Ravinnon energiasta

Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Tuotteissa kerrotaan yleensä energiamäärä per 100g yms. Millä tavalla tuo energiamäärä määritellään? Onko se laskettu vaan jotenkin tuotteen sisältämien rasvojen ja hiilihydraattien ja muiden energialähteiden määrien avulla jotenkin? Ja jos on niin miten? Onko ilmoitettu energiamäärä se energia, jonka tuote sisältää, vai se, jonka elimistöni pystyy käyttämään? Jos juon rypsiöljyä, niin ei tuo kaikki energia varmaan tule elimistöni käyttöön? Siinä kuitenkin lukee 900kcal/100g, mitä sillä tarkoitetaan?

くそっ!

Kommentit (2)

Vierailija

Se on laskettu, tuotteen sisältämä. Kaikki energia ei välttämättä päädy elimistön käyttöön. Esimerkiksi proteiinin käyttö energiaksi ei ole kovin tehokasta ja kalsium sitoo rasvaa ja osa ei imeydy. Enkä usko, että jos naukkaa reilun annoksen kasviöljyä, niin elimistö ehtisi sitä kokonaan käyttää.

Vierailija

Ravintoarvoissa on suuret vaihtelut eri raaka-aineiden välillä. Sen lisäksi valmistustapa vaikuttaa siihen.
Karkeasti voisi sanoa että paremmuusjärjestys on : Rasvat, sokerit, proteiinit, kuidut.
Niissäkin on vielä sisäisiä eroja. Eri kombinaatiotkin merkisevät paljon.

Asia on liian laaja että alan erittelemään tarkemmin. Netistä lötyy ruuasta asiallistakin selitystä.

Uusimmat

Suosituimmat