Seuraa 
Viestejä45973

Miten kannattaisi opiskella autojen tekniikkaa? Autot kiinnostaa minua niin pirusti mutta tekniikan ymmärrys on ohutta. Isällä on joku 70-luvun "huolla, korjaa, säästä" mutta ei ne sen ajan ooppelien räjäytyskuvat ja muut aikansa tee-se-itse ohjeet oikein käytännössä ole enää hyödyksi. Varsinkin kun kirja keskittyy pieniin käytännöllisiin korjauksiin.

Niin ja tiedän, juu, ammattikouluissa ympäri maan voi alaa lukea mutta ei nyt kolmekymppisenä DI:nä viitsisi oikein sinne mopopoikien sekaan

Onko esim. kellään suositella jotain saittia tai kirjaa jolla pääsisi tekniikkaan kiinni? Teoria olisi etusijalla, käytännön toteutuksethan autoissa muuttuu nopeasti.

Kommentit (3)

Hyvä keino on sama kuin mopopojillakin: Halpa laite käsiin ja ruuvaamaan. Mopo tai vaikka ruohonleikkuri. Siksi että kaavioiden ja selitysten lisäksi saa konkreettisen kosketuksen metalliin, josta niitä tehdään.
Netistä löytää hyvinkin perusteellisia kuvauksia moottoreiden korjailusta, jossa niiden tekniikkaakin tulee esille.
http://users.utu.fi/anpaja/mopo/moposivu.html
http://personal.inet.fi/koti/anator/aut ... edell.html
http://www.uralroikka.net/

Googlenm hakuun: motor repair how to ja aiheena kiinnostavan osan nimi

http://autorepair.about.com/od/glossary ... sary_b.htm
Sanastoa englanniksi, jolla saa valtavasti tietoa.

Youtubessa on paljon videoita, joissa esitetään korjaamisia ja rakentelua. Telkussa on autoteemalla myös ruuvailua ollut kuten kaarakaksikko ja orange county scopper tai monstertalli yms.

Työkaluistakin se että ne kannattaa hankkia hyvät keskihintaiset, joissa on vain tiettyä avaintyyppiä laatikossaan. Ei niitä lelusarjoja, joissa on pihdit jakari ja hylsyjä, joista osa on ruuvarikärjellä. Kuusikulmaiset hylsyt kestävät.

Purkaessa osien järjestys ja asennussuunta kannattaa varmistaa aina. Talouspaperiin tarttuu ölyinen kuva osasta ja sen asennussuunnasta helposti.

Työpöytä ja hyvä valaistus on erittäin hyödyllinen asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat