Seuraa 
Viestejä45973

Suomessa ei voi antaa lapselle mitä tahansa nimeä, mutta voisiko esim. kahdesta ihan tavallisesta nimestä tehdyn nimen Anna Lahja antaa jollekkin? Nimet ovat yksistään lähes haitattomia, mutta muodostavat yhdessä haitallisen yhdistelmän.

Sivut

Kommentit (22)

Intiaanilapsi kysyi päälliköltä: "Miten sinä keksit ne kaikki nimet mitkä annat meille heimon lapsille?"
Päällikkö: "Minä vain katson tiipiistä ulos aamulla ja asia minkä ensimmäiseksi näen tulee lapsen nimeksi. Miksi sinä sitä ihmettelet Naiva Koira?"

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Mies-Ämpäri-Vettä... (Terry Pratchett, voin kaivaa koko jutun esiin jos jollekulle on vieras...)

Käsittääkseni on ihan sallittua antaa nimilain mukainen nimi, mutta riippuu vähän papista tai maistraatin henkilöstä mikä menee läpi. Itseäni surkuhuvitti se kun yhdeltä Syntyneitä-palstalta pisti silmään "Kai Matinpoika Virtanen" (isän- ja sukunimi muutettu). Eikö se äiti ollut ihan varma, vai eikö se vaan ajatellut?

Toisaalta nimilain soisi olevan hiukspikkasen vapaampi, toisaalta olen ihan kiitollinen että ihan mitä hirveyksiä tahansa ei viattomille lapsiparoille saa tuupata ristiksi. Toisaalta, voihan sen aina vaihtaa aikuisempana. Ehkä lisää vapautta pitäisikin vaatia nimen omaan aikuisena tapahtuvaan nimenmuutokseen?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikoinaan vitsinä suunnittelin antavani pojalle nimeksi Pottu. Kiusasin parempaa puoliskoani sillä. Syyksi perustelin, että oppiipahan poika elämän julmuutta jo pienestä pitäen kun paiskataan nimeksi Pottu. Ei tullut poikaa tai tyttöä, ja muijastakin tuli ex. En tiedä oliko sitten tuolla kiusaamisella tekemistä asian kanssa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
tietää
Jenkkilässä on yleisiä Jemma ja Naima. Siitä vaan lainaamaan.

Naima on vanha Suomessakin käytetty, Raamatusta peräisin oleva nimi. Uudemmissa käännöksissä muistaakseni Noema tai Noomi. Jos en ole ihan väärässä, joku tuosta nimiperheestä löytyy tai on löytynyt ihan almanakasta. Jemma taas tulee Gemmasta, muistaakseni kreikkaa ja tarkoittaa "jalokivi". [/kaikentietäjä]

En tarkistanut mistään, muistelen vaan; älkää tappako, jos muistan väärin.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Syntyneitä-ilmoituksista olen löytänyt yhden Romeo Napoleon Mäkäräisen ja tyttölapsen nimeltä Meleena. Ihan kivan kuuloinen nimi, tarkoittaa veriripulia...

Joku radioasema teki joskus pilasoiton jollekin Anu Surakka nimiselle. Olivat olevinaan tekemässä B-rappu teemaista pornoleffaa ja tarjosivat pääosaa.

Pikku Gen
Yhdessä perheessä oli tytöt Melitta ja Merita. Ei, eivät saaneet mainostuloja kyseisiltä firmoilta...

Melita Bentz Se autosuvun tytär keksi suodattimen. Olisi oikein kävelevä mainos nyt

Tässä on esimerkki tapauksesta jossa nimi on itse vaihdettu älyvapaaksi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tarquin_Fin-tim-lin-bin-whin-bim-lim-bus-st...


John Desmond Lewis, a 22-year-old student from Hayes in Greater London.[5]contested the election as the President of the Cambridge University Raving Loony Society. For the election, he changed his name by deed poll to Tarquin Fin-tim-lin-bin-whin-bim-lim-bus-stop-F'tang-F'tang-Olé-Biscuitbarrel, the outlandish moniker of a character in a sketch from the popular BBC television comedy series Monty Python's Flying Circus. In the sketch, "Election Night Special", the character by that name wins in Luton in a general election as the "Silly Party" candidate.
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Olihan joku jätkä englannissa fanittanu playstationia niin paljon että muutti oman nimensä playstation kakkoseksi.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Eipä tähän voi muuta sanoa kuin sen yhden p:n tärkeän mallityttösen nimen: Ninja!

Mikä ikinä sitten saikin hänen vanhempansa antamaan nimeksi jaappanialaista assassiinia tarkoittavan sanan on jäänyt salaisuudeksi. Ehkäpä ko. tyttelin äiskä oli nimeltään nina ja käynyt nuoruudessaan epsanjassa, jossa paikalliset gigol.. eiku manolot lausuivat nimensa paikalliseen tyyliin.

Mene ja tiedä, aina se silti hauskuuttaa, varsinkin nyt kun tuo ex-malli luulee osaavansa myös laulaa (todella harvinaista, seuraavaksi varmaan kokeilee näyttelemistä).

Maailmassa on niin paljon kieliä, että ei voi ajatella japanilaisia kun nimen anataa. Kuitenkin täällä aika harva taitaa japania. Mika Salolla Norikoineen oli vaikeuksia nimen kanssa, koska japaniksi sanat tarkoittavat aivan ei asiaa kuin suomeksi. Mika esim. on Japanissa tytön nimi ja Kari Tanskassa tavallinen tytön nimi, taidetaan lausua pitkällä aa:lla. Janne on ainakin Norjassa myös tytön nimi. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon ja kyllähän monet Pascalit kuulostavat suomalaisen korvaan eri jutulta kuin ranskalaisen.

Nimi ei miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Onhan tavallisista suomalaisista nimistäkin keksitty jos mitä hupia. tänään harva antaisi pojalleen nimeksi Jorma, joka 1950-luvulla oli yski tavallisimmista. Jos eläimille annetaan ihmisen nimiä, niin silloin jo lapset nimittelevät sen perusteella kavereitaan. Kielii huonosta itsetunnosta tai erikoisuuden tavoittelulta, jos vaihtaa nimensä myöhemmin. Paras antaa lapselle ainakin sallitut kolme nimeä, joista saa myöhemmin valita mieluisensa.

Tätä asiaa on käsitelty monilla keskustelulupalstoilla. Pitikö se tännekin ottaa.

liis@
Tätä asiaa on käsitelty monilla keskustelulupalstoilla. Pitikö se tännekin ottaa.

Olen hyvin pahoillani liis@, en ole lukenut oikein muita keskustelupalstoja, joten en voinut tietää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat