Seuraa 
Viestejä45973

Törmäsin Hessdalenin valoilmiöitä käsittelevässä jutussa outoon väitteeseen. Tieteen kuvalehden verkkoartikkelissa vuodelta 2002 mainitaan seuraavaa:

"Massimo Teodoran. Hän mittasi viime kesänä valoilmiöiden liikenopeuksia. Hänen selvityksensä mukaan hehkuvat kappaleet voivat liikkua peräti 100 000 kilometrin sekuntinopeudella, mikä vastaa kolmasosaa valon nopeudesta."

Voiko väitteessä olla mitään perää? Miten moisen nopeuden voisi muka mitata? Hessdalenin laakso on 12 km pitkä ja valoilmiöt rajoittuvat ainoastaan sen alueelle. Mikä perkeleen sensori voisi rekisteröidä avoimella taivaalla viilettävän 100000 km/s kohteen? Ei kai mikään? Puhumattakaan siitä, että ilmakehässä mikään voisi kappale voisi liikkua lähellekää noin kovaa.

Tietoni fysiikasta ovat olemattomat. Mutta näin näppituntumalta ja maalaisjärjellä ajateltuna väite on naurettava. Voin tietysti olla väärässäkin....

Kommentit (6)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Murva

Mikä perkeleen sensori voisi rekisteröidä avoimella taivaalla viilettävän 100000 km/s kohteen? Ei kai mikään? Puhumattakaan siitä, että ilmakehässä mikään voisi kappale voisi liikkua lähellekää noin kovaa.

Laaseri sensorilla esim??

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Onko moista sensoria olemassa? Onko sellainen Hessdalenissa? Voiko sillä mitata huonosti ennustettavaa ilmiötä Hessdalenin laakson yläpuolisen ilmakehän osan laajuudelta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
David
Seuraa 
Viestejä8877

Kulmanopeuden perusteella, jos anturit ovat valmiiksi suunnattu tiettyyn kulmaan ja tunnetaan etäisyys kohteeseen. Etäisyydenkin saa tietysti käyttämällä useampia mittauspisteitä.

Niin, mietinpä vaan, että moinen kohde on sitten havaittavissa about nanosekunnin kulkiessaan sen 12 km laakson poikki. Mistä se huomaa, että ilmiö edes ilmeni? Pitäisi olla tarkka kamera. Pitäähän siitä joku tallenne jäädä, koska silmällä ei varmaan sitä ehdi huomata. Mutta lasersensoria vaan ja sitten lasketaan kulmia? Niin kai se sitten hoituu mutta että käytännössä? Hieman yhä epäilen.

salai
Seuraa 
Viestejä7651

Esim. tuolla keskustellaan asiasta:
Olet tässä: Suomi24 > Keskustelu > Uskonnot & uskomukset > Rajatieto > Ufot
Suomi24 osaa sentään laittaa ufojutut paremmin osastoihinsa kuin tämä ns. "Tiede"-foorumi.

Astrofysiikan professori Massimo Teodoranista löytyi juttua mm. (ruotsiksi) tuolta:
-De enda uppgifterna jag hittar om ”professorn i astrofysik” Massimo Teodoran handlar om hans UFO-intresse.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat