Seuraa 
Viestejä45973

Historiaa vai vielä ihan nykypäivää?

Syntisin silmin

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Peksu
Ihan nykypäivää. Sairaita ihmisiä, koko aate pitäisi kriminalisoida. Pohjoisessa törmäsi tuohon mielisairauteen useastikin.

En nyt jaksa katsoa, mutta tekstin perusteella aikalailla sama meininki kuin jehovilla.

No, nykylestadiolaisuuden kuvauksena tuo ei oikein toimi enää. Liike on nykyään passiivisempi ja siinä mielessä modernisoitunut, että tuollainen lynkkaysmentaliteetti puuttuu. Esim. "hoitokokouksia" ei enää pidetä, ja erilaiset hengetkin taitavat olla pannassa.

Mutta koska seurakunta=Jumalan valtakunta ja pyhän hengen ohjaama, ei tuotakaan virhettä ole koskaan myönnetty tai anteeksipyydetty. Seurakunta ja sen johto on erehtymätön, tätä ei saa kyseenalaistaa.

Jehovan todistajiin en menisi missään nimessä vertaamaan, ihan eri sakkia.

nuori_urho

Seurakunta ja sen johto on erehtymätön, tätä ei saa kyseenalaistaa.

Tulee myös mieleen, että "koneistoa" ei saa kysenalaistaa. Eli ei koske ainoastaan uskonnollista yhteisöä vaan laajemmin, esim. sosiaalisektoria ja heidän toimintatapojaan. Jos kyseenalaista ja ilmaiset sen ääneen, joudut hyljeksityksi ja jollain tavalla kostetaan.

Naltsukka
nuori_urho

Seurakunta ja sen johto on erehtymätön, tätä ei saa kyseenalaistaa.Tulee myös mieleen, että "koneistoa" ei saa kysenalaistaa. Eli ei koske ainoastaan uskonnollista yhteisöä vaan laajemmin, esim. sosiaalisektoria ja heidän toimintatapojaan. Jos kyseenalaista ja ilmaiset sen ääneen, joudut hyljeksityksi ja jollain tavalla kostetaan.

Jep. Lestadiolaisuudessa on monta teologisesti kestämätöntä kohtaa - televisiokielto, absolutismi, perhesuunnittelukielto - jotka ovat koskemattomia. Kritisoiminen sallitaan ehkä nuorille, mutta annetut selitykset ovat aina samaa huttua. Viimekädessä sitten vedotaan siihen, että "nämä ovat uskonasioita" tai "tämä on se tapa jolla erottaudutaan muista". Onhan esim. juuri televisiokieltoa aivan mahdotonta selittää oikeastaan mitenkään, mutta "sieltä tulee huonoa ohjelmaa" ja "se vie helposti maailmaan ja syntiin" tulevat tässäkin avuksi.

Lestadiolaisuushan on siitäkin hauska lahko, että kuuluvat kyllä ev.lut.-kirkkoon, mutta uskovat tämän kirkon muiden jäsenten olevan matkalla helvettiin Ristiriitaista, mutta ilmeisesti kirkkoa pidetään maalliseen hallitukseen verrattavissa olevana "esivaltana", jonka kunnioittaminen ainakin teoriassa kuuluu uskon pääkohtiin.

Poliittisesti ovat hyvin aktiivisia ja äänestävät vaaleissa aina omiaan. Sallitut puolueet ovat keskusta ja kokoomus, muiden äänestäminen on hiljaisesti kielletty.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat