Seuraa 
Viestejä45973

Koska Washigtonin voimavarat eivät kuitenkaan riitä kahden rintaman sotaan, kannattaisiko sen tehdä Kiinan kanssa niin sanottu "kassakaappisopimus" Yhdysvallat auttaa Kiina saamaan taas Taiwanin takaisin itselleen, ja Kiina vastineeksi Iranin Yhdysvalloille?

Sopimuksessa olisi sekä hyvät että huonot puolensa. Kiinalle Iranin "menetys" olisi tietenkin kova pala, mutta Taiwan on kuitenkin stragedisesti ja poliittisesti hyvin tärkeä. Samalla Kiinan vaikutusvalta Aasiassa kasvaisi roimasti. Washigton voisi näin myös jäättää Aasian rauhaan, ja muuttua siellää hyökkääjästä puolustajaksi. Japanille voitaisiin antaa hieman aseita ja länsimaista teknologiaa, ja sanoa, että nyt sitten olette omillanne. Kyllä Japani siitä pystyisi jatkamaan ominkin aviun. Kiina ja USA voisivat myös sopia Koreoiden "väkisin yhdistämisestä" eli käytännössä Pohjois-Korean väkisin romahduttamisesta, ja pakkoliitoksesta etelään. Muodostettaisiin yhtenäinen Korean liittovaltio, jolla olisi hallussaan ydinaseita ja modernia teknologiaa, mutta ei yhtään Amerikkalaisia joukkoja. Myös Japanissa olevat Amerikkalaiset joukot vedettäisiin pois.

Mielestäni sopimus olisi hyvä, kun otetaan huomioon nykyiset olosuhteet. Se antaisi sekä USA:lle että Kiinalle ainakin kymmenen vuotta aikaa varautua tulevaan voimain koitokseen(Suomeksi sanottuna SOTAAN!) Samalla Kiinan ja USA mahdollisuus suoraan yhteenottoon vähenisi. Kiina siis palautettaisiin nyt oikein "virallisesti" suurvallaksi USA:n tuella, ja vastineeksi USA saisi nyt myös "virallisesti" liittää imperiumiinsa Iraqin, Iranin ja Afganistanin. Samalla Kiinan kannattaisi ehkä Intian ja Japanin kanssa perustaa niin sanottu "kolmiliitto" USA:aa vastaan. Mitäköhän EU-Venäjä muuten olisi mieltä moisesta ?

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat