Seuraa 
Viestejä45973

Todennäköisyys on se aspekti, joka määrittelee sumean logiikan!
Mutta tehdessä tarkennuksia ja lisäämäreitä, saadaan jokainen sumea looginen operaatio hajoamaan totuusarvoiksi VALHE=0 ja TOSI=1

Mutta mitä tuo sumea logiikkaa todellisuudessa on?

Jos kuvitellaankin, etteivät perinteiset 0,1 eli binäärilogiikan vastaukset riitä, vaan tarvitaan kivitettäväksi vielä kolmaskin: 2=EPÄILY. Huomaa, että jos numerointi aloitetaan 1:sestä nuo siirtyvät vielä yhdellä, eli VALHE=1, TOSI=2, EPÄILY=3 ja 0=OLEMATTOMUUS, jota ei määritellä...

Mitä tuo epäily, joka todennäköisyyskäsitteestä sitten tulee, on?
Sumea kortti on aina epäilevä!

Mutta iän karttuessa - näin uskon - alkaa maailma näyttää yhä musta-valkoisemmalta, ehkäpä joskus näen jopa niin pienen asian, että koko määritelmä hajoaa eräänlaiseksi tukkilaisten numeroinniksi, jossa jokainen numero on PAKKO määritellä yhtä monella merkillä kuin tuo lukumäärä sisällään pitää?

Mutta edeelleenkin: Olisi olemassa merkinnöistä tyhjä tukki ja merkintöjä täynnä tai puolittain täynnä oleva tukki!

"On kuluva yksi aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa!" - Mikä Viisaus tähän sitten liittyy? Tuo "42 kuukautena" tunnettu ajattelutapa lyö leimansa kaikille lopun ajan tapahtumille! Sen sijaan, että olisi mennyt täydelliset 7 aikaa, tuo aikakausi katkeaa puolivälissään ja aiheuttaa PAHAN&HYVÄN välisen kontribuuttion... Kolmas asia, mikä häppens on PUHDAS PYHYYS, mutta ei siitä liikaa, koska se saa kaverikseen heti LIKAISEN SAASTAISUUDEN!

Mitä on sumea logiikka tosielämään sijoitettuna? Meitä ohjaavat Juumala&enkelit+Karitsaluonne/Ihminen&eläimet+kasvit/Saatana+demonit&pedot... Muut eliötyypit ovat myös näihin kolmeen luokkaan sijoitettavissa!

Ateistiseen ajattelutapaan kuuluu, ettei informaatiota saada muutakuin tuolta Ihmiset&eläimet-akselilta... Sitten taas joko hyvään tai pahaan vihkiytyneet saavat tietoa joko pahoilta tai hyviltä enkeleiltä, suoraan ajattelumaailmaansa! Jos olet pimentänyt tai paaduttanut sisäisen äänesi, ja olet yhtynyt jokaiseen ajatteluusi tulevaan viestiin erottamatta kuka kulloinkin puhuu, et ole skitsofreenikko, mutta se vie sinulta sen rikkauden, mikä oman itsen todellinen tunteminen tuo...

Sairastukaa skitsofreniaan kuten flunssaan - ja parantukaa siitä! Tätä toivottaa teille Agison! Jos sairastutte vakavasti johonkin kuolleen kirjaimen kuolettamaan joukko-oppiin niin menkää psykiatrille, ja pahimmassakin tapauksessa joudutte vain suljetulle osastolle ja koppiin... On henkilökohtaisia kokemuksia - ei mitään varsinaisesti pelättävää!

Muuten: Neljäskin ominaisuus on, mutta se sekoittaisi pakkaamme jo huomattavasti - tai täydentäisi sen:
Pata - EI, VIHA, PELKO, TALVI
Ruutu - Varmuus, Ylpeys, häpeä, Viisaus, Voitto, Kevät
Hertta - Kyllä, Rakkaus(ILO, ONNI): KESÄ!
Risti - Ehkä, Kunnia, Tyhmyys, Nöyryys, Syksy ?

Ja kuten arvaatte, vain Talvella syntynyt voi nähdä noin skitsosti asiat, ja sanoa sitten lopuksi koko hevon skeidalle: neIJ!

Mutta jotta nyt epäilevät varmasti tietäisivät, että tämä on Herramme Jeesuksen oppia sanon: En ole yhtä kookas kuin Jeesus, jämähdin 5. perustusten taivaaseen, siinä missä Herramme on levollisessa 7:ssä! Sitäkin ylempiä taivaita on, muttei niistä enempää jottei polla menisi ihan sekaisin, jos ei muilla niin itselläni!

Kommentit (1)

Vaikka tämä aihe ei näyttänyt jostain syystä vielä kiinnostaneen kaikkia, niin teen esimerkin ja kommentaarin Bart Koskon vertauksesta...

Kuvitellaan parkkipaikka.
Kuvitellaan aluksi oikean mittainen auto.
Sen todennäköisyys parkkeeraukseen kun parkkeeraus on tapahtunut on tasan 100%

Kuvitellaan pitkä - iso auto... Se täyttää kokonaan pysäköintiruudun, ja vie vielä 10% toisesta ruudusta!

Onko varsinaisen parkkeerausruudun todennäköisyys nyt 100% ja toisen 100%-10%=90%

Eli parkkeeraus vastapäätä tuota isoa autoa on enää todennäköistä ehkäpä 90%:sesti sillä jos tulee toinen pitkä auto, ei parkkeerausta voi tapahtua... Sen sijaan jos kaikki muut autot ovat lyhkäisiä (max 0.9 parkkiruudun pituudesta) on todennäköisyys 90%/0.9=100%

Tämäpä vain selkeyttävänä(?) vertauksena siitä, mistä sumeassa logiikassa on kyse!

EDIT: Lisätty seuraavaa...

Sumeus tulee ilmi myös siinä, että jos on esimerkiksi 100 parkkipaikkaa, on jokaiseen parkkerauksen todennäköisyys tyhjälle parkkipaikalle 1%.

Jos ei parkkeerata lainkaan on parkkeeraustod. todella 0%.

Mutta sitten KUN parkkeerataan, on kukin todennäköisyys parkkeraukseen juuri se, kuinka iso auto on kyseessä, ja onko tämä parkkeerattu oikein: ei esimerkiksi sik sakkia kahden ruudun päälle!

Mutta havaitkaa nyt: KAIKKI SUMEAT ILMIÖT ON LISÄMÄÄREILLÄ, ELI KIVITTÄMÄLLÄ YKSI VAIHTOEHTO LISÄÄ, eli esim. harmaa, ja näin tulee edelleenkin KAIKKIEN KIVITETTYJEN VAIHTOEHTOJEN VÄLILLÄ BINÄÄRISLOOGINEN TOSI-VALHE ilmiö!

Eli valhe että valkea, valhe että musta, tosi että harmaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat