Seuraa 
Viestejä41238

Kehityksemme paradoksit ulottuvat kaikille mahdollisille sektoreille. Tässä muuan.

Ihmisten elinikä länsimaissa on kohonnut ennätysmäiselle tasolle, ja lähivuosikymmeninä sen ennustetaan aina vain kasvavan. Vedonlyönnit ensimmäisestä 150 -vuotiaasta ovat jo käynnissä. Samaan aikaan suuntaamme palvovan katseemme kaikessa yhä enemmän ja yhä nuorempiin. Nuoruus tuntuu olevan valttia kaikessa. Sen ymmärtää, että se on valttia urheilussa, että kilpaillaan kuka on nuorin formuloiden maailmanmestari kautta aikojen, mutta että kaikessa muussakin. Mitä järkeä siinä on? Mistä se kertoo?

Minun mielestäni se kertoo kertakäyttöisyydestä.

Nuoret valtaavat työelämän. Nämä samat ihmiset, jotka haluavat elää yhä vanhemmiksi tekevät maailmastaan sellaisen, jossa heillä itsellään ei ole enää käyttöä yli 40 -vuotiaina. Nuoret ovat innovatiivisia, rohkeita, trenditietoisia, energisiä, nykyteknologian osaavia, määrätietoisia... Kyllä, kyllä. Mutta tällainen kiirehtiminen on johtanut väistämättä myös yhä nopeammin täyttyvään romukoppaan. Ei riitä, että vauhdilla urakoidut tuotteet hylätään jätekasaan aina vain nopeammin uusien tuotteiden noustessa niiden paikalle, työntekijät päätyvät samaan kasaan myös, aivan samalla tavalla kuin työnsä helmet, kun uudet ja entistä nuoremmat ryntäävät korvaamaan heidät ja heidän ajatuksensa.

Kulttuurissa tämä on aivan mahdottoman silmiinpistävää. Maamme lykkää vuosittain 200 uutta nuorta taiteilijaa kentälle, jossa kokonaisvaltaisen, huomiotaherättävän uran pystyy elinaikanaan tekemään 20 - 30 ihmistä. Nämä 200 ovat 20 - 30 vuotiaita, ja heillä on suunnaton vimma esitellä taitonsa ja itsensä. Heitä varten on valjastettu trenditietoinen lehdistö ja galleriat, ryhmänäyttelyt ja apurahat. Joka viikko media esittelee sensaation, joka hymyilee valokuvissa 'elämäntyönsä' keskellä, elää 15 minuuttiaan kuuluisuudessa ja putoaa kuin lehti syksyyn. Tulevaisuuden Kuukausiliitteen 'Missä hän on nyt' -palstalla riittää kohteita...

Noh, onneksi nykyään on sentään kansainvälisyys, kotimaisten mahdollisuuksiemme lisäksi muutama maamme edustaja elättää itsensä sen avulla.

Kirjallisuus. Miksi minua pitäisi kiinnostaa, miten joku parikymppinen mainospelle on käyttänyt yhteiskuntamme tarjoamia mahdollisuuksia mahdollisimman törkeästi hyväkseen? Mitä minua liikuttaa, miten hän on nainut, miten ryypännyt, kenen kanssa kokkelia haistellut? Näitä 'uusia Volter Kilpiä' nousee kuin sieniä sateella. Aikanaan suuren kirjallisen työn ja uran luomiseen vaadittiin kymmenien vuosien uurastus ja valtaisa kirjallinen ja yhteiskunnallinen sivistys, nyt samaan riittää (yleisön ja median mielestä) viisi vuotta piiputtavaa elämäntapaa ja yksi onnenkantamoinen. Ja nuori ikä. Me palvomme noita pällejä, jotka ovat tehneet juuri ja juuri täysi-ikäisenä sen, minkä tekemisestä me olemme haaveilleet 30 vuotta. Näemmekö me heissä itsemme, omat unelmamme, sen mitä olisimme halunneet olla? Pyh, yksinkertaisesti olemme hylänneet vanhan sivistyksen ja siirtyneet lopullisesti kertakäyttöisyyden, formuloiden ja rokkitähtien aikaan.

Hyväksyn täysillä sen ajatuksen, että yli kolmekymppinen rokkikukko on teeskentelijä, mutta täytyykö sen saman koskea nykyään kaikkea muutakin! Luottaessamme sokeasti markkinakoneistoon emme enää luota itseemme. Kun trendikäs lehti kertoo jälleen uudesta 'sensaatiosta, lupauksesta', me ostamme tuon ajatuksen ja haemme kaverilta nimmarin kirjakaupan esittelytilaisuudesta, eikä kukaan muistele niitä sensaatioita ja lupauksia, jotka ilmestyivät samalla tavalla edellisinä vuosina ja sitten katosivat jonnekin. Siellä jossakin niitä riittää...

Mitä meiltä puuttuu?

Meiltä puuttuu pitkäjänteisyys.

Halutessamme kaiken heti ja nyt ja maksimaalisella teholla, me ostamme sen siltä jolla on kovin ääni ja rennoimmat liikkeet. Onko säälittävämpää näkyä kuin viisikymppinen, kaljuuntuva yritysjohtaja, joka yrittää kopioida ulkoasunsa ja elämäntyylinsä 17 -vuotiaalta BMX-pyöräilijältä?

Ja niitä hemmoja riittää.
Yo man!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (28)

luonnonystävä
Seuraa 
Viestejä215

Taidan kuulua Awebin kuvailemaan nuoreen menestyvään sukupolveen (syntynyt 70-luvun jälkipuoliskolla)

Rohkaisevaa tietää, että asemani työmarkkinoilla on noin vahva, kun nykyinen pätkätyösuhteeni on taas katkolla muutaman kuukauden päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
luonnonystävä
Taidan kuulua Awebin kuvailemaan nuoreen menestyvään sukupolveen (syntynyt 70-luvun jälkipuoliskolla)

Rohkaisevaa tietää, että asemani työmarkkinoilla on noin vahva, kun nykyinen pätkätyösuhteeni on taas katkolla muutaman kuukauden päästä.

Joukossanne on toki myös rajua kilpailua. Ei onni jokaista potki.

edit. Sinällään useimmille kyllä riittäisi hommia ja menestystä, mutta kertakäyttöhenkinen kilpailuyhteiskuntamme ei salli sitä. Johtuu siitä, että ihmiset haluavat enemmän kuin välttämättömän, ja siitä että tuon välttämättömänkin raja jatkuvasti siirtyy.

Tämä on kulutusyhteiskunta!
Kulutusyhteiskunnassa kulutus kohdistuu myös itse kuluttajiin, ihmisiin.

Tämä on myös läpinäkyvä tirkistely-yhteiskunta. Läpinäkyvyys paljastaa säälimättömästi ihmisten heikkoudet ja kelvottomuuden. Meidät on testattava ja (tulos)kuntomme todennettava läpi elämän, aina päiväkodista hamaan hautaan vanhainkodin kautta. Samaan aikaan kun elämme yhä vanhemmiksi ja meidän halutaan elävän yhä vanhemmiksi, pitäisi meidän myös pysyä terveinä, nuorina ja yhteikuntakelpoisina yhtä kauan.

-Katsokaa vaikka vanhusten huollon nykytilaa!
Kuka haluaa vuodeosaston "asiakkaaksi"?

Läpinäkyvässä yhteiskunnassamme siirrymme suuryksiköiden karsinoista toiseen asiantuntijoiden testaamina, kaikki puutteemme paljastettuina ja kirjoihin kirjattuina. Testatut valiot hehkuvat hetken ja heidän tyhjiin puristetut kuorensa siirtyvät unohdettujen armeijaan?

Kuka jaksaa elää 150 vuotiaaksi kun lapsemmekaan eivät tahdo jaksaa edes aikuisiksi? Saammeko kaikki hehkutettua laadukasta terveydenhoitoa keski-ikäisinä jotta jaksaisimme eläkeikään ja kohdata yksinäisen vanhuuden ilman seuraa ja auttajia? Mistä tietää toteutuuko Esko Ahon visio uljaasta, terveesti elävästä ihmisestä ja rupusakin korotetuista "palvelumaksuista".

Toisinaan tuntuu, että on toivoakin. Olen kuullut uusia, tosin heikkoja kaikuja yritysmaailmasta hieman iäkkäämpien ihmisten hyvistä puolista, hijaisesta tiedosta, työhön sitoutumisesta, ammattitaidosta. Mutta tarkoittaako tämä vain edelleen korotettua eläkeikää?

Ranskassa taannoin haastateltiin 129 vuotiasta naista. Kysyttiin mika oli hanen pitkan ikansa salaisuus. Vastaus kuului: minulla on vain yksi ryppy ja istun sen paalla". Huumori ja oma suhtautuminen ymparistoon vaikuttaa paljon onnellisuuden kokemiseen. Harmillista jos sukupolvien valille tulee suuri kuilu.

Keskimaarainen elinika on noususuhteessa ja nakyy arjessa. Vanhainkodeissa on 100-109 vuoden ikaiset asiakkaat yha tavallisempi naky. Sinansa ihan ok, jos on viela hyva elamanlaatu

Hedonistinen trendi on kuitenkin karsimassa inflaatiota. Selvasti vanhat arvot on palaamassa joissain maarin takaisin. Tyøelamassakin tuetaan "asiantuntijuutta" jonka takaa iakkaammat tyøntekijat.

Onhan se hyva asia, etta nuoria ihmisia tuetaan elamansa alussa ja annetaan mahdolluuksia. Itsellamme ei ehka aikanaan ollut yhta helppoa, mutta en silti kadehdi nykypaivan nuoria. Yhteiskunta vaatii yksiloiltaan aina vaan enemman ja psyykkinen/sosiaalinen paine on suurempi.

Myonnan kylla awebin mainitseman pinnallisuuden ym. Siksi onkin niin tarkeaa tunnistaa se, mutta eihan siihen oravanpyoraan tarvitse menna mukaan. Hyvaa paivanjatkoa !

Tästä nuoruushypetyksestä on vastuussa ennenkaikkea mainosmaailma ja mediat. Voi jestas, kun naurattaa tämä kohtalokas kirjailijatar Sofi Oksanen, joka nyt esiintyy kaikkienalojenasiantuntijana synkistelemässä medioissa.

Hätkähdyttävä ulkonäkö ja viiltelybulimiabiseksuaalisuusvirolaisuus myy ehkä hetken, mutta mitä neito todella aikoo elämällään tehdä! Tunteekohan juttua kirjoittava viisikymmentäkaksivuotias sopulisetä tekevänsä tärkeää yhteiskunnallista työtä, kun hän vääntää juttua milloin mistäkin "julkisuusyrittäjästä" (ihana eufemismi tyrkylle).

Ei ihme, että toimittajat sairastuvat paljon muita ammattiryhmiä useammn nihi- ja alkoholismiin.

Työelämässä ikäsyrjintä on paljon vakavampi asia, mutta luultavasti se väistyy muutaman lähivuoden aikana. Työnantajilla ei ole enää shhen varaa.

On tässä seniorin elämässä hauskakin puolensa: mainosmiehet jättävät kaikki yli viisikymppiset rauhaan. Meidän oletetaan olevan kiinnostuneita vain kahdesta asiasta: luontaislääkinnästä ja virtsankarkailusta!

Mummo

Mummo kirjoitti:

"On tässä seniorin elämässä hauskakin puolensa: mainosmiehet jättävät kaikki yli viisikymppiset rauhaan. Meidän oletetaan olevan kiinnostuneita vain kahdesta asiasta: luontaislääkinnästä ja virtsankarkailusta! "

Hmm.. Olettaa sopii kuule, että monessakin firmassa herätään huomaamaan minkälainen kultakaivos ikääntyvä ihminen on. Heitä kun tässä maassa on koht'sillään melkoinen määrä.
Olisi siis silkkaa "tyhmyyttä" sivuuttaa kyseinen asia.
Parhaat palat vievät he, jotka saapuvat markkinoille hyvien, toimivien ratkaisujen kanssa ja onnistuvat luomaan vakuuttavan ja luotettavan aseman asiakkaiden keskuudessa.

Yllättävää vain on se, että mylly käynnistyy näemmä tosi hitaasti.

Useamman vuoden ajan on markkinoille odotettu esim. yksinkertaista matkapuhelinmallia, mallia, jolla voisi yksinkertaisesti vain soittaa ja kenties lähettää tekstiviestiä.
Mallia, jossa olisivat selkeät isot numerot ja kirjaimet.
Vaan eipä vielä näy...
Markkinat ovat jo olemassa, vain tuote puuttuu..

Kuolema tullee näyttäytymään ihan toisenlaisessa valossa.. Surkeat asiakaspaikat vanhainkodeissa pistävät monenkin miettimään sitä omaa lähtöä.
Ei aikaakaan, kun meilläkin on eutanasiaa markkinoivat yhtiöt.

Luontaislääkkeiden ja virtsankarkailun lisäksi en näe tulevaisuutta yhtä ankeana... Näen vanhuuden markkinamiehen kannalta kuin ylitsepursuavan runsauden sarven

Kuka lie ehtii apajille ensin... jaettavaa toki riittää sen jälkeenkin.

Edit: Mitä muuten tulee tuohon nuoruuden ihannointiin, esim. työelämässä. Se alkaa olla menneen talven trendejä se.

Vierailija

Sofi Oksanen taitaa todellakin kuulua tähän genreen. Noh, sitten kun hän on niin vanha ja rupsahtanut (30?), että ketään jaksaisi enää kiinnostaa mihin hänet milloinkin on sidottu ja millaisella köydellä, ja tulot arvatenkin tästä johtuen hieman putoavat, hän osaa kuitenkin varastaa kirjastosta kirjoja ja kartuttaa kokoelmaansa siten.

Pikku G:n voisin mainita myös, mutta pidetään tämä sellaisena viimeisenä saarekkeena, jossa häntä ei mainita.

Tästä pitkäjänteisyyden hylänneestä kertakäyttöyhteiskunnasta vielä sen verran, että sen toimintatapa; elätetään ihmiset entistä vanhemmiksi ja tehdään heistä tarpeettomia entistä nuorempina, muistuttaa irvokkaalla tavalla jotain laboratoriokoetta, jossa ihmisyksilöillä testataan, kuinka kauas vääjäämätöntä voidaan lykätä. Olemme laboratoriohiiriä.

Neil Youngin riimit: 'It's better to burn out than fade away' pitäisi oikeasti kuulua: 'It's better to burn out AND fade away...'

heh,heh mummo! no onhan siina sitten jotain hyvaakin, kun jattavat rauhaan!

Hyva kun ikarasismista puhutaan aaneen ja tunnistetaan ongelmaksi. Alyton juttu, jos ei asiantuntijuutta ja rautaista ammattitaitoa kaytettaisi hyvaksi. Muistan kuulleeni, etta keski-ikainen nainen on eniten vaaravyohykkeessa. Kun tuottavuusvaihe menee ohi kohdellaan hanta nakymattomana. Todella raadollista!

Noviisit luulee aina alussa tietavansa ja osaavansa kaiken. Ilmio kuuluu kaiketi ikaan ja henk.koht kehitysprosessiin. Tunnistan muuten ko ilmion omasta kehitykaaresta. hah,hahaa (taytyy valilla nauraa itselleen)

Ainoa varma asia on, etta yhteiskunta muuttuu jatkuvasti ja me ihmiset tiedetaan loppujen lopuksi tasta kaikesta aika vahan. Turhat voohotukset ja uhoamiset jaa ikaa myota pois ja aito mielenkiinto jaa jaljelle.

Raadollisuus nakyy varmaan parhaiten mainosalalla.

Aweb mainitsi tuon laboratoriohiirena olemisen. Onko kukaan teista nahnyt Matrixin? Elamme varmaan enemman matrixissa kuin aavistammekaan. Markkinatalous pyorittaa.....

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Voisinpa tässä siteerata ehdottoman idolini Tove Janssonin tarinasta Hemuli joka rakasti hiljaisuutta: "Ellei joku satu tietämään mitä eläkkeelle pääseminen merkitsee, niin kerrotaan asia: kun ihminen tulee tarpeeksi vanhaksi, hän saa kaikessa rauhassa tehdä juuri mitä haluaa. Ainakin hemulin omaiset olivat selittäneet niin."

Isona minusta tulee "vanha ja eläkkeellä".

Kuinka se onkin niin, että kun on nuori ja energinen, ei ole varaa tehdä mitä haluaa, kun on keski-ikäinen ja rahaa rupeaa olemaan, ei ole aikaa, ja vanhana kun vihdoin pääsee eläkkeelle, palkkatulot ovat sylissä ja aikaa rajattomasti, ei enää jaksa tehdä yhtään mitään.

Jotain vikaa yhteiskunnassa?

edit: kijroitushäröjä

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sattuipa somasti silmiin Helena Anhavan runo:

______________

Vanhuksen silmissä hymyilee lapsi.
Kurtturuusu kukkii pakkasiin asti

Vierailija
Pikku Gen

Kuinka se onkin niin, että kun on nuori ja energinen, ei ole varaa tehdä mitä haluaa, kun on keski-ikäinen ja rahaa rupeaa olemaan, ei ole aikaa, ja vanhana kun vihdoin pääsee eläkkeelle, palkkatulot ovat sylissä ja aikaa rajattomasti, ei enää jaksa tehdä yhtään mitään.

Jotain vikaa yhteiskunnassa?

Sanoisin, että pikemminkin tekijässä, ja liian korkealle asetetuissa toiveissa/tavoitteissa.

nimim. 'tehnyt aina kaiken mitä haluaa'

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Aweb

Halutessamme kaiken heti ja nyt ja maksimaalisella teholla, me ostamme sen siltä jolla on kovin ääni ja rennoimmat liikkeet. Onko säälittävämpää näkyä kuin viisikymppinen, kaljuuntuva yritysjohtaja, joka yrittää kopioida ulkoasunsa ja elämäntyylinsä 17 -vuotiaalta BMX-pyöräilijältä?

Ja niitä hemmoja riittää.
Yo man!

Mitä ihmettä? Onko mielestäsi harrastuksilla jotkut yläikärajat, että tietyn pisteen jälkeen ei saa enää tiettyjä lajeja harrastaa? Mitäs sen yritysjohtajan mielestäsi pitäisi tehdä? Pelata golfia ja purjehtia? Käydä lavatansseissa? Hei oisko aika löysätä pipoa ja karistaa vihdoin ja viimein ne stereotypioiden rippeet menemään sielät hikinauhan alta, jonka suurimmaksi osaksi yhteiskuntamme onkin jo tehnyt, mukaanlukien tuo pyöräilevä yritysjohtaja.

Näin tässä päivänä tai edellisenä uutisissa pätkän jossa haastateltiin jotakin olikohan nyt Tampereen yliopiston proffa, amerikkalainen mies jolla oli värikkään kirjava punk-irokeesikampaus ja joku kantaaottava t-paita sekä farkut. Täytyy sanoa että riemastuin siitä näystä, kun kerrankin oli alle satavuotias professori jonka ei tarvitse käyttää sitä kalmanharmaata pukua ja sarvisankalaseja ollakseen pätevä huippututkija.

Maailma on toki muuttunut; enää ei sukupuoli tai ihonväri määrää sitä mitä ihminen saa, haluaa ja voi tehdä, ja vihoviimein alkaa myös ikään kohdistuva stereotypia poistua. Nuori mieskin saa humpata ja nyplätä pitsiä, eläkeläinen saa skeitata ja lumilautailla. Tämä on vain ja ainoastaan hyvä merkki. Se on arvojen ja asenteiden vapautumista kalkkeutuneista kaavoistaan. Ei mitään vinoutumista, eikä sen enempää minkään tietyn ikäkauden ihannoimistakaan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Aweb

Hyväksyn täysillä sen ajatuksen, että yli kolmekymppinen rokkikukko on teeskentelijä,

Minä en. Suosikkiartisteistani taitaa jo valtaosa olla yli viisikymppisiä, ja nimenomaan niistä kaikkein kovimmista rokkistaroista puhuttaessa. Toki on nuorempia, nouseviakin tähtiä jotka ovta tosi hyviä, mutta he ovat kuitnekin vasta oppipoikia rokkikukkoudessa. Joku Jonne Aaron on ihan täysi pelle tämän suhteen, vaikka musa onkin mukiinmenevää ja elkeet suureelliset. Hänellä ei kuitenkaan ole sitä karismaa ja aitoa rokkikukkoutta, joka syntyy iästä, elämänkokemuksesta ja pitkästä ja huikeasta urasta, toisin kuin tosi rokkareilla. Teinityttöihin vetoaminen tietysti onkin eri asia kuin meihin tosiharrastajiin...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija

Kosh kirjoitti:
Mitäs sen yritysjohtajan mielestäsi pitäisi tehdä?

Yritysjohtaja oli parodinen kärjistys. Vilkaise nyt hyvä ihminen hieman kulloistakin kirjoitustyyliä ennen kuin otat suurennuslasisi esiin.

Kosh kirjoitti:
Näin tässä päivänä tai edellisenä uutisissa pätkän jossa haastateltiin jotakin olikohan nyt Tampereen yliopiston proffa, amerikkalainen mies jolla oli värikkään kirjava punk-irokeesikampaus ja joku kantaaottava t-paita sekä farkut.

Näin saman. Älykkäät ihmiset ovat usein kantaaottavia. En ole sodassa irokeesejä vastaan. En myöskään ole standardoimassa tyylejä enkä ajamassa ihmisiä muotteihin ja ikäroolimalleihin. Kyse tässä kirjoituksessa oli jostain aivan muusta.

Kosh kirjoitti:
Täytyy sanoa että riemastuin siitä näystä, kun kerrankin oli alle satavuotias professori jonka ei tarvitse käyttää sitä kalmanharmaata pukua ja sarvisankalaseja ollakseen pätevä huippututkija.

En missään tapauksessa väitä, etteikö nuorten joukossa (tuo proffa kylläkin oli vähintään minun ikäiseni) olisi erittäin päteviä ja älykkäitä ihmisiä. Tiede-lehden tutkija-esittelyyn ei ole tainnut eksyä yhtään 100-vuotiasta proffaa. En puhu yksittäistapauksista vaan aikakauttamme leimaavasta tyylistä.

Kosh kirjoitti:
Maailma on toki muuttunut; enää ei sukupuoli tai ihonväri määrää sitä mitä ihminen saa, haluaa ja voi tehdä, ja vihoviimein alkaa myös ikään kohdistuva stereotypia poistua.

Kyllä kyllä. Nämä ovat aikakauteemme liittyviä hyviä ilmiöitä. Hyvä että otit puheeksi. En kuitenkaan puhunut tästä.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Aweb
Kosh kirjoitti:
Mitäs sen yritysjohtajan mielestäsi pitäisi tehdä?

Yritysjohtaja oli parodinen kärjistys. Vilkaise nyt hyvä ihminen hieman kulloistakin kirjoitustyyliä ennen kuin otat suurennuslasisi esiin.
[...]
Kosh kirjoitti:
Maailma on toki muuttunut; enää ei sukupuoli tai ihonväri määrää sitä mitä ihminen saa, haluaa ja voi tehdä, ja vihoviimein alkaa myös ikään kohdistuva stereotypia poistua.

Kyllä kyllä. Nämä ovat aikakauteemme liittyviä hyviä ilmiöitä. Hyvä että otit puheeksi. En kuitenkaan puhunut tästä.

Mistä sitten? Miksi se yritysjohtaja joka BMX-pyöräilee, on säälittävä?

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vaarini aikanaan lähes seitsenkymppisenä opetteli lumilautailemaan.
Suurin osa kansasta ei vielä moisista kotkotuksista ollut kuullutkaan.

Itse en osaa vieläkään.

Jos on tahtoa/aikaa/rahaa, niin toteuttakoot kaikki itseään omilla (laillisilla) tavoillaan.
Nuorekkuus on kadehdittava piirre ihmisessä, vaikkakin ymmärrän toki BMX-vertauksen tahallisena "tekonuorekkuutena" - sanahirviö sallittaneen - joka ei taas välttämättä ole mitenkään tyylikästä.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Onhan meillä täälläkin rakastettava Mummo, joka paraikaa tekee nettisurffailusta vanhemmallekin väelle täysin sopivaa ja vireyttä ylläpitävää ajanvietettä. Enkä ainakaan itse koe sen vastustavan lainkaan foorumin nuorekasta imagoa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Mummo rulaakin ihan kybällä.

Joko tämäkin sanonta on vanhanaikainen? Toivottavasti, se on aika hirveä tapa sanoa että joku on mun idylli.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat