä sairauksia yms. parantamaan,tai eivät ainakaan kerro.

Suomessa Orimattilassa on maatilan isanta, joka kasvattaa strutseja. Kuulin, etta hanta haastateltiin. Kehuskeli, etta muuten ihan hyva tipu muisti vain patkii. Haastattelija ihmetteli, etta mita han tarkoitti.

Isanta meinasi, etta strutsi kykenee muistamaan vain viisi sekuntia. Oli kuullemma yrittanyt sivistaa tipusta mutta luopui toivottomana tapauksena.

On muuten hauskan nakoinen ja paan koosta paatellen 5s pitaa paikkansa. En ole kylla maistanut

Kylla se tietoisuus taitaa selittya silla kvanttifysiikan tasolla. hermosoluja, hermosoluja

malmti
reumaattiset taudit, selkärankareumaa lukuunottamatta (tähän liittyy luultavasta kaikki autoimmuunisairaudet, joita voidaan hoitaa vain oireita estämällä).

Tässäkin näytetään otettaneen askel parempaan suuntaan:

Vikaan menneen tulehdusreaktion aiheuttamien ns. autoimmuunisairauksien kuten astman, reuman tai MS-taudin molekyylitason aiheuttajasta on saatu uutta tietoa.

Uudessa Nature Immunology-lehdessä on julkaistu kahden eri tutkimusryhmän löytämä tapahtumaketju, joka ilmeisesti laukaisee sairauden. Löydön toivotaan auttavan näiden sairauksien parantamisessa ja mahdollistavan jopa niiden puhkeamisen estämisen.

Sairaudet syntyvät ilmeisesti siten, että TH1-auttajasolut kulkevat tiettyihin kudoksiin ja alkavat tuottaa siellä Interleukiini-17 -nimistä molekyyliä. Tämä laukaisee ns. kemokiinien synnyn, joka saa puolestaan tulehdussolut ryntäämään paikalle. Näin syntyy krooninen tulehdus, joka tuhoaa reumassa nivelen pintaa ja MS-taudissa hermosolujen valkoista myeliinikuorta. Vielä ei tiedetä mikä aktivoi TH1-solut. Kuitenkin nyt on päästy taas askel eteenpäin autoimmuunisairauksien mekanismin ymmärryksessä.

http://www.yle.fi/genreportaalit/portaa ... tunid=5808

Autoimmuunisairaudet todellakin!

Miksi toisten keho hyökkää itseään vastaan tietyissä olosuhteissa, vaikka toiset säilyvät terveinä? Miksi toinen reagoi esimerkiksi stressiin vatsallaan, toiset nivelkipuina, toiset tulevat fyysisesti sairaaksi stressin purkauduttua, toisten iho-ongelmat pahenevat, jne...

Lääkkehoidolla hoidetaan yleisesti näiden sairausten oireita, mutta syistä ei useasti ole harmainta aavistustakaan (vrt. reuma, psoriasis, astma, jne...)

Juha
Lääketiede tuntuu nykyisin edistyvän isoin harppauksin. Mitkä ovat kuitenkin tällä hetkellä lääketieteen suurimmat mysteerit, joille ei ole välittömässä näköpiirissä hoitokeinoa?

Eipähän tavallista lentsuakaan pystytä parantamaan. Sairastaa se pitäää. Puhumattakaan muista influenssoista joihin kuulemma kohta kaikki kuollaan. Mitä eroa on flunssalla ja influenssalla? Virushan ne molemmat aiheuttaa, ovatko ne influenssavirukset erilaisia kuin flunssavirukset?

Syöpäsairauksien hoidossa on vielä paljon tekemistä Neurologiset sairaudet vaivaavat ilman hoitoja toistaiseksi. Monet muut geneettiset eli periytyvät sairaudet ovat hoitoa vailla. Menieren tautia ei osata parantaa. Sokeutta tai kuuroutta ei osata parantaa.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Omaa henkilökohtaista kaveriani Crohnin tautiakin on epäilty aiheutuvan kaikesta jääkaapeista allergioihin, bakteerikannan häiriöihin ja perinnöllisyyteen. Useinhan kyseessä on monien tekijöiden summa.

Vähän aiheen vierestä, mutta Shaolin-munkkien yms chi-manipulointi ja itämaisen meditaation vaikutukset tietoisuuteen ovat aikamoisia mysteereitä...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Opeksei
... itämaisen meditaation vaikutukset tietoisuuteen ovat aikamoisia mysteereitä...

Meditaatio aiheuttaa syvän rentoutumisen ja voimakkaan hyvänolon tunteen. Auttaako se terveyteen, sitä en omakohtaisen kokemuksen perusteella osaa sanoa.

Jotkut aivotutkijat luulevat yhä että meditointi on uskonnollista hömppää:
http://www.keskipohjanmaa.net/gen/372793.asp

Tuo meditaatio ja siihen uskominen tai uskomatta jättäminen kaiketi liittyy tuohon aikaisemmin mainittuun tietoisuuden ongelmaan.

Siitähän on paljon jo tutkimusta, että millä aivoalueilla ihmiset ajattelevat mitäkin ja myös siitä, miten tuo tiedonkulku aivoissa toimii, mutta jotenkin nuo tutkimukset harvoin pääsevät käsiksi itse tietoisuuteen ja sen tasojen vaihteluihin. Jotenkin sellainen laadullinen ote aina noista tutkimuksista puuttuu. Ehkä se kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

Inkeri
jotenkin nuo tutkimukset harvoin pääsevät käsiksi itse tietoisuuteen ja sen tasojen vaihteluihin

Liebetin tutkimustulokset nostavat esiin mahdollisuuden, että tietoisuus on vain merkityksetön 'sivustakatsoja'. Niissä havaittiin, että n. 0,5s ennen kuin ihminen teki tietoisen päätöksen napin painamisesta, oli aivoissa aktivoitunut napin painamista valmisteleva prosessi. Tietoisuus tuli siis jälkijunassa aivoihin nähden. Puoli sekuntia voi tuntua lyhyeltä ajalta, mutta hermoston toiminnassa se on pitkä aika.

Liebetin johtopäätös oli, että tietynlainen esitietoisuus valmistelee valmiita toimintaehdotuksia, jotka tietoisuutemme joko hylkää tai hyväksyy. Emme voi siis tietoisuudessamme kehittää uusia toimintaehdotuksia, tyyliin "napauttaisinko nyt sormea vai viheltelisinkö?", vaan tietoisuutemme on sidottu toimimaan hyväksytty/hylätty-kumileimasimena esitietoisuudesta tulevien toimintayllykkeiden toteuttamiseen.

Tietoisuus olisi siis hieman vastaavassa asemassa kuin presidentti on lakia säädettäessä, jossa se joko hylkää tai hyväksyy lain, mutta ei osallistu sen sisällön valmisteluun.

Radikaalimpi tulkinta näistä tuloksista kuitenkin on, että tietoisuus hiihtää auttamattomasti perässä päätöksenteostamme ja me vain kuvittelemme, että voimme tietoisesti tehdä päätöksiä, suunnitella, jne.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat