Seuraa 
Viestejä45973

Tästä huolimatta

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... nnonopetus

uskonnon opetus pois kouluista.

TV-uutisissa mainittiin, että on vaikeuksia järjestää uskonnon opetusta eri uskonnollisille ryhmille, sekä kristittyjen joukossa että muissa uskontokunnissa. Eikö olisi parasta lopettaa koko opetus, kun pitää olla eri opetus luterilaisille, helluntailaisille,ortodokseille, katolisille, sunneille,.......

Sivut

Kommentit (78)

Suomi on kristitty maa,minkä ihmeen takia uskonnonopetus pitäisi jättää pois? muslimienko takia? tai muitten? ei todellakaan.Ja siks toisekseen jos ei teidän kersat opi hyvää moraalia joka juuri ja nimenomaan tulee uskonnon optetuksesta,kiristiilisyydestä.Jos ne jää vailla tätä niin saatte nähdä minkalista on syyseuraukset,kenestä tulee narkkari kenestä pedofiili,murhaaja ynnmä muita mukavia titteleitä.JÄTTÄKÄÄ USKONNON OPETUS IHAN RAUHAAN KOULUISSA,SIIS KRISTINOPETUS.eI MEKÄÄN SAATAIS HIISKAHTAAKKAAN KRISTILLISYYDESTÄ ESIM ARABIMAISSA.

Pöh, kaikki järjestäytynyt uskonto pannaan tasapuolisesti, eli ketään ei syrjittäisi kun kielto olisi tasapuolinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Johnny.B.Goood
.Ja siks toisekseen jos ei teidän kersat opi hyvää moraalia joka juuri ja nimenomaan tulee uskonnon optetuksesta,

Ai vanhan testamentin kansanmurhaajajumalan moraalia?

Kyllä kouluissa voi olla uskonnonopetusta tai oikeammin oppia uskonnoista. Kaikki tunnustuksellisuus vain pois.

Vaikka uskonto onkin mielestäni täysin turha aine, niin ei sen opetusta kannata poistaa, mutta eri uskontoja saisi kyllä käsitellä tasapuolisemmin. Nykyaikana kun tulee oltua tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa, niin tietää ainakin vähän miten käyttäytyä. Itse tietysti nälvin erilaisia jeesustelijoita aina kun siihen on mahdollisuus, mutta tahattomat loukkaukset olisi hyvä saada pois.

No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.

Ayla
No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?Pakkorukoilutusta, uskonnollisia aamunavauksia, kirkossa käyntiä (siis jumalanpalveluksen muodossa) jne. Kyllä se nimenomaan oli ja on uskonnollista aivopesua. Oman kokemukseni mukaan ja näppituntumalla uskonnonopettajista n. 80% oli nimenomaan lähetystehtävässä hakeutunut uskonnonopettajaksi.

Ayla
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.

Uskonnoista kertominen kuuluukin historianopetukseen, erillistä uskonnonopetusta ei tarvita (paitsi lasten aivopesuun).

Johnny.B.Goood
Suomi on kristitty maa,minkä ihmeen takia uskonnonopetus pitäisi jättää pois?

Uskonnon opetus on kiellettävä, koska se rikkoo 10 Käskyä ja nykyistä Suomen Lakia. Mitään niin epäinhimillistä ja moraalitonta ei ole, kuin että syyttää vastasyntynyttä Suomalaista lasta, ja vanhinta Suomalaista vanhusta, ja kaikkia ketkä heidän välissä on raiskaajiksi, murhaajiksi, valhtelijoiksi, rosvoiksi ja varkaiksi j.n.e. (syntinen; kaikkien lakien rikkoja). Ne opit ovat eläimestä, eikä ihmisestä.

Heh-heh, Koraanit vaan kakaroille kouraan niin kukaan ei suutu. Tai jos suuttuu niin muslimit - ne kyllä keksii aina syyn kipata autot nurin ja polttaa paikat paskaksi.

Lutherin riivamma arkkipiispa; "Sinä olet syntinen ja perisyntinen".
Minä; "Jumalan sanan mukaan; 'Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi', eli esitä konkreettiset todisteet tai painu helvettiin mielenvikaisine oppeinesi."

Uskonnon opetus kuuluu kouluun, tunnustuksellinen uskonnon opetus ei. Ja uskontotunnilla pitäisi nimenomaan opettaa uskonnoista, ei jankata mitään tunnustuksellista diibadaabaa ja puhua Raamatun tapahtumista niin kuin ne muka olisivat totta(1-4 luokilla näin oikeasti on!).

Uskonnon opetus voitaisiin ottaa kuvioihin 5-7:llä luokalla ja keskittyä uskontoihin historialliskriittisestä näkökulmasta.

"Kristinuskossa/islamissa uskotaan..." jne. Ei "Jeesus/Mohammed teki..."

Ayla
No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.

Niin kuin Samaelkin jo kertoi, ei se ikinä mene noin. Uskonnon opetus muutettiin tunnustuksettomaksi jo minun kouluaikoinani jo vuonna kivi ja keppi. Mikään ei muuttunut, paitsi se, että virallisesti (siis paperille kirjattuna) opetus ei ollut (muka) tunnustuksillista.

Itse olin ateistina lukiossakin uskonnon tunneilla ja eipä siellä mitään objektiivisuutta sallittu, saati sitten harjoittamaani 'lukea kuin piru raamattua'-taktiikkaa. Eipä ollut koevastauksissa riviäkään virheitä ja numerot paukkui viis miikan ja viis puolen välillä. Näin siis kun 'ei-tunnuksellista' ainetta arvosteltiin normista poikkeavien tulkintojen kautta (joihin raamattu antaa liki rajoittamattoman mahdollisuuden).

Historia aineena on ainoa aine, jossa voidaan edes yrittää käsitellä uskontojen(-kin) historiaa tieteellisesti ja puolueettomasti. Se on rumaa kertomaa se.

nuori_urho
Uskonnon opetus kuuluu kouluun

10 Käskyä, ja sitten kirkkoon ja kysymys lapsille; "Näettekö täällä mitään mikä rikkoo 10 Käskyä?"

Ja pappi puhuu, ja jälikikäteen kysymys; "Rikkoiko pappi puheessaan 10 Käskyä?"

Se on opetusta.

Jos pappi esimerkiksi pyytää rukoilemaan Isä meidän rukousta, niin se rikkoo 10 käskyä (lue mitä ENNEN Isä meidän -rukousta lukee).

nuori_urho
Uskonnon opetus kuuluu kouluun, tunnustuksellinen uskonnon opetus ei. Ja uskontotunnilla pitäisi nimenomaan opettaa uskonnoista

Ja miksi sinusta tarvitaan erikseen uskonontunteja, kun muutkin kulttuuri-ilmiöt käsitellään historiantunnilla? Miksi uskonnon erikoisasema?

Että lapsille opettaa mitä eri uskonnoissa uskotaan, on eri uskontojen (perustajien) mielenvikaisuuden tartuttamista lapsiin.

SAMAEL
nuori_urho
Uskonnon opetus kuuluu kouluun, tunnustuksellinen uskonnon opetus ei. Ja uskontotunnilla pitäisi nimenomaan opettaa uskonnoistaJa miksi sinusta tarvitaan erikseen uskonontunteja, kun muutkin kulttuuri-ilmiöt käsitellään historiantunnilla? Miksi uskonnon erikoisasema?

Tietysti se onnistuisi historiantuntienkin yhteydessä, mikäli nykyiset uskonnon kurssit korvattaisiin historialla. Nykyisellä historian kurssien(tuleeko tämä yhteen, hä?) määrällä ei onnistuisi, sillä ne ovat jo ennestään aika lailla täyteen ahdattuja. Uskonto on kuitenkin hyvin merkittävä asia ihmiskunnan historiassa, eli siitä pitäisi olla kunnon aineistot.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat