Seuraa 
Viestejä45973

Miksi istut juuri nyt koneen ääressä ja selailet näitä sivuja? [size=150:2wx2tjek]MIKSI?[/size:2wx2tjek]

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (52)

Koska täällä käyminen on muodostunut samanlaiseksi tavaksi kuin aamukahvi.. Mutta koska ulkona paistaa aurinko, aion justkohta lähteä lenkille.

Mutta miksi pikku Hiawatha istuu tiipiissään?

Sama vika, huonon tavan olen oppinut... ei tietoakaan itsekurista tässä suhteessa.

Aikaisin on noustava nuotiota virittämään ja mustangit syöttämään muiden leiriläisten vielä tuhistessa raskasta unta telttojensa suojissa. Aurinko paistaa kutsuvasti myös täällä preerialla, taidankin lähteä dingojen kera leikkimään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikku Hiawatha, Manitou olkoon kanssasi ja varo kalpeanaamoja; he puhuvat kaksihaaraisella kielellä. Idän valkoiseen Isään ei ole luottamista.

Hurskapöllö
Pikku Hiawatha, Manitou olkoon kanssasi ja varo kalpeanaamoja; he puhuvat kaksihaaraisella kielellä. Idän valkoiseen Isään ei ole luottamista.

Manitou myös sinun kanssasi! Näin on, ei ole kalpeanaamoihin luottaminen... Täällä kesyttömän preerian taivaan alla emme luota muihin kuin itseemme ja vahvoihin, uskollisiin mustangeihin, joita villikoirat vartioivat. Mikäli kalpeanaama eksyy maisemiin, on hänen henkensä lunastettava kuusivaiheisessa Harmaan Savun luottamustestissä ja mikäli testin kuluessa savu ei hälvene, on kalpeanaaman päänahka mennyttä. Toistaiseksi kukaan ei ole testistä hengissä selvinnyt ja armoa emme anna.

Pieni Hiawatha.

En ole ikänäni kuullut kuusivaiheisesta Harmaan Savun luottamustestistä!

Rauhanpiipustahan nousee savu, mutta se on siinä tiipiin savusta hämärässä ympyrässä istuttaessa jo valmiiksi luottamuksellista tupakointia.

Muistan, miten pienenä kalpeanaamana imaisin ensimmäisen Bostonini saunan takana vahvalla itseluottamuksella varustettuna, ollenkaan ennakoimatta känsäistä kouraa, joka kesken poskisauhuni tarttui olkapäähäni. Silloin vedin ensimmäisen kerran henkeen.

[quote="pikku Hiawatha"]Miksi istut juuri nyt koneen ääressä ja selailet näitä sivuja? [size=18]MIKSI?

Nytkin opiskelen ... esim. moni sana on minulle uusiosana. Bannaus-sana oli tullut tutkuksi ja sitten joku kirjoitti pännäyksestä (tms.) ... mutta se taisikin olla kuin slangi-sana bannukselle.

Täällä palstalla kun pyörii herää mielenkiintoisia kysymyksiä ja jos niitä jää pohtimaan ... syntyy oivalluksia - elämästä - . (Ja vaikka pohdintani
ovat joidenkin mielestä turhia, ei se mitään ... elämä on sellaistakin.)

Pohdinnot eivät ole koskaan turhia silloin, kun ne kumpuavat rehellisyydestä ja aitoudesta. Oivallukset elämästä ovat tärkeitä. Suuria oivalluksia voi kokea ritisevän iltanuotion äärellä lämmitellessä, mustangien aitausta korjatessa tai aamulla, kun pistää päänsä ulos tiipiistä ja kuulee keväästä villiintyneiden lintujen viserryksen. Parhaimmat ja tärkeimmät oivallukset syntyvät oman sisäisen äänensä kuuntelemisesta kaikkeuden keskellä.

Kuusivaiheinen Harmaan Savun luottamustesti on vaarallinen ruumiille, mutta ennenkaikkea sielulle. Harva on testistä kuullut, sillä jo testiinpääsyn edellytyksenä on tietyntasoisen luottamuksen saavuttaminen. Testi on kooste salaisista riiteistä, joiden tarkoituksena on avata testattavan mieli kerros kerrokselta sekä fyysisten, että psyykkisten suoritteiden avulla. Kuka testistä selviää kokee suunnatonta onnea, kuka epäonnistuu, menettää elämänuskonsa lisäksi päänahkansa.

Hörpätessäni äitini omin käsin koristelemasta savimukista vahvaa, iloiseksi tekevää muah- juomaa koin voimakkaan, pydähdyttävän näyn. Voipi olla, että näky johtui juuri muah- juomasta joka on minulta kielletty, koska en siis ole vielä puolta vuosisataa vanha, joten saan vain syyttää itseäni mieleeni hiipivistä hölmöyksistä...

Kuin poppamiehen rauhanpiipun savuisesta pöllähdyksestä eteeni kirposi kuva naapuriseudulla asuvasta uudisasukkaasta, jonka tuvan edessä kasvaa kotoisasti omenapuita ja tomera mäyräkoira vahtii pihamaata. Tiipiistämme itään asustaa vihainen valkoinen Isä, johon ei ole luottaminen. Nämä kaikki asiat eteeni sain, juuri kuten kirjoitettu on. Nyt istun tiipissäni ja katson hämilläni muah- juomaa mukini pohjalla... Olisi totisesti pitänyt uskoa leirin vanhinta ja jättää muah kuplimaan savikannuunsa.

Kyllä, sisäisen äänen kuuntelu on tärkeää, ei tule elämässä ohajutua ns. ulkoapäin. Silti itsensä tunteet tulee ottaa - ei vakavasti - .

Lapset, nuo nerot! ... eivät välitä pienistä ... eli he voivat kaatua, mutta he eivät jää ns. tuleen makaamaan ... aikuisten tavoin valittamaan.

Tulee elää kuin Astrid Lingrenin luomat "roolimallit": Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli, Lotta (jne.) Yhdestäkään aikuisesta ei ole aikuiselle - hyvän elämän - "mannekiiniksi".

Pikku Hiawatha!

Tietyntasoisen luottamuksen saavuttaminen onkin sitten vaarallista, koska vasta sitten pääsee kuusivaiheiseen Harmaan Savun luottamustestiin, jossa todennäköisesti menettää päänahkansa, jos oikein ymmärsin.

Näyssä näkemäsi saattaisin olla jopa minä; pihalla on omenapuita ja minulla on myös mäyräkoira, tosin hänellä on makuupaikka kylmäkaapin alahyllyllä.

Sitä muah-juomaa olisi mukava maistaa. Onkohan se väkevämpää kuin kahvi? Kahvilikööri? Kahvi ja konjakki? Pontikka kahvilla?

Harmaan Savun testi on vaarallinen. Elämä on.

Näky oli kuin olikin sinusta! Luulin jo hetken kirjoittelevani naapurini kanssa, mutta hänellä on mäyräkoira pihalla ja sinulla on mäyris siis viileäkaapissa?! Taisit vain joskus kirjoittaa silitteleväsi mäyräkoiraa, mutta voihan lasinkin pintaa hivellä?? Itse olen kylläkin sitä mieltä, että aina aito lystikäs naamainen mäyräkoira pullonkyljen voittaa. Kalpeanaamat ovat välillä omalaatuisia, siksi heistä onkin syytä pysyä kaukana tai ainakin tarkkailla heitä ruohikosta pitkään ennen lähestymistä.

Muah- juoma on juoma, joka muuntautuu juojan mielialan ja mieltymyksien mukaan. Mua ah, niin haluttaa juoda kuohuviiniä juuri tänä iltana, tai muah niin huvittaa juuri nyt tarjota sinulle konjakkia. Kätevää. Täällä preerialla olemme varsin käytännöllisiä ja maanläheisiä.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
lystikäs
Yhdestäkään aikuisesta ei ole aikuiselle - hyvän elämän - "mannekiiniksi".

Minkä ikäinen itse olet? Kaikki aikuiset niputat suitsait huonon elämän mannekiineiksi! Taidat olla hyvin pessimistinen ja elämääsi pettynyt ihminen, jonka nimimerkki on sarkasmissaan huikea.

Hehee, vai on Hurskis malttanut pitää mäyräkoiransa viileäkaapissa sunnuntai-iltaan asti.

Pikku- Hiawatha saattaapi olla vain intohimoinen tupakanvastustaja. Kuusi muhevaa sikaria peräjälkeen tekee kenestä tahansa valkea- ellei peräti vihreänaaman.

Mummo

Kylässämme ei ole lupaa pöllyttää ikiaikaista pahkapiippua kuin poppamiehellä ja kyläpäälliköllä, me muut nautimme ainoastaan nuotionsavusta ja aamuautereessa sirosti menuettia tanssivasta usvasta. Mitä tulee muah- juomaan, on juoma tarkasti säännöstelyä. Mikäli juojan silmien valo alkaa hämärtymään, hänet istutetaan lauman temperamenttisimman mustangin selkään takaperin keikkumaan ja poni lähetetään lautasille lyöden virmaan laukkaan. Mikäli ratsastaja kestää selässä putoamatta, on hän oikeutettu uuteen muah- kupilliseensa. Loppuillasta jokainen muah- kupillinen lunastetaan uudella ratsastuskirroksella leirin ympäri; kestävimmät ja hyväkuntoisimmat juojat pysyvät mustangin selässä aamuyöhön asti.

[quote="Sepi"] Minkä ikäinen itse olet? Kaikki aikuiset niputat suitsait huonon elämän mannekiineiksi!

> Tarpeeksi vanha "haukkumaan" aikuisten tavan elää.

Taidat olla hyvin pessimistinen ja elämääsi pettynyt ihminen, jonka nimimerkki on sarkasmissaan huikea.

Olen hyvin onnellinen - lapsi auringon - kun ns. sisäinen lapseni voi oikein hyvin ... ja sinun nimimerkkisi on ... no, mitäpä sillä on väliä ...

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
lystikäs
Olen hyvin onnellinen - lapsi auringon - kun ns. sisäinen lapseni voi oikein hyvin ... ja sinun nimimerkkisi on ... no, mitäpä sillä on väliä ...

Onnea sisäiselle lapsellesi!

Tarkentaisitko hieman sitä, mikä seikka kaikissa aikuisissa (sinua ehkä lukuunottamatta?) pilaa heidät?

Olit sanoa jotakin nimimerkistäni. Älä ujostele, kestän kyllä!

[quote="Sepi Tarkentaisitko hieman sitä, mikä seikka kaikissa aikuisissa (sinua ehkä lukuunottamatta?) pilaa heidät?

> Aikuinen, joka ei elä pilke silmäkulmassa on ihminen, joka ottaa elämän vakavasti. Aikuisuuteen kuuluu olla huolia kantava tosikko ... joka ei osaa nauraa - itselleen - (lastenkaltaisten on taivasten valtakunta)

Aikuinen luulee olevansa parempi ihminen, (tms.) kun kantaa harteillaan maailmantuskaa, mutta lapsikin sen tietää, ettei ne puheet (valitus) mitään merkitse vaan teot ts. toiset tekevät ja toiset valittavat. Usein on niin, että ne jotka jotain tekevät lakkaavat valittamasta.

Tuli eilen otettua ylenmäärin mökäöljyä ja löysin täältä itseni keskustelemasta Manitoun kanssa valkoisen miehen toilailuista.

Vaikka ruuanlaitto on minulle vain henkistymisharjoitus, eräänlainen primitiivinen ja miehinen riitti valurautaisen paistinpannun ylläpitotoimineen, veitsien teroittamisineen ja yrttimaan ylläpitoineen, syön itse oikeastaan vähän. Juon tosin ehkä sitäkin enemmän, mutta se on taas toinen juttu.

Nyt rupesi kiinnostamaan kovastikin muah-juoman koostumus. Kesäisin mökillä nuotion äärellä iltahämärissä kurkkulaulantaa harrastavana metsäläisenä, kun taivaalla Iridiumit ja bolidit ovat yhtä nuotion kipunoitten kanssa, mieli yhtyy kosmokseen, elleivät hyttyset kovasti pure. Villien eläinten tassuttelua, rahistelua, riitelyä ja parittelutoimia viidakossa häiritsee vain jäätelöauton satunnainen pimputtelu. Auttaisiko tuo juoma saamaan nämäkin sovintoon keskenään? Onko vielä villihevosia?

Onko juomassa luonnonmukaisesti viljeltyjä mausteita vaiko ihan metsästä täydenkuun aikaan kaivettuja kotimaisia ainesosia? Kerätäänkö ne laulun kera vai ihan ääneti? Yksin vai seurassa? Kasvatetaanko yrtit palomino-hevosten tai yksisarvisten lannassa vai käykö käyttöön ihan Kekkilän kakka?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat