Seuraa 
Viestejä465

Onko siitä miten vahvaa näyttöä tai tutkimustietoa, että esim. tälläisen älypelin pelaaminen kehittäisi jonkin tietyn tyyppistä ajattelukykyä? Tai itseasiassa, tulisiko se kehittymä mukaan kaikkeen ajatteluun ihan itsestään vai pitäisikö tämä kehittymä saada sulautettua mukaan muuhun ajatteluun erillisen vaivannäön kautta?

--

Niin, ja sitten vielä sellainen juttu, että miksi kirjakaupoissa ja tavaratalojen lehtyhyllyissä on niin tolkuton määrä ristikkolehtiä, mutta vain muutama erityyppisiä pulmia sisältävä lehti, joista niistäkin puolet on jotain kryptoja. Niin ja sudoko. Sudokolle taisi myös olla jokunen oma lehtensä.

Ristikkolehtien suurta tarjontaa suhteessa muiden pulmalehtien vähäisyyteen voisi ajatella jopa eräänlaisena sensuurina, ajalta jolloin suomenkielisen ajattelukielen ylläpito oli tärkeää.

Tuossa hyllyssäni sattui olemaan pari kokeeksi ostettua kryptolehtä, Eurooppa-krypto ja Hyväntuulen krypto. Näiden kryptojen perusidea on siinä, että arvataan parit kirjaimet oikein kuvan perusteella, jotka ovatkin ainoa asia, mitkä esim. Eurooppa-kryptossa liittyyvät jotenkin Eurooppaan. Sitten vaan liukuhihnatyönä loput ruudut täyteen samoja numeroita etsien.

Sivut

Kommentit (39)

Täytyy myöntäâ, kokeilin tuota peliäsi tuossa vartin ajan, ja jäin aina 6-tasolle. Ja jopa totesin, että logiikallani se oli mahdoton selvittää. Ts. kaipaan jotain vinkkiä edetäkseni siltä eteenpäin. Siirtymä oli melkoinen, sillä ennen 6-tasoa ratkaisut näyttäytyivät helposti, mutta sillä ne näyttivät mahdottomilta. Jokin looginen klikki siinä pitäâ olla, joka ehkä avautuu paremmin niille, jotka arrastavat tällaisia pelejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teemalta tuli justiisa ohjelmaa jostain japanilaisista yli 100-vuotiaista ihmisistä... Väittivät siinä että aivot ovat kuin "lihas", mitä enemmän niitä käyttää sitä paremmin ne toimivat.

Tuossa pelissä oon tasolla 14, vajaa puoltuntia oon tahkonnu...

Tutkimuksista en tiedä, mutta sudokut ihan varmasti auttavat uusien sudokujen ratkaisemisessa.

Kryptot ovat, juuri kuin sanoit.

Hanki jostain piilosana -ristikkolehti, siinä saapi pyöritellä sanoja ja oivalluksen ilo on huikea kun saa jonkin vaikean piilosanan kolmen viikon kuluttua ratkaistua.

Niin tai hetkinen, onhan näitä muuten netissäkin:
http://www.sanaristikot.net/ristikot/ar ... yppi=flash

Ja jos innostut, viikonlopun iltsarin Plus -liitteessä on ihan kelvollinen piilosana.

Ei muuta kuin da Vinci -koodia ratkomaan.

pelailin tuota just. pääsin 14. tasolle kunnes huomasin että kello on sen verran että pitäis varmaan mennä nukkumaan että huomenna jaksais mennä kouluun :/ yritetään huomenna uudestaan josko pääsis vähän pidemmälle : D

Ei olisi koskaan pitänyt vilkaistakaan tuota peliä. Tapanani ei ole tehdä juttuja, jotka eivät lähde heti sujumaan, mutta täytyihän sitä näyttää, ettei joku Ding Ding suoriudu hommasta, josta minä en suoriutuisi. Eli vähintään taso 21 piti saada. Taso 24, aikaa puolisentoista tuntia, pakko jatkaa opiskelua. Pitääkin tuhlata aikaansa tällaisiin turhuuksiin... en ole harrastanut näitä sitten peruskoulun. No, mitä nyt osaan ratkaista rubikin kuution parilla tavalla, mutta se nyt on melkeinpä stressilelu, kun sitä pyöritellään käsissä.

lvl 21 reilu puoli tuntia, mutta rupes kyllästyttämään - tapahtuuko pelissä joskus jotain muutakin?

Notpron on kans hauska älypeli ja sen arvoitukset vaativat vähän enemmänkin kuin yksinkertaista logiikkaa: http://www.deathball.net/notpron/
Ite jo pitkään ollu jumissa vasta lvl11, mutta tänään se ratkes oikeastaan yksinkertaisesti. Peli vaatii paljon kärsivällisyyttä, mielikuvitusta ja hoksottimia.

Aargh! Olen totaalisesti jumittunut tasolle 23. Siihen mennessä kaikki meni suhteellisen nopeaan mutta tässä on mennyt yhteensä yli puoli tuntia silloin tällöin yrittäen. Yritän välttää tällaisia pelejä, koska jään niihin kiinni ja välillä ne tulee uniinkin. Yksi sellainen oli http://www.addictinggames.com/bloxors.html minkä onneksi sain lopulta selvitettyä.

Toope
Seuraa 
Viestejä25565

Tämä on paljon järkevämpi peli.
http://www.fastgames.com/lustforbust.html
Try and sneak-a-peek at your buddy's HOT sister.
Use the mouse to look, but don't get caught!

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat