Seuraa 
Viestejä45973

Nykyään syntyvä ydinjäte on tappavan vaarallista vielä tuhansien vuosien ajan. Mutta säilyykö tieto siitä jälkipolville? Siltä varalta, että niin ei kävisi, New Mexicon aavikolla olevaan ydunjätevarastoon suunnitellaan varoituksia, joiden viesti "ymmärretään" vielä 10000 vuoden päästä.

Ja tulevaisuuden ihmisiä aiotaan varoittaa tällä tavalla: uloimpana tulijaa "varoittamassa" on 32 9 metristä kivipylvästä, jotka muodostavat 6,5 kertaa 6,5 km kokoisen aitauksen. seuraavassa vyöhykkeessä on 10m korkea ja 30m leveä valli. Sen takana on 16 kivipylvästä joissa kerrotaan asiat 7 kielellä, kuvasarja joka kertoo mitä tapahtuu jos säiliöt avaa ja Munchin maalauksesta lainatut tuskaiset kasvot. Radioaktiiviset jätteet sijoitetaan 650 metrin syvyydessä olevaan luolaan.

Sisemmän kehän keskellä on opastuskeskus jonka kivipaasiin on merkitty muut ydinjätevarastot ja lisää varoituksia eri kielillä ja kuvasarjoilla. Maan alla on lisää ketomuksia mitä tapahtuu jos paikan avaa, varoituksia, tynnyri merkkinä mitä maan alla on jne.

Minusta näyttää siltä, että ihmiset eivät ole oppineet mitään historiasta. Mitä me teimme kun löysimme pyramidit? Tulevaisuuden ihmiset löytävät paikan helposti, koska se on niin suuri. Siellä he kuvittelevat olevan jotain arvokasta ja pitävät kirjoituksia vain hölynpölynä ja suhtautuvat niihin kuin me pyramidien kirouksiin. Paras tapa olisi vain kaivaa 650 metrin syvyinen luola heittää jätteet sinne tehtyyn betonikammioon ja kammion ulkopuolelle varoituksia jos joku jostain syystä sinne poraisi. Parempi sekin on kuin houkutella mahtavilla "hautamerkeillä" tulijoita kuin hunaja mehiläisiä.

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31281
peippo
Nykyään syntyvä ydinjäte on tappavan vaarallista vielä tuhansien vuosien ajan. Mutta säilyykö tieto siitä jälkipolville?

Kyllä Siperia opettaa. Varmaan ihmiset huomaavat jätteiden vaarat ja alkavat karttaa paikkaa. Ei kai se ole oleellinen asia, etteikö joku kaivaja kuolisi, vaan se ettei kukaan ala myymään jätteitä torilla.

Tosin ihmisluonteen tuntien, vahingolliseksi havaittu kama se vasta arvokasta on. Se vain toimitetaan tavalla tai toisella vihollisen leiriin. Mutta ei se ydinjäte enää vuosituhansien kuluttua ole niin vaarallista, että muodostaisi muuta kuin jonkinlaisen paikallisen terveushaitan siellä missä sitä runsaasti käytetään. Turha siitä on paniikkia ottaa, kun nykyään fossiilisten polttoaineiden käyttö tappaa suoraan satoja tuhansia vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jep, ei ole enää merkitystä muutaman tuhannen vuoden päästä. Ja kyllä se ihminen on tarpeeksi fiksu tajutakseen mistä se säteilymyrkytys johtuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat