Seuraa 
Viestejä484

"Kraana vesi usein puhtaampaa kuin pullovesi"
Miten veden puhtaus mitataan, mihin ne perustuu ja mika olisi puhtaan veden maaritellaan !?

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Sivut

Kommentit (21)

KKHS
Seuraa 
Viestejä368

Kemiallinen puhtaus ja terveellisyys ihmiselle. Kemiallinen puhtaus siis tarkoittaa lähinnä vain sitä, miten vähän siinä on ylimääräistä ainetta. Se ei tosin aina ole sama asia kuin terveellinen (joskin täysin puhdas vesi ei mitään myrkkyäkään ole)

Lippa Luke
"Kraana vesi usein puhtaampaa kuin pullovesi"
Miten veden puhtaus mitataan, mihin ne perustuu ja mika olisi puhtaan veden maaritellaan !?

Esim. Voimalaitoksille ei pullo- tai kraanaveai kelpaa. Menee HT huonoon kuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lippa Luke
"Kraana vesi usein puhtaampaa kuin pullovesi"
Miten veden puhtaus mitataan, mihin ne perustuu ja mika olisi puhtaan veden maaritellaan !?

Bakteerien määrä on yksi hyvä kriteeri. Olikohan peräti 1000-kertaisesti vähemmän bakteereja kraanavedessä kuin vesiautomaatissa.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
P2
Olikohan peräti 1000-kertaisesti vähemmän bakteereja kraanavedessä kuin vesiautomaatissa.

Tuota tuota, yhden kerran vähemmän bakteereita minä vielä uskoisin, sillä se tarkoittaisi, ettei bakteereita olisi ollenkaan. Mutta 1000-kertaisesti, sehän tarkoittaisi, että vesi tuhoaisi ensin 1000 kertaa normaalin bakteerikannan, ennen kuin bakteereiden määrä ryhtyisi nousemaan.

Vanha jäärä

Miten ihmeessä suomalaisille on saatu myytyä pullovesi? Hanavesi on laadultaan kertaluokkia parempaa kuin pullovesi ja huomattavasti halvempaa! Haluaisin kyllä kätellä sitä myyntimiestä joka tämän tempun on tehnyt. Hänen seuraavat projektinsa ovat varmaan ilmastointilaitteiden myynti eskimoille, lämmityslaitteet Afrikkaan ja hiekanmyynti arabeille...

Vanha jäärä
P2
Olikohan peräti 1000-kertaisesti vähemmän bakteereja kraanavedessä kuin vesiautomaatissa.Tuota tuota, yhden kerran vähemmän bakteereita minä vielä uskoisin, sillä se tarkoittaisi, ettei bakteereita olisi ollenkaan. Mutta 1000-kertaisesti, sehän tarkoittaisi, että vesi tuhoaisi ensin 1000 kertaa normaalin bakteerikannan, ennen kuin bakteereiden määrä ryhtyisi nousemaan.
Just joo...

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484

Miten ne maaritellaan ?! Olen useati tormannyt ostaessani pullovesia maailmalla etta niiden maku on suorastaan....
Kuluttaja jarjestojen testitkin ovat osoittaneet etta pullovedet ovat lahes samaa luokkaa kuin mita laskemme wc;a !

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

KKHS kirjoitti: "Kemiallinen puhtaus ja terveellisyys ihmiselle. Kemiallinen puhtaus siis tarkoittaa lähinnä vain sitä, miten vähän siinä on ylimääräistä ainetta."

Tarkoittako tuo sitä, että vesi voi olla "kemiallisesti puhdasta", vaikka siinä olisi paljonkin mikrobeja?

Puhtaan veden käsitys onkin aika omituinen juttu, töissä hankittiin laserin sisäiseen kiertoon "puhdasta" vettä ja huomattiin että niissä onkin eri käsityksiä.

Oli kemiallisesti puhdasta, "tislattua vettä", teollisesti puhdasta vettä, siis hä?
En tiedä mutta luulisin että lääketieteessä on vielä omat vaatimuksensa veden puhtaudelle?

Lähinnä ongelma oli että kaikki pienet veden epäpuhtaudet palaa aktiivielementteihin kiinni ja tappaa ne ennen aikojaan.

Selvyyttä ei tullut mikä on puhtaan veden määrite, Moses Leonen vastaus tuntuis loogisimmalta selkeine rajoineen.

Jos jollain tutkittua faktaa/ oikeata tietoa asiasta niin olisin myös kiinnostunut.

Moses Leone
Eiköhän tuo liene, että pH=7,0 ja sähkönjohtokyky 0 mikroSievertiä per metri.

Minusta tuo pH on liian korkea. Kyllä paljon lähemmäs nollaa pitää päästä!

Tässä joitain puhtaan veden määritelmiä johtokyvyn mukaan:

http://www.lenntech.com/water-conductivity.htm

Water conductivity

Pure water is not a good conductor of electricity. Ordinary distilled water in equilibrium with carbon dioxide of the air has a conductivity of about 10 x 10-6 W-1*m-1 (20 dS/m). Because the electrical current is transported by the ions in solution, the conductivity increases as the concentration of ions increases.
Thus conductivity increases as water dissolved ionic species.

Typical conductivity of waters:
Ultra pure water 5.5 · 10-6 S/m
Drinking water 0.005 – 0.05 S/m
Sea water 5 S/m
Eli ultrapuhtaan veden johtokyky on korkeintaan 5,5 mikroSievertiä/metri. Juomaveden rajat ovat 0,005-0,05 Sievertä/metri. Alle 0,005 S/m veden juominen ei siis ole suositeltavaa, koska siitä puuttuvat ihmisen tarvitsemat suolot. Hyponatremian, eli vesimyrkytyksen voi saada kyllä ihan juomavedestäkin, jos sitä juo liikaa:

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=16819


Vettä ei kannata litkiä tolkuttomasti

06.06.2005 09.19

Ossi Mänki ja Toni Kokko eivät ole huolissaan vesimyrkytyksestä. Pojat olivat tiistaina HPK:n B-junioreiden treeneissä Punaportin liikuntasalissa. He kertovat juovansa vettä etenkin treeneissä aika paljon, mutta eivät kuitenkaan kohtuuttomasti.

Keskussairaalan teho-osastolla hoidetaan vuosittain useita vesimyrkytyksen saaneita.

Jos kesän kovilla helteillä hikoilee paljon, kannattaa veden tai virvoitusjuoman sijaan juoda suolapitoista nestettä. Näin voi ehkäistä vesimyrkytyksen vaaran.

Vesimyrkytys on kansanomainen nimitys hyponatremiaksi kutsutulle tilalle, jossa natriumin määrä veressä laskee. Veren suolapitoisuus siis vähenee ja veri laimenee.

Myrkytys voi johtaa aivotoimintojen häiriöihin ja pahimmillaan olla jopa hengenvaarallinen.

- Jos natriumpitoisuus laskee tai nousee nopeasti, se voi aiheuttaa aivojen tukisolujen tuhoutumista ja johtaa jopa kuolemaan, kertoo päivystysalueen osastonylilääkäri Ari Palomäki Kanta-Hämeen keskussairaalasta.

Vesimyrkytyksen voi saada, jos esimerkiksi raskaan ja pitkäkestoisen ruumiillisen ponnistuksen aikana menettää hikoilemalla paljon nestettä ja suoloja, mutta juo pelkästään vettä tai sokeripitoista juomaa.

Myös pelkkä liiallinen veden litkiminen voi laimentaa verta ja aiheuttaa vesimyrkytyksen. Mitään tarkkaa rajaa Palomäki ei anna siihen, paljonko vettä voi turvallisesti juoda päivässä.

- Se riippuu niin paljon ihmisestä. Paras olisi, jos jokainen kuuntelisi omaa luonnollista säätelysysteemiään, janon tunnetta.

Helteessä rehkijät riskiryhmää

Palomäki määrittelee vesimyrkytyksen riskiryhmään kuuluviksi runsaasti lääkkeitä käyttävien vanhusten lisäksi ihmiset, jotka tekevät raskasta työtä kovassa helteessä.

Myös urheilijat ovat vaaravyöhykkeellä.

- Tosin urheilijat ovat yleensä ottaneet selvää näistä asioista ja ovat perillä vaaroista. Ennemminkin vaarassa ovat ihmiset, jotka joutuvat riskitilanteeseen tottumattomaltaan.

Riskiryhmään kuuluvat myös ihmiset, joilla vedenjuonti menee kohtuuttomuuksiin. Taustalla voi olla psyykkisiä häiriöitä, mutta myös pelkkä tietämättömyys vaaroista.

Oireina heikotus ja tajuttomuus

Vesimyrkytyksen oireita ovat heikottava tila, tajunnan häiriöt ja lopulta tajuttomuus.

Ari Palomäki korostaa, että vesimyrkytystä ei kannata missään nimessä epäillä jokaisen pyörtymisen aiheuttajaksi.

- Jos kuitenkin arvelee, että vesimyrkytystä on oikeasti syytä epäillä, kannattaa hakeutua omalääkärin vastaanotolle.

Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla hoidetaan vuosittain viidestä kymmeneen hyponatremiasta kärsivää potilasta.

Suurimmalla osalla taustalla on veren suolatasapainon häiriintyminen nesteenpoistolääkkeiden käytön ja liiallisen veden juomisen takia.

- Teho-osastolle tulevat potilaat ovat äärimmäisiä tapauksia. Lievempiä muotoja hyponatremiasta näkee aika paljon esimerkiksi päivystyspoliklinikalla, kertoo teho-osaston apulaisylilääkäri Ari Alaspää.

Alaspään mukaan tarkkoja määriä hyponatremian esiintymisestä on vaikea antaa, koska se tulee usein esille sivulöydöksenä toisen diagnoosin ohella.(HäSa)

Moses Leone
Eiköhän tuo liene, että pH=7,0 ja sähkönjohtokyky 0 mikroSievertiä per metri.

Veden autoprotolyysin takia puhdaskin vesi johtaa sähköä. Joskin huonosti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat