Seuraa 
Viestejä45973

Miellä länsimaisssa kulttuurissa on jonkinlainen pakkomielle zombeihin. Tämä saattaa liittyä Kristinuskon voimakkaaseen vaikutukseen, jossa kuolleiden väitetään(Raamatun mukaan ruumiineen kaikkineen)nousevan ylös tuomittavaksi viimeisenä päivänä. Varsinkin Hollywood on kuitenkin vahvistanut suuresti tätä kulttuurista vaikutusta(lieneeköhän taustalla ollut, että epäkuolleet zombit ovat mahdollisimman "poliittisesti korrekti" vastus, jota vastaan tapellessa ei varmasti loukata mitään pienen pientä vähemmistöryhmää)

Alunperin tarinat "epäkuolleista" mahdollisesti perustuivat Raamatun(usein väärinymmärretyihin)kertomuksiin. Myöhemmin niitä vahvisti myös teollisen aikakauden uusi "Egyptiläisvillitys" vaikka itse muumoiden ylösnousemus olisi varmasti ollut Egyptiläisille varsin epämielyttävä ajatus. Hekun käytännössä hyväksyivät ruumiin mätänemisen ja sielun kuolemattomuuden. Samoin ilmestyskirjan jorinat lienevät myös hyvin väärinymmärretyjä sillä en usko, että siellä käytännössä puhuttiin mitään ruummista, vaan ennenkaikkea sieluista.

Nykyään menneisyyteen matkaaminen ei kuitenkaan ole tarpeellista, jos halutaan saada tällaisia vaikutteita. Meillä näet riittää "epäkuolleita" vaikka muille jakaa!

Modernit "epäkuolleet" voidaan oikeastaan jakaa kahteen kastiin:fyysisesti ja henkisesti kuolleet.

"Henkisesti kuollut" ihminen tässä yhteydessä on henkilö, jonka sielu on irtaantunut ruumiista. Heidän ikänsä vaihtelee. Nuorin johon uskon törmmänneeni oli suunnilleen 4-vuotias tyttö, josta tehtiin iso juttu 7-päivää tai apu lehdessä. Hänen sydämmensä oli käytännössä pysähtynyt noin 40-minuutin ajan. Vaikka teoriassa jatkuva jatkuva tekohengitys(hapen saanti aivoihin)ja nuori,l kasvava kroppa takaavatkin edes jonkinlaisen suojan(mm kyky tuottaa monta kertaa enemmän aivosoluja kuin aikuisella)niin hänen persoonallisuutensa oli kokemuksen jälkeen suuresti muuttunut, mikä ei tietenkään ole mikään ihme. Itse uskon ettei hänellä ole aivovauroita, koska niitä ei näkynyt kuvauksissa. Oma uskoni on, että kun tyttö lopulta väkisin "nytkäistiin" takaisin, niin hän ei halunnut lähteä. Suurin osa niistä jotka ovat kuolleet eivät olisi halunneet tulla takaisin, mutta käytännössä heidät on PAKOTETTU!

Nämä ovat ns "aidot ja oikeat" zombit! Tätä epäkuolleemmaksi ei ihminen tieteellisesti katsoen tule! Ja fyysisesti tyttö on terve kuin pukki! Ainakin lehtikuvan perusteella.

Toinen ryhmä epäkuolleita ovat puolestaan "fyysisesti kuolleet"

Teknisesti katsoen ihmisen lisääntymisaika kestää "vain" 25 vuotta. Sen jälkeen kropan annetaan ehkä olla elossa sen verran, että lapset saa kasvatettua kunniallisiksi kansalaisiksi, eli suunnilleen 50-vuotta.

Tämän jälkeen ihmistä voisi teoriassa hyvinkin pitää "epäkuolleena" Luonnon kannalta ihminen on näet tehnyt tehtävänsä. Koomista kyllä, vaikka ravintoa olisi kuinka paljon käytössä niin se ei auta, koska solujen uudistumisprosessi merkittävästi hidastuu. "Luonto" tuo mystinen voima joka komentaa DNA:tamme antaa meille ns "tappokäskyn" mm syövän muodossa.

Tilanne on koominen. Ihmisellä on tuolloin teknisesti ottaen kaksi vaihtoehtoa;syöpä vai luoti. Usein se on se viimeinen vaihtoehto.

Yksi vaihtoehto on syöpä, eli tapella sitä vastaan miltei loputtomiin! Itse uskon että syy, miksi Eurooppalaisilla on enemmän syöpää kuin Afrikkalaisilla on, että he yksinkertaisesti elävät pitempään! Luonto yrittää tappaa meitä, mutta me panemme vastaan.

Kun ihminen uhmaa luojaansa ja kieltäytyy suostumasta kohtaloonsa, luonto myös RANKAISEE meitä siitä! Eli nopean kuoleman sijaan edessä on pitkä, näivettävä kidutus. Nykyään kadulla törmeää suoraan sanoen olentoihin, joita ei enää uskoisi ihmisiksi. Elopainoa usein alle 50-kiloa. Suoraan seisominen käytännössä mahdotonta, oven avaamisesta nyt puhumattakaan!

Nämä ovat aikamme "fyysisesti epäkuolleet" jotka koomista mutta kyllä hyvin, HYVIN paljon muistuttavat elokuvien zombeja! Heidän kohtalonsa vaihtelevat. On sanottu, että puolet heistä haluaisivat jo kuolla, ja toinen puoli ei taas haluaisi. Joskus he eivät halua kuolla, ja agressiivisesti pakottavat muun yhteiskunnan pitämään heidät hengissä. Joskus taas he todella HALUAISIVAT kuolla, mutta muu yhteiskunta ei anna! Niin tai näin, niin he ovat aikamme epäkuolleet, useat jo neljä sukupolvea vanhoja, jotka täysin vetävät vertoja elokuvien zombeille. Joten varo vain! Zombi voi olla lähempänä sinua kuin arvaatkaan !

Kommentit (4)

Kivikalan myrkyllä voidaa selittää ns. zombi kokeumuksia.
Niiden myrkky on tappavaa mutta "sopivana" annoksena aiheutavat kuoleman kaltaisen tilan jota on vaikea tunnistaa. Henkilö itse voi jossain vaiheessa olla jopa tajuissaan mutta kykenemätön tekemään mitään.

Tästä on esimerkkejäkin.
Vanha noitana pidetty voodoo-noita antoi myrkkyuutetta "uhreillensa" ja yksi heistä, vanhahko mies, haudattiin. Tämä kertoi muistvansa hautajaisensa ja myöhemmin kaivautui ylös haudastaan, uskoi aidosti olevansa zombie (kyseessä ei ollut koulutettu ihminen, eivätkä haudat olleet samanlaisia monttuja kuin meillä vaan pinnalla näkyviä arkun kansia.)
Hän väitti työskennelleensä orjana kunnes kerran hänelle unohdettiin juottaa zombie uute... ja hän vapautui kirouksesta.

Eli siis todellisuudessa kuolleista herääminen oli vain eräänlainen kooma tila ja sitä seurannut hidas herääminen. Loput johtuivat kaiketi ihmisen omasta mielikuvituksesta. Orjuuttamisjutusta en osaa sanoa, että mahtoiko pitää lainkaan paikkaansa vai kuvitteliko herra juoman olevan noidan litkuja.
Mieli on uskomaton, kieltämättä.

edit: sori kirjoitusvirheet mutta äidin läppärin näppis ei oikein ole samaa mieltä sormieni kanssa...

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692

Aivovaurio ei välttämättä näy kuvauksessa. Jos vaurio ei ole seuraus isosta fyysisestä vammasta, kovasta iskusta päähän tms, ei se usein näy parhaimmillakaan laitteilla, koska kysymys on useasti mikrovaurioista. Tarkoitan aivosolujen välisten kytkentöjen vahingoittumista, jota ei näe edes ruumiinavauksessa mikroskoopilla! Lääketieteen keinojen yliarviointi on kyllä tyypillinen tietämättömyyden seuraus.

Tästä päästäänkin seuraavaan zombie-tyyppiisi eli yli 50-vuotiaisiin. Ihminen voi viisastua ja oppia uusia asioita koko ikänsä. Yli 50-vuotiaiden arvo on juuri tässä - he voisivat jakaa itseään tyhmemmille tietoa esimerkiksi aivosoluvaurioiden näkymisestä kuvauksissa.

edit.

Aivorungon mikroskooppiset vauriot ovat juuri kooman yleisin syy.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat