Seuraa 
Viestejä45973

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dredex
Ilmasto lämpenee, syy pääosin ihmisissä.

IceCold
Ehkä suurinta huuhaata vuosikymmeniin nämä IPCC:n tuotokset...

Luulisi että nämä ovat ristiriidassa, mutta kun eivät ole. Ihminen on aiheuttanut ilmaston lämpiämisen, mutta IPCC:n tuotos on jos ei ihan huuhaata niin ainakin artifact.
Mahdollisesti ihmisen aiheuttama ilmastoa jäähdyttävän kasvillisuuden hävittäminen on ilmastonmuutoksen aiheuttaja.

Uutinen:
"Kiinassa on koettu kylmin talvi sataan vuoteen. Myös Alaskassa sekä Kanadassa on ollut selvästi keskimääräistä kylmempää. Kiinassa harvinaisen kylmä talvisää on jatkunut tammikuun 10. päivästä asti. Lunta on satanut laajoille alueille Keltaisenjoen eteläpuolelle. Enimmillään lunta on kertynyt jopa 50 senttimetriä. Kylmyys, lumi- ja räntäsateet sekä jäätävä vesisade ja sankka sumu ovat vaikeuttaneet liikennettä huomattavasti, satojatuhansia koteja on romahtanut tai muuten vahingoittunut ja säällä on ollut tuhoisia vaikutuksia karjanhoidolle ja maanviljelylle.

Myös Alaskassa on tänä talvena rikottu pakkasennätyksiä monin paikoin. Alaskan itäosissa mitattiin kovimmillaan 52 asteen pakkasia ja Fairbanksin lentokentällä lämpötila pysytteli alle -40 asteessa yli viikon yhtä mittaa. Kaikkien aikojen ennätys Fairbanksissa on kuitenkin tammikuulta 1971, jolloin lämpötila pysytteli alle -40 asteessa 18 päivää."

Tarkkailija
Uutinen:
"Kiinassa on koettu kylmin talvi sataan vuoteen. ...

Myös Alaskassa on tänä talvena rikottu pakkasennätyksiä monin paikoin. ....


Väitätkö silti, etteivät Suomen talvet ole muuttuneet? Ilmaston muutos on tosiasia, mutta ilmasto on muuttunut paikallisesti. Mantereitten talvet ovat kylmiä, koska ilma on pilvetöntä ja lämpö karkaa avaruuteen. Mutta meret ovat lämmenneet. Itämeri pitää Suomen talvet kosteina ja lämpiminä. Siksi myös talven tulo on siirtynyt kevättä kohti. Hiilidioksidilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5434

Ei Suomen kahdesta perättäisestä leudosta talvesta voi syyttää ilmastonmuutosta, koska nuo muutokset ei tapahdu parissa vuodessa, vaan vaatii aikaa ainakin kymmenkunta vuotta. Kolme vuotta sitten oli varsin kylmä talvi.

Per se

Tarkkailija
Paco kirjoitti m.m: "Väitätkö silti, etteivät Suomen talvet ole muuttuneet?"

Itse en varsinaisesti ota kantaa tähän keskusteluun. Lainasin tuohon edelle vain sanatarkan uutissitaatin Ilmatieteenlaitoksen kotisivuilta.

http://www.ilmatieteenlaitos.fi


"Maan eteläosassa rikottiin tämän talven pakkasennätyksiä
Lauantain (16.2.) vastainen yö oli maan eteläosassa monin paikoin talven kylmin. Kireisiin pakkaslukemiin ei tosin päästy vieläkään, sillä lämpötila oli enimmäkseen 10 ja 15 pakkasasteen välillä."
Tuotako tarkoitat. Totta kai joka talvi on kylmin päivä. "Kuluva talvi on ennätyslämmin", TS 17.2. Artikkeli.
Suomen kohdalta on hyvin selvää, talvet ovat muuttuneet 20 vuodessa keskimäärin hyvin leudoiksi. Täytyy olla kovin nuori tai yksinkertainen ellei sitä ole huomannut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat