Seuraa 
Viestejä45973

Tästä huolimatta

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... nnonopetus

uskonnon opetus pois kouluista.

TV-uutisissa mainittiin, että on vaikeuksia järjestää uskonnon opetusta eri uskonnollisille ryhmille, sekä kristittyjen joukossa että muissa uskontokunnissa. Eikö olisi parasta lopettaa koko opetus, kun pitää olla eri opetus luterilaisille, helluntailaisille,ortodokseille, katolisille, sunneille,.......

Sivut

Kommentit (78)

Suomi on kristitty maa,minkä ihmeen takia uskonnonopetus pitäisi jättää pois? muslimienko takia? tai muitten? ei todellakaan.Ja siks toisekseen jos ei teidän kersat opi hyvää moraalia joka juuri ja nimenomaan tulee uskonnon optetuksesta,kiristiilisyydestä.Jos ne jää vailla tätä niin saatte nähdä minkalista on syyseuraukset,kenestä tulee narkkari kenestä pedofiili,murhaaja ynnmä muita mukavia titteleitä.JÄTTÄKÄÄ USKONNON OPETUS IHAN RAUHAAN KOULUISSA,SIIS KRISTINOPETUS.eI MEKÄÄN SAATAIS HIISKAHTAAKKAAN KRISTILLISYYDESTÄ ESIM ARABIMAISSA.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Johnny.B.Goood
.Ja siks toisekseen jos ei teidän kersat opi hyvää moraalia joka juuri ja nimenomaan tulee uskonnon optetuksesta,

Ai vanhan testamentin kansanmurhaajajumalan moraalia?

Kyllä kouluissa voi olla uskonnonopetusta tai oikeammin oppia uskonnoista. Kaikki tunnustuksellisuus vain pois.

Vaikka uskonto onkin mielestäni täysin turha aine, niin ei sen opetusta kannata poistaa, mutta eri uskontoja saisi kyllä käsitellä tasapuolisemmin. Nykyaikana kun tulee oltua tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa, niin tietää ainakin vähän miten käyttäytyä. Itse tietysti nälvin erilaisia jeesustelijoita aina kun siihen on mahdollisuus, mutta tahattomat loukkaukset olisi hyvä saada pois.

No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.

Ayla
No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?Pakkorukoilutusta, uskonnollisia aamunavauksia, kirkossa käyntiä (siis jumalanpalveluksen muodossa) jne. Kyllä se nimenomaan oli ja on uskonnollista aivopesua. Oman kokemukseni mukaan ja näppituntumalla uskonnonopettajista n. 80% oli nimenomaan lähetystehtävässä hakeutunut uskonnonopettajaksi.

Ayla
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.

Uskonnoista kertominen kuuluukin historianopetukseen, erillistä uskonnonopetusta ei tarvita (paitsi lasten aivopesuun).

Johnny.B.Goood
Suomi on kristitty maa,minkä ihmeen takia uskonnonopetus pitäisi jättää pois?

Uskonnon opetus on kiellettävä, koska se rikkoo 10 Käskyä ja nykyistä Suomen Lakia. Mitään niin epäinhimillistä ja moraalitonta ei ole, kuin että syyttää vastasyntynyttä Suomalaista lasta, ja vanhinta Suomalaista vanhusta, ja kaikkia ketkä heidän välissä on raiskaajiksi, murhaajiksi, valhtelijoiksi, rosvoiksi ja varkaiksi j.n.e. (syntinen; kaikkien lakien rikkoja). Ne opit ovat eläimestä, eikä ihmisestä.

Heh-heh, Koraanit vaan kakaroille kouraan niin kukaan ei suutu. Tai jos suuttuu niin muslimit - ne kyllä keksii aina syyn kipata autot nurin ja polttaa paikat paskaksi.

Lutherin riivamma arkkipiispa; "Sinä olet syntinen ja perisyntinen".
Minä; "Jumalan sanan mukaan; 'Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi', eli esitä konkreettiset todisteet tai painu helvettiin mielenvikaisine oppeinesi."

Uskonnon opetus kuuluu kouluun, tunnustuksellinen uskonnon opetus ei. Ja uskontotunnilla pitäisi nimenomaan opettaa uskonnoista, ei jankata mitään tunnustuksellista diibadaabaa ja puhua Raamatun tapahtumista niin kuin ne muka olisivat totta(1-4 luokilla näin oikeasti on!).

Uskonnon opetus voitaisiin ottaa kuvioihin 5-7:llä luokalla ja keskittyä uskontoihin historialliskriittisestä näkökulmasta.

"Kristinuskossa/islamissa uskotaan..." jne. Ei "Jeesus/Mohammed teki..."

Ayla
No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.

Niin kuin Samaelkin jo kertoi, ei se ikinä mene noin. Uskonnon opetus muutettiin tunnustuksettomaksi jo minun kouluaikoinani jo vuonna kivi ja keppi. Mikään ei muuttunut, paitsi se, että virallisesti (siis paperille kirjattuna) opetus ei ollut (muka) tunnustuksillista.

Itse olin ateistina lukiossakin uskonnon tunneilla ja eipä siellä mitään objektiivisuutta sallittu, saati sitten harjoittamaani 'lukea kuin piru raamattua'-taktiikkaa. Eipä ollut koevastauksissa riviäkään virheitä ja numerot paukkui viis miikan ja viis puolen välillä. Näin siis kun 'ei-tunnuksellista' ainetta arvosteltiin normista poikkeavien tulkintojen kautta (joihin raamattu antaa liki rajoittamattoman mahdollisuuden).

Historia aineena on ainoa aine, jossa voidaan edes yrittää käsitellä uskontojen(-kin) historiaa tieteellisesti ja puolueettomasti. Se on rumaa kertomaa se.

nuori_urho
Uskonnon opetus kuuluu kouluun

10 Käskyä, ja sitten kirkkoon ja kysymys lapsille; "Näettekö täällä mitään mikä rikkoo 10 Käskyä?"

Ja pappi puhuu, ja jälikikäteen kysymys; "Rikkoiko pappi puheessaan 10 Käskyä?"

Se on opetusta.

Jos pappi esimerkiksi pyytää rukoilemaan Isä meidän rukousta, niin se rikkoo 10 käskyä (lue mitä ENNEN Isä meidän -rukousta lukee).

nuori_urho
Uskonnon opetus kuuluu kouluun, tunnustuksellinen uskonnon opetus ei. Ja uskontotunnilla pitäisi nimenomaan opettaa uskonnoista

Ja miksi sinusta tarvitaan erikseen uskonontunteja, kun muutkin kulttuuri-ilmiöt käsitellään historiantunnilla? Miksi uskonnon erikoisasema?

SAMAEL
nuori_urho
Uskonnon opetus kuuluu kouluun, tunnustuksellinen uskonnon opetus ei. Ja uskontotunnilla pitäisi nimenomaan opettaa uskonnoistaJa miksi sinusta tarvitaan erikseen uskonontunteja, kun muutkin kulttuuri-ilmiöt käsitellään historiantunnilla? Miksi uskonnon erikoisasema?

Tietysti se onnistuisi historiantuntienkin yhteydessä, mikäli nykyiset uskonnon kurssit korvattaisiin historialla. Nykyisellä historian kurssien(tuleeko tämä yhteen, hä?) määrällä ei onnistuisi, sillä ne ovat jo ennestään aika lailla täyteen ahdattuja. Uskonto on kuitenkin hyvin merkittävä asia ihmiskunnan historiassa, eli siitä pitäisi olla kunnon aineistot.

nuori_urho
Uskonto on kuitenkin hyvin merkittävä asia ihmiskunnan historiassa, eli siitä pitäisi olla kunnon aineistot.

Onhan sitä faktatietoa vaikka kuinka paljon. 10 Käskyä ja kirkkoon ja kysymys; "Rikotaanko tässä talossa 10 käskyä?". Jos rikotaan, niin lapset oppivat sen, että se ei ainakaan ole "Jumalan talo". Sen jälkeen historia omalla tavallaan purkautuu itsestään, ja kaikki valheet k.e. että "Kristinusko on suomalaista kansaperinnettä" paljastuu.

SAMAEL
Ayla
No ei kai nyt Suomen kouluissa opeteta lapsia tulemaan uskovaisiksi?Pakkorukoilutusta, uskonnollisia aamunavauksia, kirkossa käyntiä (siis jumalanpalveluksen muodossa) jne. Kyllä se nimenomaan oli ja on uskonnollista aivopesua. Oman kokemukseni mukaan ja näppituntumalla uskonnonopettajista n. 80% oli nimenomaan lähetystehtävässä hakeutunut uskonnonopettajaksi.

Ayla
Eikös uskontotunnilla yleensä opeteta uskontojen historiaa? Uskontojen historiasta ei pitäisi ollaa haittaa kenellekkään.Uskonnoista kertominen kuuluukin historianopetukseen, erillistä uskonnonopetusta ei tarvita (paitsi lasten aivopesuun).

Muistan toki koulu-aikani lapsena ollesani siellä Suomessa. Ajattelin vain että varmasti on jo muutettu tyyliä vapaammaksi,

Rukouksiakin vielä? Aamuavauksa uskonnon merkeissä? Se kaiketi johtuu siitä että kirkko ja valtio siellä taitaa edelleenkin kuulua yhteen.

Ruotsissa on kirkko ja valtio erossa toisistaan. Usnontotunneille ei ole tietääkseniihan pakko edes mennä jos ei halua. Vaikka ei siellä uskontoa opeteta niin että oppilaista haluttaisiin tulevan uskovaisia, Muslimit ei mielellään anna lastensa olla usnnontuneilla. Vaikka opetus onkin vain uskonnonhistoriaa, kaikista uskonnoista opetetaan jokaisen uskonnon perusopit ja uskontojen historia.

Lukiota käydessäni täällä, oli uskonnon opettajani hieman uskovainen mutta ei kristitty. Hän uskoi jonkin verran hinduismiin.

SAMAEL
- - Uskonnoista kertominen kuuluukin historianopetukseen, erillistä uskonnonopetusta ei tarvita (paitsi lasten aivopesuun).

Vaikka kannatankin uskonnon ja koululaitoksen erottamista toisistaan ja uskonnon opetuksen siirtämistä historian tuntien osioksi tai vaikka pyhäkoulujen tehtäväksi, niin jotain hengellistä kulttuuria olisi hyvä myös olla, enkä tarkoita tällä Kiasmaa.

Onhan kirkkorakennukset aika vaikuttavia sinänsä, suuria ja avaria, siistejä, rauhallisia. Edustavat ihmiskuntaa, joskin kristillistä osaa siitä.

Olisi hienoa, jos pelkkien koulurakennusten ja kauppojen yms. virastojen lisäksi olisi myös erityisiä kulttuurirakennuksia hengellisellä puolella. Onhan sitä kaikenlaista kiasmaa ja taidegalleriaa, mutta sen lisäksi kaipaisin jotain muutakin. Sen ei tarvitse olla välttämättä kirkkorakennus eikä moskeija vaan voi olla vaikka kristalliluola tai muu hengellinen tila. Siellä ei olisi baaria eikä diskoa ja liikenteen melu ei kuuluisi sinne. Totuus kuitenkin on, että ihmiset etsivät rauhaa ja itsetutkiskelua ja toisaalta haluavat rakentaa erilaisia rauhallisia rakennuksia. Se olisi vastapainona rokkikulttuurille kuitenkin irrallaan uskontojen maailmasta.

Perinteisiä hengellisiä paikkoja:
Katedraali
Kirkko
Yöllä
Vertaa luonnonmuodostelmat ja sisustukselliset tekijät:
Luonnon katedraali
Luola
Sisustus

Esimerkiksi Burj Dubain torni on myös eräänlainen monumentti, joka on vaikuttava ja jopa henkeä haukkova kokemus. Toisaalta se taitaa olla "vanhoillisten" arabien, siis myös islamin vaikutusvallan piirissä, mutta samalla se on myös moderni ja vaikuttava teos:
Burj Dubai

Dredex
Onhan kirkkorakennukset aika vaikuttavia sinänsä, suuria ja avaria, siistejä, rauhallisia. Edustavat ihmiskuntaa, joskin kristillistä osaa siitä.

Kaikki kuollut on merkitty ristillä mikä merkitsee sitä, että kirkko on elävänä kuolleitten hauta. Se toinen on yhtä siisti kuin kirkko, mutta ahtaampi. Risti on senkin katolla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat